Bu eserlerin birçoğu, üniversitelerin ilgili bölümlerinde ders kitabı olarak okutuluyor ve önceki baskılarıyla alanlarında başvuru kaynağı haline gelmişti. Yıl içerisinde ayrıca 40 yeni kitap da ilk kez okurlarla tanıştı.
Yeni eserler arasında, Osmanlı tarihi, kültür tarihi, arkeoloji ve sanat tarihi gibi geniş bir yelpazeyi kapsayan önemli başlıklar yer alıyor. “Kanuni Sultan Süleyman ve Dönemi”, “Nointel Markisi’nin Seyahatleri”, “Mimar Sinan’ın İstanbul’daki Eserleri” ve “Kültepe Tabletleri” gibi kitaplar, tarih meraklıları ve araştırmacılar için önemli referans eserleri arasında bulunuyor. Ayrıca, TTK’nın yeni projesi kapsamında hazırlanan “Genel Okuyucu Dizisi”nden de iki eser yayımlandı.
Prof. Dr. Feridun M. Emecen’in kaleme aldığı “İstanbul Kuşatması ve Fetih 1453” ve Prof. Dr. Hakan Uzun’un yazdığı “Atatürk Dönemi Türk Modernleşmesi” adlı kitaplar, daha geniş bir okuyucu kitlesine hitap edecek şekilde kaleme alındı ve kısa süre önce yayımlandı. Bu dizinin devamında yaklaşık 100 yeni eserin 2025 yılı içerisinde yayımlanması planlanıyor.
TTK’nın yayımladığı 6 e-kitap ise dijital ortamda okurlara ücretsiz olarak sunuldu. İnternet sitesi üzerinden erişilebilen bu kitaplar arasında, “Resimli Türk Abideleri” ve “Mora İsyanı’ndan İzmir İktisat Kongresi’ne” gibi sempozyum bildiri kitapları da bulunuyor.
Ayrıca, Türk Tarih Kurumu’nun bilimsel dergisi Belleten, 2024 yılında 3 yeni sayısı ile yayımlanarak 313. sayısına ulaştı. Kurumun diğer süreli yayını Belgeler de 3 yeni sayısı ile tarihi belgeler konusunda araştırmacılara önemli katkılar sundu. Höyük dergisi ise arkeolojik keşifler ve özgün makalelerle arkeoloji ve sanat tarihi dünyasına yeni bir soluk getirdi.