Close Menu
    X (Twitter)
    Edebi Bülten
    • Haber
    • Teknoloji
    • Kültür
    • İnceleme
    • Dosya
    • İletişim
    X (Twitter) Instagram
    TAKİP EDİN
    POPÜLER KATEGORİLER:
    • Haber
    • Teknoloji
    • Kültür
    • İnceleme
    • Dosya
    • İletişim
    Edebi Bülten
    • Haber
    • Teknoloji
    • Kültür
    • İnceleme
    • Dosya
    • İletişim
    Haber

    İstanbul ve Edebiyat Söyleşileri Devam Ediyor

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kütüphane ve Müzeler Müdürlüğü ile Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS), İstanbul’un edebi kimliğini mercek altına alan “Edebiyatın İstanbul’u” başlıklı söyleşi dizisini sürdürüyor.
    Edebi BültenEdebi Bülten8 Ekim 2025
    Paylaş
    Facebook Twitter LinkedIn Eposta Telegram WhatsApp Kopyala

    Her iki haftada bir düzenlenen etkinlikler, Taksim’de yer alan Atatürk Kitaplığı’nda saat 18.00’de gerçekleştiriliyor ve tüm edebiyatseverlerin katılımına açık olarak, ücretsiz şekilde düzenleniyor.

    Yıl sonuna kadar sürecek olan programda İstanbul’un farklı semtleri, edebiyat ve tarih bağlamında ele alınırken; her söyleşide konuk yazarlar, akademisyenler ve edebiyatçılar deneyimlerini, görüşlerini ve İstanbul’a dair hikâyelerini dinleyicilerle paylaşıyor.

    Program takvimi şu şekilde:

    • 9 Ekim Perşembe: Zeytinburnu başlığı altında Faik Akçay konuk olacak; söyleşinin moderatörlüğünü ise Adnan Özyalçıner üstlenecek.
    • 23 Ekim Perşembe: Beyoğlu Rapsodisi temalı etkinlikte Ahmet Ümit konuşacak, moderatörlük görevini Murat Yalçın yürütecek.
    • 6 Kasım Perşembe: Mustafa Kemal Atatürk’ün İstanbul’u başlıklı söyleşide A. İlhan Gülek konuk olurken, oturumu Kâmil Tekin Sürek yönetecek.
    • 20 Kasım Perşembe: İstanbul Bir Masaldı söyleşisinde Ece Levi, Dilruba Nuray Erenler moderatörlüğünde sahne alacak.
    • 11 Aralık Perşembe: Sahnenin Dışındakiler – Tanpınar’ın İstanbul’u etkinliğinde Nükhet Eren konuşmacı olarak yer alacak, moderatör Işın Güner Tuzcular.
    • 25 Aralık Perşembe: Yılın son etkinliği olan Beyoğlu’nun Kalp Atışları söyleşisine Esra Alkan katılacak, Doğan Gündüz moderatörlüğü üstlenecek.

    Türkiye Yazarlar Sendikası Hakkında

    1974 yılında kurulan Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS), şair, yazar, çevirmen ve edebiyat çalışanlarının mesleki haklarını savunan köklü bir sivil toplum kuruluşu olarak faaliyet gösteriyor. Sendika, üyelerine hukuki destek sağlamakla birlikte edebiyatın gelişimine katkıda bulunmak, kültürel haklar konusunda farkındalık yaratmak ve yazınsal üretimi teşvik etmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenliyor. Panel, söyleşi ve seminer gibi organizasyonlarla düşünsel üretimi destekleyen TYS, aynı zamanda toplumu edebiyatla buluşturmayı da amaçlıyor.

    “Edebiyatın İstanbul’u” etkinlik dizisi, bu amaç doğrultusunda hem İstanbul’un kültürel mirasını edebi açıdan irdelemeyi hem de yazarları ve okurları aynı çatı altında buluşturmayı hedefliyor.

    Haberlerimizi Google'da Takip Edin

    Gelişmelerden anında haberdar olun, Google'da tercih edilen kaynak olarak ekleyin.

    Google'da Takip Et

    Edebi Bülten
    • Website

    Güncel edebiyat haberleri, kitap incelemeleri ve kültür sanat paylaşımları sunuyoruz.

    GÖZ ATIN

    Ankara’nın Kitapçıları Kapanırken: Kent Hafızası ve Kitaba Erişim Daralıyor

    24 Ağustos 2026

    Özel Okullarda Kitap Ücretleri 80 bin TL!

    22 Ağustos 2026

    Aziz Sancar’dan Özgür Bolat’ın Kitabına Önsöz

    22 Ağustos 2026
    Yanıt Yazın Cancel Reply

    Son Haberler

    Ankara’nın Kitapçıları Kapanırken: Kent Hafızası ve Kitaba Erişim Daralıyor

    Mesajlaşmanın Güvercinler Tekrar Popüler

    Savaşın Edebiyatla Kesişiminde Beş Kitaplık Okuma Rotası

    Özel Okullarda Kitap Ücretleri 80 bin TL!

    • HABER
    • TEKNOLOJİ
    • KÜLTÜR

    Ankara’nın Kitapçıları Kapanırken: Kent Hafızası ve Kitaba Erişim Daralıyor

    Özel Okullarda Kitap Ücretleri 80 bin TL!

    Aziz Sancar’dan Özgür Bolat’ın Kitabına Önsöz

    Küba’da 160 Yıllık Gelenek: Purolar Sarılırken Kitaplar Sesleniyor

    Mesajlaşmanın Güvercinler Tekrar Popüler

    Otomatik karşılama özelliği WhatsApp gruplarına geliyor

    WhatsApp’ta Yeni Dönem: Kişiler Kullanıcı Adıyla Kaydedilebilecek

    Minimal Phone 2 tanıtıldı: Fiziksel klavyeli telefonlar dönüyor!

    Kapadokya planı mahkeme engeliyle karşılaştı, umut yeşerdi

    Spider-Man: Brand New Day, 2 milyar doları aşarak gişe tarihine geçti

    Kaş Jazz Festivali 8. kez düzenleniyor

    Matrix yönetmeni Lilly Wachowski: “Filmime para yok!”

    RSS beslemesi: Topluluk Başlıkları Topluluk Başlıkları
    • Güncel Kitap Kampanyaları
    • Tekrar Tekrar İzlediğiniz Diziler?
    • Çevirmenine güvenip aldığınız kitaplar var mı?
    • Şu Anda Hangi Kitabı Okuyorsunuz?
    • Android mi IOS mu?

    X (Twitter) Instagram
    • Hakkımızda
    • Gizlilik Politikası
    • Künye
    • SEO UYUMLU İÇERİK
    • Web Tasarım – Backlink
    2025 - Güncel edebiyat haberleri - Kitap Haberleri. Güncel edebiyat, sanat ve bilim içerikleri ile birlikte kültürü doğru adresten takip edin!
    tasarım: Aradigo 💜

    Arama yapmak için Enter tuşuna basın. Esc basarak kapatabilirsiniz