Close Menu
    X (Twitter)
    Edebi Bülten
    • Haber
    • Teknoloji
    • Kültür
    • İnceleme
    • Dosya
    • İletişim
    X (Twitter) Instagram
    TAKİP EDİN
    POPÜLER KATEGORİLER:
    • Haber
    • Teknoloji
    • Kültür
    • İnceleme
    • Dosya
    • İletişim
    Edebi Bülten
    • Haber
    • Teknoloji
    • Kültür
    • İnceleme
    • Dosya
    • İletişim
    Kültür

    ‘Perde’ Ankara Film Festivali’nde Sahnelenecek

    Pelin YılmazPelin Yılmaz18 Kasım 2025
    Paylaş
    Facebook Twitter LinkedIn Eposta Telegram WhatsApp Kopyala

    Özkan Çelik, yönetmenliğini üstlendiği yeni filmi Perde ile sinemaseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Muska (2014), Bir Sevda İşi (2015) ve Babamın Kemikleri (2018) filmlerinin ardından gelen Perde (2025), Çelik’in sinemadaki yolculuğunda yeni bir durak olacak. Filmin senaryosunu ise Çelik, başrol oyuncusu Cem Zeynel Kılıç ile birlikte kaleme aldı.

    Perde, beyaz yakalı Samet’in (Cem Zeynel Kılıç) terfi kutlamasıyla başlayan bir geceyi konu alıyor. Samet, evinde arkadaşlarıyla kutlama yaparken, bahçede kedilere mama verirken kendini beklenmedik bir durumun içinde bulur. Hikaye, tek bir mekanda, yemek masasının etrafında gelişiyor. Film, Türkiye’deki güncel sorunları, sınıf çatışmalarını ve postmodern bireyciliğin ikiyüzlülükle birleşmesini ele alıyor. Anlatımındaki yüksek tempo sayesinde izleyiciyi sürekli olarak filmin içinde tutmayı başarıyor.

    Perde, 36. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde “En İyi Senaryo”, “En İyi Kadın Oyuncu” (Tülin Özen), “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu” (Duygu Karaca) ve “En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu” (Bedir Bedir) ödüllerini kazanarak büyük bir başarı elde etti. Film, ayrıca 36. Ankara Film Festivali’nde de gösterilecek.

    Yönetmen Özkan Çelik, filmin çıkış noktasının yanlış anlaşılma korkusu olduğunu belirtiyor. Kendi evinin giriş katında olması ve sürekli perdeyle iç içe olması da bu fikrin oluşmasında etkili olmuş. Çelik, senaryo sürecinde Cem Zeynel Kılıç ile birlikte çalıştıklarını ve pandemi dönemindeki kapanma sürecini bu projeye odaklanarak değerlendirdiklerini ifade ediyor. İki aylık yoğun bir çevrimiçi çalışma sonucunda senaryoyu geliştirdiklerini ve bu süreçte oyuncu ve yönetmen bakış açılarının farklılıklarının projeyi daha verimli hale getirdiğini vurguluyor.

    Filmin tek mekanda geçmesi, pandemi koşullarının bir sonucu olarak ortaya çıkmış. Sektörün durma noktasına gelmesiyle birlikte, tek mekanda geçen, küçük ve kapalı işlerin yapılabileceği düşüncesi hakim olmuş. Bu nedenle hikayeyi tek bir yemek masası ve tek bir geceye sığdırmaya karar vermişler.

    Çelik, yemek masasında ortaya çıkan ikiyüzlülük temasının, Türkiye’deki farklı fikirleri temsil eden karakterler aracılığıyla işlendiğini belirtiyor. Karakterleri oluştururken günlük yaşamdan, siyasi atmosferden, komşuluk ilişkilerinden, arkadaşlık ilişkilerinden ve sınıf farklarından ilham aldıklarını ifade ediyor. Film, zengin ya da fakir fark etmeksizin, insanların çıkarları söz konusu olduğunda nasıl ikiyüzlü davranabileceğine dair bir hikaye sunuyor.

    Oyuncu kadrosunun seçiminde ise senaryodaki karakterlerin diyalogları ve tipleri belirleyici olmuş. Yönetmen, masada bir Türkiye portresi oluşturmak istedikleri gibi, oyunculuk konusunda da çeşitliliği hedeflediklerini ve senaryonun tamamen oyuncu odaklı bir yapım olduğunu sözlerine ekliyor.

    Haberlerimizi Google'da Takip Edin

    Gelişmelerden anında haberdar olun, Google'da tercih edilen kaynak olarak ekleyin.

    Google'da Takip Et

    Pelin Yılmaz

    Edebiyat fakültesi mezunuyum, aynı amanda öğretmenim. Kültür sanat haberlerini, incelemeleri ve görüşlerini paylaşıyorum.

    GÖZ ATIN

    CD’ler Geri mi Dönüyor? %50 Satışlar Arttı

    7 Eylül 2026

    Hogwarts’a dönüş başlıyor: Harry Potter dizisinden ikinci resmi teaser yayınlandı

    3 Eylül 2026

    Kapadokya planı mahkeme engeliyle karşılaştı, umut yeşerdi

    20 Ağustos 2026
    Yanıt Yazın Cancel Reply

    Son Haberler

    Georgi Gospodinov’a 2026 Jean Monnet Avrupa Edebiyat Ödülü

    iPhone DUO Tanıtıldı! Türkiye’de Almak İçin Servet Gerekiyor!

    2026 Nobel Edebiyat Ödülü için adaylar kimler?

    Akademisyenlerin YouTube faaliyetlerine yasak!

    • HABER
    • TEKNOLOJİ
    • KÜLTÜR

    Georgi Gospodinov’a 2026 Jean Monnet Avrupa Edebiyat Ödülü

    2026 Nobel Edebiyat Ödülü için adaylar kimler?

    Kitap üretiminde düşüş sürüyor: İlk 8 ayda 265 milyon kitap basıldı

    Can Yayınları’nın Eylül Seçkisinde Veronesi’den Cixous’ya Beş Yeni Kitap

    iPhone DUO Tanıtıldı! Türkiye’de Almak İçin Servet Gerekiyor!

    Akademisyenlerin YouTube faaliyetlerine yasak!

    GTA 6 İçin Türkçe Dil Desteği İddiası Gündemde

    iPhone 18 Pro Renk Seçenekleri Sızdırıldı

    CD’ler Geri mi Dönüyor? %50 Satışlar Arttı

    Hogwarts’a dönüş başlıyor: Harry Potter dizisinden ikinci resmi teaser yayınlandı

    Kapadokya planı mahkeme engeliyle karşılaştı, umut yeşerdi

    Spider-Man: Brand New Day, 2 milyar doları aşarak gişe tarihine geçti

    RSS beslemesi: Topluluk Başlıkları Topluluk Başlıkları
    • Güncel Kitap Kampanyaları
    • Tekrar Tekrar İzlediğiniz Diziler?
    • Çevirmenine güvenip aldığınız kitaplar var mı?
    • Şu Anda Hangi Kitabı Okuyorsunuz?
    • Android mi IOS mu?

    X (Twitter) Instagram
    • Hakkımızda
    • Gizlilik Politikası
    • Künye
    • SEO UYUMLU İÇERİK
    • Web Tasarım – Backlink
    2025 - Güncel edebiyat haberleri - Kitap Haberleri. Güncel edebiyat, sanat ve bilim içerikleri ile birlikte kültürü doğru adresten takip edin!
    tasarım: Aradigo 💜

    Arama yapmak için Enter tuşuna basın. Esc basarak kapatabilirsiniz