İlk olarak 13 Haziran Perşembe günü, Yapı Kredi Yayınları Beyoğlu Kitabevi’nde düzenlenecek imza etkinliğinde okurlarıyla buluşacak olan Manguel, kitaplarını imzalayacak ve okurlarıyla sohbet edecek.
Manguel’in İstanbul’daki ikinci durağı ise İstanbul Modern olacak. 14 Haziran Cuma günü gerçekleştirilecek etkinlikte Manguel, sanatçı Ali Kazma ile bir söyleşiye katılacak. Bu özel buluşma, Kazma’nın “Aklın Manzaraları” başlıklı sergisi kapsamında düzenlenecek.
“Aklın Manzaraları” Sergisine Özel Söyleşi
Ali Kazma’nın, Manguel’in kişisel kütüphanesinin Fransa’dan Portekiz’e taşınma sürecini konu alan “Alberto Lizbon’da” adlı video çalışmasıyla merkezine aldığı sergi, yazarın entelektüel evrenine bir pencere aralıyor. Söyleşide, Kazma’nın üretim pratiği ile Manguel’in “gerçeklik ile hayal gücü arasında bir dönüşüm portalı” olarak nitelendirdiği düşünsel yaklaşımı arasında kurulan ilişki ele alınacak.
Etkinliğin moderatörlüğünü ise serginin küratörlerinden Demet Yıldız Dinçer üstlenecek. Bu söyleşi, “Aklın Manzaraları” sergisinin ilk kamusal etkinliği olma özelliği taşıyor.