KeKeMe Yayınları’nın düzenlediği “Aidiyet” temalı öykü yarışmasının sonuçları açıklandı. Yarışmaya Türkiye’nin farklı bölgelerinden ve yurt dışından çok sayıda başvuru yapıldı.
Yarışmaya gönderilen “Aidiyet” temalı öyküler, Deniz Moralıgil, Ferhan Topçu, Göksu Baykal, Hande Baba, Nalan Yılmaz ve Yayla Boztaş’tan oluşan seçici kurul tarafından büyük bir özenle değerlendirildi. Değerlendirme sonucunda bazı eserler ödüle layık görüldü.
Seçil Sis’in “Sığırcık Dansı” isimli öyküsü yarışmanın birincisi oldu. Gülnar Kandeyer’in “Kız Bakkal” adlı öyküsü ikincilik ödülünü almaya hak kazandı. Eylem Bahçacı’nın “Döngü” adlı öyküsü ve E. Mete Öztürk’ün “Renksiz Tebessüm” adlı öyküsü ise üçüncülük ödülünü paylaştı.
Bora Erkal’ın “Armudiye Tatlısı” adlı öyküsü ve Onur Feray Dönmez’in “İçimdeki Öksüz” adlı öyküsü mansiyon ödülüne layık görüldü.
Ödül töreni, 5 Ekim 2025 tarihinde 6. Bornova Kitap Günleri kapsamında Sahne Odysseia’da gerçekleştirildi. Törene ödül kazanan yazarlar ve seçici kurul üyeleri katıldı. Tören sırasında duygusal anlar yaşandı. KeKeMe Yayınları’nın geçen yıl düzenlediği “Sansür” temalı öykü yarışmasında ödül alan yazarlar da törene katılarak “Aidiyet” temalı öykülerin yazarlarına destek verdiler. Ayrıca, 6. Bornova Öykü Günleri kapsamında okurlarla buluşan “Sansür” adlı ortak kitaplarını imzaladılar. Alaattin Topçu, KeKeMe Yayınları Genel Yayın Yönetmeni olarak yarışmanın düzenlenmesinde önemli rol oynadı.