Close Menu
    X (Twitter)
    Edebi Bülten
    • Haber
    • Teknoloji
    • Kültür
    • İnceleme
    • Dosya
    • İletişim
    X (Twitter) Instagram
    TAKİP EDİN
    POPÜLER KATEGORİLER:
    • Haber
    • Teknoloji
    • Kültür
    • İnceleme
    • Dosya
    • İletişim
    Edebi Bülten
    • Haber
    • Teknoloji
    • Kültür
    • İnceleme
    • Dosya
    • İletişim
    Kültür

    MUBI’nin 2026 Seçkisi

    Pelin YılmazPelin Yılmaz2 Ocak 2026
    Paylaş
    Facebook Twitter LinkedIn Eposta Telegram WhatsApp Kopyala

    MUBI, 2026 yılına özel olarak, modern sinemanın klasiklerinden başlayıp çağdaş yönetmenlerin öne çıkan eserlerine uzanan, 40 filmden oluşan kapsamlı bir seçki sunacak. Bu zengin koleksiyon, sinemaseverlere geniş bir yelpazede deneyim sunmayı amaçlıyor. Seçkide öne çıkan yapımlar arasında, Jennifer Lawrence ve Robert Pattinson’ın başrollerde yer aldığı Lynne Ramsay’nin yönettiği “Geber Aşkım (Die My Love)” yer alıyor ve yılın ilk ayında platformda seyirciyle buluşacak. Bu film, karmaşık bir ilişki hikayesini, romantik klasiklerden unutulmaz yönetmenlerin ilk filmlerine kadar uzanan bir zaman çizelgesiyle birleştiriyor.

    Seçkide yer alan diğer dikkat çekici filmler arasında, Vietnamlı yönetmen Minh Quý Trương’un “VİỆT VE NAM” (2024) bulunuyor. Bu film, iki genç madencinin hikayesi üzerinden aşk, kimlik ve kayıp duygularını şiirsel bir dille ele alıyor ve Cannes Film Festivali’nin Belirli Bir Bakış bölümünde prömiyer yapmış. Lucrecia Martel’in 2001 Berlin Film Festivali’nde Alfred Bauer Ödülü’nü kazanan “BATAKLIK” (LA CIÉNAGA) da seçkide yer alıyor. Bu film, Arjantinli bir ailenin gündelik hayatını benzersiz bir atmosferde aktararak sınıfsal çürüme ve toplumsal çözülmeyi gözler önüne seriyor.

    Animasyon dünyasından ise Haruki Murakami’nin kısa öykülerinden uyarlanan “KÖR SÖĞÜT, UYUYAN KADIN” (SAULES AVEUGLES, FEMME ENDORMIE) (2022) öne çıkıyor. Bu film, 2011 Japonya depreminin ardından yaşanan olayları, bilinçaltına ve düş ile gerçek arasında salınan bir anlatıyla işliyor ve yetişkinlere yönelik animasyonlar arasında kendine özgü bir yer edinmiş. Joachim Trier’in 2006 yapımı “TEKRAR” (REPRISE) de MUBI’nin “Muhteşem Çıkış Filmleri” seçkisinde yer alıyor. Film, yazar olma hayalleri kuran iki genç arkadaşın hikayesini anlatırken, Trier’in sinemasının temel meselelerini gözler önüne seriyor.

    Romantik komedi alanında ise Rob Reiner’ın 1989 yapımı “HARRY SALLY’LE TANIŞINCA…” (WHEN HARRY MET SALLY…) yer alıyor. Meg Ryan ve Billy Crystal’ın unutulmaz performanslarıyla öne çıkan bu film, aşka ve ilişkilere dair evrensel meseleleri zekice yazılmış diyaloglarla ele alıyor. Ridley Scott’ın 1991 yapımı “THELMA ve LOUISE” (THELMA & LOUISE) ise feminist anlatının simgelerinden biri haline gelmiş, iki kadının özgürlük arayışını bir yol hikayesi üzerinden takip ediyor. Federico Fellini’nin 1957 yapımı başyapıtlarından “CABIRIA’NIN GECELERİ” (NIGHTS OF CABIRIA) ve Seçkin Yaşar’ın 1993 yapımı “SARI TEBESSÜM” de seçkide yer alarak sinema tarihine önemli katkılar sunuyor.

    Haberlerimizi Google'da Takip Edin

    Gelişmelerden anında haberdar olun, Google'da tercih edilen kaynak olarak ekleyin.

    Google'da Takip Et

    Pelin Yılmaz

    Edebiyat fakültesi mezunuyum, aynı amanda öğretmenim. Kültür sanat haberlerini, incelemeleri ve görüşlerini paylaşıyorum.

    GÖZ ATIN

    CD’ler Geri mi Dönüyor? %50 Satışlar Arttı

    7 Eylül 2026

    Hogwarts’a dönüş başlıyor: Harry Potter dizisinden ikinci resmi teaser yayınlandı

    3 Eylül 2026

    Kapadokya planı mahkeme engeliyle karşılaştı, umut yeşerdi

    20 Ağustos 2026
    Yanıt Yazın Cancel Reply

    Son Haberler

    Georgi Gospodinov’a 2026 Jean Monnet Avrupa Edebiyat Ödülü

    iPhone DUO Tanıtıldı! Türkiye’de Almak İçin Servet Gerekiyor!

    2026 Nobel Edebiyat Ödülü için adaylar kimler?

    Akademisyenlerin YouTube faaliyetlerine yasak!

    • HABER
    • TEKNOLOJİ
    • KÜLTÜR

    Georgi Gospodinov’a 2026 Jean Monnet Avrupa Edebiyat Ödülü

    2026 Nobel Edebiyat Ödülü için adaylar kimler?

    Kitap üretiminde düşüş sürüyor: İlk 8 ayda 265 milyon kitap basıldı

    Can Yayınları’nın Eylül Seçkisinde Veronesi’den Cixous’ya Beş Yeni Kitap

    iPhone DUO Tanıtıldı! Türkiye’de Almak İçin Servet Gerekiyor!

    Akademisyenlerin YouTube faaliyetlerine yasak!

    GTA 6 İçin Türkçe Dil Desteği İddiası Gündemde

    iPhone 18 Pro Renk Seçenekleri Sızdırıldı

    CD’ler Geri mi Dönüyor? %50 Satışlar Arttı

    Hogwarts’a dönüş başlıyor: Harry Potter dizisinden ikinci resmi teaser yayınlandı

    Kapadokya planı mahkeme engeliyle karşılaştı, umut yeşerdi

    Spider-Man: Brand New Day, 2 milyar doları aşarak gişe tarihine geçti

    RSS beslemesi: Topluluk Başlıkları Topluluk Başlıkları
    • Güncel Kitap Kampanyaları
    • Tekrar Tekrar İzlediğiniz Diziler?
    • Çevirmenine güvenip aldığınız kitaplar var mı?
    • Şu Anda Hangi Kitabı Okuyorsunuz?
    • Android mi IOS mu?

    X (Twitter) Instagram
    • Hakkımızda
    • Gizlilik Politikası
    • Künye
    • SEO UYUMLU İÇERİK
    • Web Tasarım – Backlink
    2025 - Güncel edebiyat haberleri - Kitap Haberleri. Güncel edebiyat, sanat ve bilim içerikleri ile birlikte kültürü doğru adresten takip edin!
    tasarım: Aradigo 💜

    Arama yapmak için Enter tuşuna basın. Esc basarak kapatabilirsiniz