Sibeal Pounder’ın kaleme aldığı “Wonka” adlı eser, Celal Üster’in çevirisiyle Can Çocuk Yayınları tarafından okurlarla buluştu. Kitap, dünyaca tanınan ve sevilen Willy Wonka’nın, bir zamanlar yalnızca hayaller kuran genç bir mucit ve çikolata üreticisi olduğu günlerden, şöhret basamaklarını tırmanışının öyküsünü anlatıyor.
Willy Wonka’nın en büyük arzusu, enfes çikolatalarını yaratmak ve bu lezzetleri tüm dünyayla paylaşmaktır. Genç Wonka, bu hayallerini gerçekleştirmek üzere meşhur Lezzet Çarşısı’na doğru yola çıkar. Ancak, onu kıskanan ve açgözlülükleriyle bilinen Çikolata Karteli, Wonka’nın önünü kesmek için her türlü çabayı gösterir. Talihsizlikler bununla da sınırlı kalmaz; Wonka, konakladığı misafirhanede tuzağa düşürülerek ömür boyu çamaşır yıkama cezasına çarptırılır. Tüm bu engeller karşısında Wonka’nın, hayallerine ulaşabilmesi için biraz şansa, bolca sihire ve birkaç dostunun yardımına ihtiyacı vardır. Ancak Willy Wonka ile tanışan herkes bilir ki, onunla birlikte her şey mümkündür.
Bu sürükleyici hikaye, hayallerin peşinden gitmenin, dostluğun ve çikolatanın tadının çıkarılmasının önemini vurguluyor. Kitap, Paul King’in yönetmenliğini üstlendiği ve senaryosunu Simon Farnaby ile birlikte yazdığı, büyük beğeni toplayan “Wonka” isimli sinema filminden uyarlanmıştır. Sibeal Pounder, bu sevilen filmin senaryosunu ustalıkla bir roman haline getirmiştir.
Sibeal Pounder, “Witch Wars” ve “Bad Mermaids” gibi çok satan kitap serilerinin yanı sıra, “Neon’s Secret Universe” ve “Tinsel” adlı Noel öykülerinin de yazarıdır. “Witch Wars” adlı ilk kitabı, Sainsbury Çocuk Kitabı Ödülü ve Waterstones Çocuk Kitabı Ödülü için aday gösterilmiştir. “Bad Mermaids: Meet the Witches” ise Dünya Kitap Günü listesine ve Sunday Times’ın çok satanlar listesine girmeyi başarmıştır. Pounder, yazarlığa odaklanmadan önce Financial Times gazetesinde de yazılar kaleme almıştır.
