Deadline’ın haberine göre, Warner Bros. Discovery, Paramount ve Sony Pictures gibi büyük stüdyolar, bu tür sahte fragmanların telif hakkı ihlallerini engellemek yerine, popüler fragman kanallarından gelen reklam gelirlerini kendilerine yönlendirdi.
YouTube’da, hayranlar tarafından oluşturulan fragmanlar (fan trailers) sıkça karşılaşılan bir içerik türü. Bu sahte fragmanlar, milyonlarca izlenmeye ulaşabiliyor. Deadline tarafından yapılan araştırma, bazı Hollywood yapımcılarının bu videoların gelirlerini alırken, telif hakkı ihlalleri konusunda herhangi bir işlem yapmadıklarını ortaya çıkardı. Bunun yerine, bu içeriklerin reklam gelirlerini stüdyolara aktarmayı tercih ettikleri belirtiliyor.
Sahte fragmanlar, izinsiz aktör kullanımı ve yapay zekâ ile içerik üretimi nedeniyle eleştirilere neden olmuştu. Özellikle aktörler sendikası SAG-AFTRA, bu tür içeriklerin profesyonel aktörlerin haklarını ihlal ettiğini belirtti. Tepkilerin ardından, YouTube, en büyük fan fragmanı kanallarından ikisi olan Screen Culture ve KH Studio’nun para kazanma özelliklerini devre dışı bıraktı. YouTube, bu kanalların içerik üretme ve gelir elde etme politikalarını ihlal ettiği gerekçesiyle, ortaklık programlarını askıya aldı ve daha önce elde edilen gelirleri geri aldı.
Bu gelişme, YouTube’un platformdaki telif hakları ve içerik üretimiyle ilgili daha sıkı denetimler yapma kararı almasına yol açtı.