Aklın Karanlık Labirentleri Korkuya Davet Ediyor!
Proje sahibi ve koordinatörü olan Funda Ergenekon, sadece kadınların yer aldığı kolektif kitapların yer aldığı Kadın Öyküleri projesi kapsamında yeni bir kolektif ile okurlara farklı bir kapı açmayı planlıyor.
. İnsanoğlunun en eski ve en güçlü duygularından birisi olan korkuyu ele alan projede kadın yazarların kalemlerinden korku öyküleri okuyacaksınız. Korku edebiyatına yeni bir nefes getirecek Aklın Karanlık Labirentleri isimli bu benzersiz kitap, okurlarına tüyler ürpertici bir deneyim sunmayı amaçlıyor.
Edebiyatın güçlü kadın kalemlerinden oluşan seçki, gotik korkudan modern gerilim hikâyelerine kadar geniş bir yelpazeye yayılıyor. Her bir öykü kendi dehşet dolu evrenini yaratırken, aynı zamanda da kadın bakış açısının derinliklerine inmenizi de sağlıyor…
Kitapta yer alan öyküler, korkunun farklı boyutlarını keşfederken, karanlık sırlar, doğaüstü varlıklar ve insan ruhunun derinliklerinde yatan en karanlık düşüncelerle yüzleşmenizi de sağlayacak…
İster gotik mimarilerin gölgesinde kaybolun, ister doğaüstü güçlerin tehdidi altındaki karakterlerin çaresizliğini hissedin, bu eser sizi her sayfasında başka bir kabusun içine çekecek… Kadın yazarların eşsiz bakış açısıyla yaratılan bu hikâyeler, sizi bilmediğiniz yerlere götürecek.
Eğer siz de korkunun edebi gücüne kapılmak ve kadın yazarların cesurca işlediği karanlık dünyaları keşfetmek istiyorsanız, bu kitap tam size göredir!
Artshop tarafından basılan kitabın tanıtım etkinliği ise korku öykülerine yaraşır şekilde 31 Ekim Perşembe günü Cadılar Bayramı’nda gerçekleştirilecek. Korkunun kutlandığı bu günde 26 yazar da korku kitaplarının okurları ile buluşmasını kutlayacaklar.
Projede yer alan yazarlar; Aybüke Çolakoğlu, Ayla Kileci, Aysu Sevtekin, Aysun Eliş, Ayşe Hacıhabiboğlu Çetinel, Başak Uzunömeroğlu Çınar, Berivan Yurtsever, Berrin Yelkenbiçer, Bilge İmren, Burçin Kaya, Dursaliye Şahan, E. Didem Bayram, Funda Ergenekon, Gülsen Gülbeyaz, Gülsüm Coşkun, İdil Gençaydın, İlknur Özcan Çakıner, Neslihan Kanuncu Seçkin, Özlem Barlok, Pelin Gezeryel, Sevim Yunus Habip, Şale Köse, Şebnem Özbay, Tuba Tunçay, Tuğba İnceoğlu, Türkan Dalgıç
Aklın Karanlık Labirentleri’nde Kaybolmaya Hazır Mısınız?
Türk korku edebiyatında bir iz bırakmayı hedefleyen Aklın Karanlık Labirentleri kitabının proje sahibi ve koordinatörü Funda Ergenekon ise kitabı şu şekilde anlatıyor:
“Bu hikâyeler korku uğruna, korkudan daha fazlası olan kelimeleri içerir. Anlayacağınız sadece korkutmak amacıyla yazılmış sıradan korku öyküleri değildir.
Aklın Karanlık Labirentleri, korku ve kadınlık arasındaki kesişimi keşfeden bir yolculuktur. Sizi bildiğiniz dünyanın ötesine, insan ruhunun en karanlık köşelerine götüren bir yoldur. Canavarların tanıdık yüzler giydiği ve en korkunç hayaletlerin kendi sesimizin yankısı olduğu kolektif ruhumuzun labirentinde bir yolculuktur.
Sayfaları çevirdikçe, rahatsız olmaya, bilinmeyenlerle yüzleşmeye ve ışığın sunduğu rahatlığı sorgulamaya hazırlanmalısınız. Her bir kelime, sizi karanlığın en derin köşelerine götürüp korkuyu kalbinizin en derinliklerinde yankılanacak şekilde deneyimlemenizi sağlayacaktır.
Bu kitapta yer alan her bir öykü, sizleri korkunun farklı bir yüzüyle yüzleştirecek… Her biri birbirinden değerli kadınların kelimelerinde korkmaya başlayacaksınız. Bazı öykülerde klasik korku öğeleri yer alırken bazıları psikolojinin derinliklere inecek bazıları ise toplumsal normların ötesine geçerek korkunun sınırlarını zorlayacak…
Korku edebiyatında, kadınların yerinin tarih boyunca göz ardı edildiğinin farkındayız. Ancak bu kitapla bu geleneğe meydan okumayı planladık. Kadınların sesini, korkunun yankıları arasında daha güçlü bir şekilde duyurmak için burada bir araya geldik.
Sizi kâbuslarımıza adım atmaya, dünyayı bizim gözlerimizden görmeye ve yalnızca bir kadının anlatabileceği dehşeti yaşamaya davet ediyoruz. Bu sayfalarda hem bildiğiniz hem de henüz tanışmadığınız korkuların sizi beklediğini unutmayın.
Kadınların kaleminden dökülen bu hikâyelerle kendi korkularınızla yüzleşmeye hazır olun.
Korkuya, karanlığa ve bilinmeyene hoş geldiniz.
Gölgelere ve gölgelerimize hoş geldiniz.”