Üniversitenin Sosyal Sorumluluk Projeleri Koordinatörlüğü tarafından yürütülen “Bir Kitap Bir Mektup/2025” projesi kapsamında, Hatay’a 10 bin kitap gönderildi.
Proje, ÇOMÜ’nün başlatmış olduğu sosyal sorumluluk çalışmaları doğrultusunda, Hatay’daki 8 okul, 1 halk kütüphanesi ve bir konteyner kent kütüphanesine kitap yardımı sağlamayı hedefliyor. Ayrıca, Hatay’daki sağlık çalışanlarının da desteğiyle gerçekleştirilen organizasyona büyük bir katılım sağlandı.
Rektör Erenoğlu: “Bu Faaliyetler Kentlerin Yeniden Ayağa Kalkması İçin Çok Önemli”
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, projeyle ilgili olarak üniversitenin Rektörlük binasında bir basın toplantısı düzenledi. Erenoğlu, kampanyanın Çanakkale ayağının başarıyla tamamlanmış olmasının gururunu yaşadıklarını ifade etti. Erenoğlu, afet sonrası yapılan bu tür iyileştirme ve motivasyon artırıcı faaliyetlerin, sosyal ve kültürel açıdan kentlerin yeniden ayağa kalkması için büyük önem taşıdığını vurguladı.
Ayrıca, Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) üniversiteler arası işbirliğini desteklediğine dikkat çeken Erenoğlu, projelerin sadece öğrencilerin akademik başarılarını değil, aynı zamanda sosyo-kültürel gelişimlerini de desteklediğini belirtti.
Sağlık İl Müdürü Baştürk: “Türk İnsanının Etkinliğini Bir Kez Daha Gösteriyoruz”
Çanakkale Sağlık İl Müdürü Gökhan Baştürk, projeye duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Hatay’daki çocukların unutulmadığını hissettirecek bu tür çalışmaların önemine değindi. Projenin duyurulmasının ardından, 8 bin 500 sağlık çalışanına video mesaj aracılığıyla bilgilendirme yapıldığını belirten Baştürk, “Birlikte olduğumuzda Türk insanının nasıl etkin olabileceğini bir kez daha göstermiş olacağız. Başta sağlık çalışanlarımız ve üniversitemiz olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.
Sosyal Sorumluluk Koordinatörü Ilgın: “8 Okul ve 2 Kütüphaneye Ulaşmak Bizim İçin Önemli”
ÇOMÜ Sosyal Sorumluluk Projeleri Koordinatörü Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın da projenin detaylarını aktararak, 2023 yılında Hatay’daki 6 okula kitap gönderildiğini ve gelen talepler doğrultusunda bir veri oluşturduklarını söyledi. İl Sağlık Müdürlüğü’nün katkılarıyla projeye başladıklarını belirten Ilgın, “Çanakkale’nin tüm ilçelerinden destek aldık. Kitap sayısına dair net bir rakam koymasak da 10 bin kitaba ulaşmayı başardık. Şu an, 8 okulumuz, bir halk kütüphanemiz ve bir konteyner kent kütüphanemiz var. Onlara ulaşmak bizim için çok önemli.” ifadelerini kullandı.
Kitaplar Hatay’a Uğurlandı
Proje kapsamında toplanan 10 bin kitap, hazırlanan otobüsle Hatay’a doğru yola çıktı. Kitapların, afet bölgesindeki okullarda, kütüphanelerde ve konteyner kentlerde yaşayan çocuklara ve ailelere ulaşması hedefleniyor.