Dosya

Bu Kitapların Sonu Gelmiyor

Günümüzde edebi eserler için okur tarafından daha kolay okunabilecek kitaplar daha fazla tercih ediliyor. Günlük yaşam, modern zamanların karmaşası, sürekli koşuşturma, dikkat dağınıklığı derken kitapların sayfa sayılarında da düşüş görülüyor. Ancak yine de uzun okumayı ve “maratona” çıkmayı sevenler için sonu gelmeyen kitapların listesini yaptık.

İlgili Makaleler

Jean Auel, Earth’s Children: Books One through Six

Auel’in gençler için hazırladığı seri toplamda 3000 sayfadan oluşuyor. İster ciltli ister ciltsiz tercih edilsin, bu kadar uzun bir seriyi okuyan gençleri okuma performansları yüzünden tebrik etmek gerekiyor.

Pat Barker, The Regeneration Trilogy

Barker’ın 900 sayfalık anlatısı esasında uzun gibi görünse de ustalıklı şekilde kurgulandığından modern klasikler arasında yerini almayı başarıyor.

Eleanor Catton, The Luminaries

Kanada doğumlu Catton, 2013 yılında Booker ödülünü kazanmıştı. Yaklaşık 850 sayfalık anlatısı temelde bir parodi niteliği taşıyor ancak karmaşık bölümleri ile okuru kitabın sonuna gelmesi için hayli zorluyor.

Taylor Caldwell, Captains and the Kings: The Story of an American Dynasty

İrlandalı göçmen aile Armagh’ların anlatıldığı bu epik öykü özellikle 70’lere özgü karanlık, cesur ve genellemeler ile dolu 1000 sayfalık bir tarihsel deneyim sunuyor.

Miguel de Cervantes, Don Kişot

Cervantes’in unutulmaz eseri Don Kişot her ne kadar günümüzde “çocuklar için” 100 sayfaya indirgeniyor olsa da kitabın tam metni yaklaşık 1000 sayfa uzunluğunda. Özellikle ikinci ciltteki farklı anlatı okurların gözünden kaçmıyor.

George Eliot, Middlemarch

Bir dönemin portresi olarak okunacak kitap yaklaşık 900 sayfa oluşu ile birlikte günümüz okurunu oldukça zorlayacak cinsten.

Frank Herbert, Dune

Toplamda 2000 sayfaya yaklaşan Dune evreni bilimkurgunun en önemli eserleri arasında sayılıyor. Günümüzden binlerce yıl sonrasında geçen anlatıda karakterlerin incelikle işlenmesi okur için özel bir şölen sunuyor.

Victor Hugo, Sefiller

Yaklaşık olarak 1300 sayfaya gelen Sefiller’in nasıl müzikal haline getirildiğini merak edebilirsiniz. Bu bir tarafa bırakılırsa dönemin Fransız günlük yaşamını anlamak için Sefiller hâlâ çok sevilerek okunan bir kitap.

David Foster Wallace, Sonsuz Jest

Çağımızın “uzun yazan” yazarlarından olan Wallace, 1088 sayfa ile listeye giriş yapıyor. Dipnotlardan metne kadar muazzam bir okuma deneyimi yaşatıyor.

Marcel Proust, Kayıp Zamanın İzinde

Proust’un nehir romanı Kayıp Zamanın İzinde yaklaşık 2500 sayfalık anlatısı ile listede kendisine yer bulmayı başarıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu