Bursa, 28-30 Kasım tarihleri arasında, edebiyat dünyasının önde gelen isimlerini ağırlayacak bir festivale ev sahipliği yapacak. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl ikincisini düzenlediği Uluslararası Edebiyat Festivali, edebiyatseverlere unutulmaz bir deneyim yaşatmayı hedefliyor. Festivalin bu yılki teması “Cesaret” olarak belirlendi.
Festivalin programı, çeşitli söyleşiler, paneller ve atölye çalışmalarıyla dolu. Ünlü yazarlar, eserlerindeki derinlikleri ve ilham kaynaklarını okuyucularla paylaşacak. Etkinlikler, edebiyatın birleştirici gücünü vurgulayarak, farklı kültürlerden insanları bir araya getirecek.
Festivalin ilk gününde, Hannah Peck “Çizgiler ve Kelimelerle Örülen Hikâyeler” başlıklı bir etkinlikte okurlarıyla buluşacak. Nermin Mollaoğlu’nun moderatörlüğünde gerçekleşecek bu etkinlik, çizgi roman ve edebiyat arasındaki ilişkiyi ele alacak. Aynı gün, Enne Koens, Niels Overgaard, Maylis de Kerangal ve ödüllü yazar Georgi Gospodinov, “Hüzün, Ölüm ve Yas” teması altında Şafak Baba Pala’nın moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirecekler.
Festivalin ikinci gününde, Ova Ceren “Ova’nın Büyülü Dünyası” adlı bir söyleşide Serda Kranda Kapucuoğlu ile birlikte sahneye çıkacak. Ardından, Melisa Kesmez, Miray Aydın, Jente Posthuma ve Dimitri Verhulst, okurlarıyla bir araya gelerek edebiyat üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirecekler.
Festivalin son günü olan 30 Kasım’da ise Yasemin Temizarabacı, iki ayrı “İnteraktif Okuma ve Çizim Atölyesi” düzenleyecek. Bu atölyelerde, katılımcılar hem okuma hem de çizim becerilerini geliştirme fırsatı bulacaklar. Ayrıca, Ayda Konez ve Nermin Mollaoğlu, “Yayıncılık Atölyesi”ni yönetecekler. Günün söyleşilerinde Ayşen Işık ve Ezgi Tanergeç, edebiyatseverlerle buluşacaklar. Festival, Ayfer Tunç’un “Üç Kuşak, Üç Kadın” başlıklı etkinliğiyle sona erecek. Bu etkinlikte, Tunç, farklı kuşaklardan kadınların deneyimlerini ve edebiyattaki temsilini ele alacak.
