4 Aralık’a kadar sürecek fuara, 216 yayınevi, aralarında 26 Kürtçe yayınevinin de bulunduğu çeşitli yayınevi katılım gösterdi.
Fuara olan ilgi ise oldukça yüksek. Fuarın ilk üç gününde 52 bin kişi, kitaplarla dolu stantları ziyaret etti. Ancak bu yıl da fuar, bazı yasaklarla gündeme geldi. Aram Yayınevi’ne ait üç kitabın toplatma kararı alındı. Bu kapsamda, Mahmut Aba’nın “Dildarê Serkeftinê” kitabının yanı sıra, Nelson Mandela’nın hayatını anlatan “Özgürlüğe Giden Uzun Yol” ve Mehmet Hayri Durmuş’un “Mektupları ve Yazıları” eserlerine de el konuldu.
Fuarın renkli anlarından biri de Ma Music’in sahne alması oldu. Erbane eşliğinde Kürtçe ezgiler sunan grup, ziyaretçilere keyifli anlar yaşattı. Ayrıca, fuarda pek çok yazar kitaplarını imzalarken, Dicle ve Fırat Salonları’nda söyleşiler ve paneller düzenleniyor.
Bu yıl fuarda öne çıkan bir diğer etkinlik ise “Anadilin Eğitimdeki Önemi, Dil ve Siyaset” başlıklı panel oldu. MED-DER tarafından organize edilen panelde konuşan yazarlar, Kürtçenin eğitimdeki önemine dikkat çekti. 100 yıldır süregelen baskılara vurgu yapan konuşmacılar, Kürtçenin resmi eğitim dili olması gerektiğini savundu. Panel, katılımcıların sorularıyla sona erdi.