Hikmet Hükümenoğlu’nun kaleminden çıkan ve Mert Öner’in yönetmen koltuğunda oturduğu “Fora” adlı tiyatro oyunu, 29. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında seyircisiyle buluştu. Oyunun yapımcılığını Nisan Ceren Özerten üstlenirken, prömiyer gösterimi Paribu Art sahnesinde yapıldı.
“Harika Bir Hayat”, “Körburun” ve “Atmaca” gibi romanlarıyla edebiyat dünyasında tanınan Hikmet Hükümenoğlu, “Fora”da aile ilişkilerini ve kuşaklar arasındaki farklılıkları mercek altına alıyor. Oyun, tek bir mekanda ve aynı zaman diliminde geçerek, aile bireyleri arasındaki iletişimi ve her birinin kendi içindeki çatışmaları derinlemesine inceliyor. Luz Creative tarafından sahneye konulan oyunda, Şerif Erol, Şenay Gürler, Kubilay Aka, Aslı İnandık, Şükran Ovalı ve Eray Karadeniz gibi deneyimli oyuncular rol alıyor.
Oyunun ilk gösteriminin ardından seyircinin karşısına çıkan Aslı İnandık, bu özel anı “Bugün bizim ilk oyunumuzdu, siz de bizim ilk seyircilerimizsiniz. Bizim için her zaman özel kalacaksınız,” sözleriyle ifade etti.
Yönetmen Mert Öner ise, İstanbul Tiyatro Festivali’nin kendisi için önemine değinerek, “Yılda bir kez yan yana gelip tiyatro konuşabildiğimiz, birlikte olmanın gücünü hissedebildiğimiz bu festivalin ilk defa bir parçası olabildim,” dedi. Aile içi iletişim dinamiklerinin oyunun merkezinde olduğunu belirten Öner, “Bu oyunu çalışırken hep düşündüm. Belki de ailelerimizi iyileştirirsek daha iyi yaşarız çünkü her şeyi ailede öğreniyoruz,” şeklinde konuştu.
“Fora” oyunu, tiyatroseverlerle buluşmaya devam edecek. Oyun, 18 Kasım ve 17 Aralık tarihlerinde Maximum Uniq Hall’da, 2 Aralık tarihinde ise Dasdas sahnesinde seyredilebilir.
