Türk Aydını Neden Gericidir?

Sıradaki içerik:

Türk Aydını Neden Gericidir?

e
  • e0

    Mutlu

  • e0

    Eğlenmiş

  • e0

    Şaşırmış

  • e0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

İstanbul Kitap Fuarı Başlıyor Ama Küçük Yayınevleri Katılamıyor

27 Kasım 2022 07:25

Bağımsız yayınevi Ginko Kitap, yaptığı açıklama ile 3-11 Aralık 2022 tarihleri arasında düzenlenecek İstanbul Kitap Fuarı’na katılamayacaklarını duyurdu. Kor Kitap ile Manos ve Sor yayınlarının da imza attığı açıklamada, “Fuarın metrekare ücretlerinin ve diğer giderlerinin çok yüksek olması ve buna eklenen fuar şirketinin katı fiyat politikası, yayınevi olarak fuara katılımımızı imkansız hale getirdi” ifadeleri kullanıldı.

İçindekiler

‘KATI FİYAT POLİTİKASI İMKANSIZ HALE GETİRİYOR’

Maddi zorluklar karşısında ayakta kalmaları zorlaşan bağımsız yayınevlerinin, bu koşullarda fuara katılımının imkansız hale geldiği vurgulanan açıklamada şu sözlere yer verildi:

“Yayınevi olarak okurlarımızla buluşmanın en önemli yollarından biri ve birer kültür festivali olan kitap fuarlarını önemsiyoruz, elimizden geldiğince de katılmaya çalıştık, çalışıyoruz. Türkiye’de düzenlenen kitap fuarlarının en büyüğü olan İstanbul Kitap Fuarı’na da katılabilmeyi elbette dilerdik. Ancak fuarın metrekare ücretlerinin ve diğer giderlerinin çok yüksek olması ve buna eklenen fuar şirketinin katı fiyat politikası, yayınevi olarak fuara katılımımızı imkansız hale getirdi. Başlangıcından bu yana İstanbul Kitap Fuarı’nın parçası olmuş, yazarları fuarın onur yazarı olmuş bir yayınevi olarak ilk kez İstanbul Kitap Fuarı’na katıl(a)mayacağız.”

‘BU GİDİŞATA BİR DUR DENİLMELİ’

Pandemi öncesi yapılan son İstanbul Kitap Fuar’ında, yazarları Adnan Özyalçıner’in onur yazarı olduğunu vurgulayan Ginko Kitap açıklamaya şöyle devam etti:

“Bu fuara 42 metrekarelik bir stant ile katılmıştık. Aynı alanımızla bu sene de fuara katılmak istediğimizde toplamda 100 bin TL’ye varan bir harcama yapmamız gerekiyordu. Bu koşullarda maddi zorluklar karşısında ayakta kalmaları giderek zorlaşan bağımsız yayınevlerinin fuara katılımı neredeyse imkansız hale gelmekte. Bu durumun hem ülkedeki hem de fuardaki kültürel çeşitliliği tehdit ettiğini ve maalesef azalttığını söylemeliyiz. Cemal Süreya’nın ‘Bir dergi gibi benim hayatım. Bu yüzden ölmem; batarım’ dediği zamanları yaşıyoruz. Son zamanlarda maddi nedenlerle dergi ve yayınevlerinin kapanmasını herkes gibi üzüntüyle takip ediyoruz. Kültür ve kitap fuarlarına diğer iş fuarlarıyla aynı şekilde yaklaşılması eşitsiz bir tablo yaratmakta. Tüm bunları da göze alarak ‘zarar’ etme pahasına ve kendimizi zorlayarak bir şekilde belki fuarda yer alabilirdik fakat bu gidişata bir yerde dur denilmesi gerektiğini düşündük.”

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.