İstanbul’un sesleri kitap oldu!
Eser, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı Müzikoloji Bölümü Etnomüzikoloji Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Melih Duygulu tarafından kaleme alındı. Kitap, İstanbul’un ilk yerel yönetimi olan Şehremaneti döneminden başlayarak, İstanbul Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi dönemlerinde belediyenin şehrin müzik kültürüne katkılarını ele alıyor.
Toplantıda konuşan İBB Kültür Sanat Daire Başkanı Tolga Volkan Aslan, İstanbul Kültür Araştırmaları Merkezi’nin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Aslan, İBB’nin kültürel mirası koruma ve yeni araştırmaları destekleme amacında olduğunu vurgulayarak, kitabın İstanbul’un tarihsel ve kültürel zenginliğini anlatmada önemli bir rol üstleneceğini belirtti.
-
The Guardian Türkiye’yi anlamak için 5 kitap önerdi11 Eylül 2024
-
‘Maltepe Kitap Günleri’ yoğun katılımla başladı9 Eylül 2024
Kitabın yazarı Melih Duygulu ise eserin oluşum sürecine değinerek, İBB’nin müzik yaşamını ve çalışmalarını ele alan bir kitap önerisinde bulunduğunu ifade etti. Duygulu, son dönem müzik tarihçiliğinde katılımcı tarih yazımı yaklaşımını benimsediğini ve bu doğrultuda kitabı kaleme aldığını dile getirdi.
Programın sonunda İncila Bertuğ ve Handan Tunca ile İBB Orkestralar Müdürlüğü sanatçılarının yer aldığı bir dinleti sunuldu. Kitap, Türk müzikolojisinin kurucularından Mahmut Ragıp Gazimihal’e ithaf edilmiş olup, 240 sayfadan oluşmaktadır. İBB kütüphanelerinde fiziksel olarak bulunabileceği gibi, e-kitap olarak da ücretsiz olarak erişilebilir durumdadır.