Kocaeli Kitap Fuarı 988 bin 444 ziyaretçi ağırladı
Kocaeli'nin kültürel hayatına önemli katkılar sunan ve bu yıl "Şehir ve Kitap" temasıyla düzenlenen 13. Kocaeli Kitap Fuarı, büyük bir ziyaretçi rekoruyla sona erdi.
Türkiye’nin en büyük fuarı olan etkinlik, 07-15 Ekim tarihleri arasında 988 bin 444 ziyaretçiyi ağırlayarak dikkatleri üzerine çekti. Kocaeli Kitap Fuarı, bu başarısıyla Türkiye’nin en büyük kitap fuarı unvanını bir kez daha taçlandırdı.
Fuarın kapanışında, Genel Sekreter Balamir Gündoğdu ve Genel Sekreter Yardımcısı Sadık Uysal, personelle birlikte pasta keserek etkinliği tamamladılar. Gündoğdu, fuar boyunca emeği geçen tüm personeli tebrik ederek, yazarların ve katılımcıların fuarın başarısını dile getirdiğini belirtti. Ayrıca, fuarın 988 bin 444 ziyaretçi sayısına ulaşmasıyla yeni bir rekora imza atıldığını vurguladı ve gelecek yıllarda etkinliğin uluslararası boyutta daha da büyüyeceğine inandığını ifade etti.
-
Alfabe değişecek mi? Ortak Türk alfabesi uygulanacak mı?12 Eylül 2024
-
The Guardian Türkiye’yi anlamak için 5 kitap önerdi11 Eylül 2024
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın da fuara olan ilgiden memnuniyet duyduğunu belirterek, etkinliğin her geçen yıl daha da iyileşerek geliştiğini dile getirdi. Gençlerin ve katılımcıların ilgisinin artmasıyla fuarın kültürel hayata büyük bir zenginlik kattığını vurgulayan Büyükakın, Kocaeli Kitap Fuarı’nın Türkiye’nin en iyi kitap fuarı olduğu değerlendirmesini yaptı.
Fuarın önemli etkinliklerinden biri olan “Şehirlerin Işığı” temalı program da büyük beğeni topladı. Ahmet Selçuk İlkan’ın “Bu Şehir ve Sen” başlıklı şiir dinletisiyle başlayan etkinlikler, müzik ve şiirle şehirlerin hikayelerini konuklara dinletti. Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu koro şefi İhsan Özer’in yönetimindeki orkestranın konseri de etkinliğin renkli anları arasındaydı.
Kocaeli Kitap Fuarı, 9 gün boyunca zengin bir programla okuyucuları ve kitapseverleri buluşturarak kültürel bir şölen yaşattı. Büyük ilgi gören etkinlik, katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı ve Kocaeli’nin kültürel yaşamına önemli bir katkı sağladı.