Haber

Kurt Vonnegut’tan Yazarlığa Dair Görüşler

Dünya edebiyatının önde gelen kalemlerinden olan Mezhaba No 5 gibi ünlü eserleri kaleme alan Kurt Vonnegut için yazarlık son derece özel ve üzerinde dikkatle durulması gereken bir alandı. Bu görüşünü de pek çok defa dile getirdi.

Kurt Vonnegut’un Yazarlık Hakkında Görüşleri

  1. “Her sabah 07.30’da kalkıyorum ve günde dört saat çalışıyorum. Sabah dokuzdan on ikiye ya da akşam altıya kadar. Hiç kimse dört saatten fazla çalışmamalı. Bunun daha fazlası çok büyük sorun yaratıyor.” – Robert Taylor’a. Boston Globe Dergisi . 20 Temmuz 1969.
  2. “Yaratıcı şekilde yazmayı öğretirken öğrenciler için karakterlerinden hemen hemen hiçbir şey istememeleri gerektiğini söylüyorum. Bir bardak su bile istememeliler. Modern yaşamın anlamsızlığı karakterlerinde tam olarak kendisini göstermeli.” – Paris Review’a . 1977 baharı.
  3. “Hiçbir şeyin gerçekten tam anlamıyla bittiğini düşünmüyorum. Kısa hikayenin en zor tarafı da bu, gerçekten bir uzman olmak gerekiyor. Öyküyü bitirmek kötü sonuçlar yaratır.” – Mel Gussow’a. The New York Times . 6 Ekim 1970.
  4. “Beyaz kağıtlar üzerine bir şeyler karalayarak insanların gülmesini ya da ağlamasını sağlamak bana büyük bir şaka gibi geliyor. Tüm harika öyküler, şiirler ve romanlar en güzel şakalardandır.” – Paris Review’a . 1977 baharı.
  5. “Daha önceki romanların çok kalın olmaları yazarlarının çok vakitleri olmasından kaynaklanıyordu. Ben karakterlerimi merdivenden çıkarmam, arabalarında bindiklerinde anahtar çevirmelerini beklemem, yemekte neler yediklerini detaylıca anlatmam. Karakterler sadece gerçekten nasıl var oluyorlarsa öyle var olurlar.” – Joe David Bellamy ve John Casey’ye. Gönderen Yeni Kurgu: Yenilikçi Amerikan Yazarlar yapılan görüşmeler .
  6. “Yazma nedenim açısından Hitler ve Stalin ile ortak noktada buluşuyoruz; yazarın topluma hizmet etmesi gerektiğini düşünüyorum.” – Haftalık Yayıncılara . 22 Mart 1971.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu