HBO’nun ödül koleksiyonuna sahip dizisi “The White Lotus”, yeni maceralar için Fransa’ya doğru yelken açıyor. Dördüncü sezonun çekimlerinin Paris ve Fransız Rivierası’nda gerçekleştirileceği duyuruldu. Yapım ekibinin, Güney Fransa’nın göz alıcı manzaralarında yoğunlaşacağı, Paris’in ise çekimlerin bir bölümüne ev sahipliği yapacağı belirtiliyor. Henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, HBO’nun lüks otellerle yürüttüğü mekan arayışları bu planı doğrular nitelikte.
Daha önceki sezonlarda Hawaii, Sicilya ve Tayland’daki Four Seasons otellerini mesken tutan dizi, bu kez farklı bir rota izleyecek. HBO’nun Four Seasons ile olan iş birliğini yenilememesi, ekibin yeni sezonda farklı lüks konaklama yerlerini değerlendirmesine yol açtı. Paris’teki potansiyel mekanlar arasında, 1910 yılında inşa edilen ve bir zamanlar Charlie Chaplin, Ernest Hemingway ve Pablo Picasso gibi ünlü isimlerin uğrak yeri olan Le Lutetia ile 1898’de kapılarını açan, Coco Chanel, F. Scott Fitzgerald ve Marcel Proust gibi efsanevi figürlerin müdavimi olduğu ikonik Ritz Paris bulunuyor.
Dizinin yaratıcısı Mike White, bir önceki sezonun ardından yayınlanan özel bir klipte, dördüncü sezon için ipuçları vermişti. Kayalık sahillerden ve dalga metaforundan uzaklaşmak istediğini belirten White, “White Lotus” otellerinde yeni olaylara her zaman yer olduğunu vurgulamıştı.
Yeni sezonda Monaco, Nice ve Cannes gibi sahil kentlerinin görsel zenginliğinden yararlanılacağı düşünülüyor. Tıpkı önceki sezonlarda olduğu gibi, dördüncü sezonda da zengin Amerikalı turistlerin lüks tatil ortamında yerel halkla kesişen hikayeleri anlatılacak.
Oyuncu kadrosu henüz kesinleşmemiş olsa da, dizide zaman zaman tekrar eden karakterlerin geri dönmesi bekleniyor. Hayranlar özellikle Jennifer Coolidge’in canlandırdığı Tanya karakterinin olası dönüşü hakkında spekülasyonlar yapıyor. Ayrıca, yeni sezonda Fransız oyuncuların da kadroda yer alacağı belirtiliyor. Çekimlerin 2026’nın başlarında başlaması planlanıyor.
