Ankara 2. Fikri ve Sınai Haklar Mahkemesi’nde görülen davada, Sinan Yağmur’a 20 bin lira maddi tazminat ödemesine karar verildi.
Mahkeme kararında, 2022’de piyasaya çıkan kitapta bilirkişi raporlarıyla intihal tespit edildiği belirtilerek, Sinan Yağmur’un haksız yere Bayram Bilge Tokel’in eserinden alıntılar yaptığının ve kaynakçaya uygun olmadığının altı çizildi. Yağmur’un kitabında Tokel’in eserine atıfta bulunulmadığı ve kaynak gösterilmediği belirtildi.
Dava sürecinde, Yağmur’un kitabının yeniden basımının, dağıtımının ve yayımının engellenmesine karar verilmişti. Mahkeme kararı ulusal çapta yayın yapan en yüksek tirajlı gazetede de yayımlanacak. Sinan Yağmur’un 20 bin lira tazminat ödemesine hükmedilmesiyle birlikte, fikri ve sınai haklar konusundaki ihlallerin caydırıcı bir şekilde ele alındığı bir dava sürecinin sonuna gelindi.