Haber

Adını “Amerika’da Alabalık Avı” Olarak Değiştiren Çocuk

Richard Brautigan’ın ölümsüz eseri Amerika’da Alabalık Avı, yayımlandığı dönemde ve günümüzde eleştirmenler tarafından “dikkate değer” bir eser olarak ne yazık ki görülmüyor. Brautigan’ın intiharında da yazdıklarının karşılığının tam olarak istediği gibi olmaması etkili oldu. Ancak Brautigan’ın bilmediği, genel okur arasında kitaplarının oldukça sevilmesiydi. Öyle ki 17 yaşındaki genç birisi adını Amerika’da Alabalık Avı olarak değiştirmek için mahkemeye başvurdu.

İsim: Amerika’da Alabalık Avı

17 yaşında olan Peter Eastman Jr., 1994 yılında adını Amerika’da Alabalık Avı olarak değiştirmek için mahkemeye başvurmuştu. Kitabı öylesine çok sevmişti ki artık kitabın adıyla anılmak istiyordu. Ancak mahkeme Peter’a uyarıda bulundu: “Bu daha sonra pişman olacağın bir karar olabilir,” diye. Fakat Peter adını değiştirmekte kararlıydı ve 180 dolar mahkeme ücretini ödeyen babası da kendisini destekliyordu.

Peter’ın ismi sonunda mahkeme kararı ile değişmişti. Hatta daha sonra yapılan bir röportajda kırmızı ışık ihlali için polisin kendisini durdurup kimliğine baktığında isminden dolayı gülümseyerek ceza yazmadığını da ifade etti.

Peter ya da yeni ismiyle Amerika’da Alabalık Avı şimdi 45 yaşında bulunuyor. Birkaç kaynak Japonya’daki Waseda Üniversitesi’nde İngilizce okutmanlığı yaptığını belirtiyor. Esasında Brautigan’ın Japonya yolculuğu bulunduğundan Peter’ın da böyle bir yaşam seçmiş olması muhtemel görünüyor.

Belki Peter hâlâ aldığı ismini kullanıyordur belki de kendisine başka isimler seçmiştir; yani rüzgâr her şeyi alıp götürmeyecek, gibi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu