Close Menu
    X (Twitter)
    Edebi Bülten
    • Haber
    • Teknoloji
    • Kültür
    • İnceleme
    • Dosya
    • İletişim
    X (Twitter) Instagram
    TAKİP EDİN
    POPÜLER KATEGORİLER:
    • Haber
    • Teknoloji
    • Kültür
    • İnceleme
    • Dosya
    • İletişim
    Edebi Bülten
    • Haber
    • Teknoloji
    • Kültür
    • İnceleme
    • Dosya
    • İletişim
    Kültür

    Cağaloğlu Kitapçılar Sokağı Yeniden Canlandı

    Pelin YılmazPelin Yılmaz15 Kasım 2025
    Paylaş
    Facebook Twitter LinkedIn Eposta Telegram WhatsApp Kopyala

    Uzun yıllar boyunca Türkiye yayıncılığının merkezi olarak bilinen Cağaloğlu, Fatih Belediyesi’nin hayata geçirdiği “Cağaloğlu Kitapçılar Sokağı” projesiyle yeniden eski canlılığına kavuşuyor. Tarihi Şengül Hanım Sokak ve Küçük Sokak’ta gerçekleştirilen restorasyon ve düzenleme çalışmaları tamamlanarak, sokak resmi bir törenle kitapseverlerin hizmetine açıldı. Proje kapsamında, özenle seçilmiş 12 yayınevi ve kitap dağıtımcısı bu özel bölgede yerlerini aldı. Cağaloğlu, bu yenilikle birlikte tekrar kitap, düşünce ve kültürle özdeşleşen bir semt olma amacını taşıyor.

    Açılış töreninde konuşma yapan Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, binanın üst katının Ayasofya Vakfiyesi kapsamında değerlendirildiğini belirtti. Ayasofya’nın bir vakfiye olduğunu ve içerisinde çeşitli hükümler barındırdığını, bunlardan birinin de “meşruta” meselesi olduğunu ifade etti. Yıllar sonra ilk defa ailelerin burada yaşamaya başladığını ve Ayasofya’nın imamları ile din görevlilerinin de bu binada ikamet ettiğini söyledi. Başkan Turan, üst katların otel yerine ailelerin ve hocaların yaşamasına ayrılmasının daha değerli olduğunu vurgulayarak, alt kattaki dükkanların en başından beri kitapçılar için tasarlandığını dile getirdi. Bu sürecin devlet yapısı içinde tamamlanmasının kolay olmadığını, ancak basın yayın camiasıyla işbirliği yaparak tüm aşamaların başarıyla tamamlandığını belirtti. Tarihi Şengül Hamamı Sokak ve yanındaki küçük sokağın tamamen kitaba ayrıldığını ve buranın bir vakıf binasının altında bulunması sebebiyle kitap dışında bir şey satılmamasına özen gösterildiğini vurguladı. Hediyelik eşya satışının bu tür alanların değerini düşüreceğine inandığını ifade ederek, yayınevlerine gösterdikleri heyecan ve katılım için teşekkür etti.

    Yazar İskender Pala ise yaptığı konuşmada, bu projenin sadece bir başlangıç olduğunu ve bundan sonra yapılacak çalışmalarla medeniyetimize ait tüm kitap ve kitaba ilişkin değerlerin burada temsil edilmesi gerektiğini belirtti. Pala, mülk sahibi, kiracı veya çalışan fark etmeksizin burada görev yapacak herkesin ayrı bir sorumluluğu olduğunu vurgulayarak, İstanbul’da böyle bir müesseseyi hayal edenlerin hayallerini gerçekleştirme görevi taşıdığımızı ifade etti. Bundan sonraki çalışmaların buraya bir hayat kazandırması gerektiğini, buranın her zaman nefes alınan, İstanbul’un entelektüel zeminini oluşturan, insanlara iyilikleri, güzellikleri ve doğruyu kazandıracak işlerin yapıldığı bir yer olmasını arzu ettiğini dile getirdi.

    Haberlerimizi Google'da Takip Edin

    Gelişmelerden anında haberdar olun, Google'da tercih edilen kaynak olarak ekleyin.

    Google'da Takip Et

    Pelin Yılmaz

    Edebiyat fakültesi mezunuyum, aynı amanda öğretmenim. Kültür sanat haberlerini, incelemeleri ve görüşlerini paylaşıyorum.

    GÖZ ATIN

    Kapadokya planı mahkeme engeliyle karşılaştı, umut yeşerdi

    20 Ağustos 2026

    Spider-Man: Brand New Day, 2 milyar doları aşarak gişe tarihine geçti

    18 Ağustos 2026

    Kaş Jazz Festivali 8. kez düzenleniyor

    14 Ağustos 2026
    Yanıt Yazın Cancel Reply

    Son Haberler

    Düşünüyorum Öyleyse Varım Ne Demek?

    2026 Gemini Öğrenciler İçin 1 Yıllık Ücretsiz Abonelik Nasıl Alınır?

    Necib Mahfuz’un bilinmeyen tiyatro dünyası İngilizce okurla buluşuyor

    Ankara’nın Kitapçıları Kapanırken: Kent Hafızası ve Kitaba Erişim Daralıyor

    • HABER
    • TEKNOLOJİ
    • KÜLTÜR

    Ankara’nın Kitapçıları Kapanırken: Kent Hafızası ve Kitaba Erişim Daralıyor

    Özel Okullarda Kitap Ücretleri 80 bin TL!

    Aziz Sancar’dan Özgür Bolat’ın Kitabına Önsöz

    Küba’da 160 Yıllık Gelenek: Purolar Sarılırken Kitaplar Sesleniyor

    2026 Gemini Öğrenciler İçin 1 Yıllık Ücretsiz Abonelik Nasıl Alınır?

    Necib Mahfuz’un bilinmeyen tiyatro dünyası İngilizce okurla buluşuyor

    Mesajlaşmanın Güvercinler Tekrar Popüler

    Otomatik karşılama özelliği WhatsApp gruplarına geliyor

    Kapadokya planı mahkeme engeliyle karşılaştı, umut yeşerdi

    Spider-Man: Brand New Day, 2 milyar doları aşarak gişe tarihine geçti

    Kaş Jazz Festivali 8. kez düzenleniyor

    Matrix yönetmeni Lilly Wachowski: “Filmime para yok!”

    RSS beslemesi: Topluluk Başlıkları Topluluk Başlıkları
    • Güncel Kitap Kampanyaları
    • Tekrar Tekrar İzlediğiniz Diziler?
    • Çevirmenine güvenip aldığınız kitaplar var mı?
    • Şu Anda Hangi Kitabı Okuyorsunuz?
    • Android mi IOS mu?

    X (Twitter) Instagram
    • Hakkımızda
    • Gizlilik Politikası
    • Künye
    • SEO UYUMLU İÇERİK
    • Web Tasarım – Backlink
    2025 - Güncel edebiyat haberleri - Kitap Haberleri. Güncel edebiyat, sanat ve bilim içerikleri ile birlikte kültürü doğru adresten takip edin!
    tasarım: Aradigo 💜

    Arama yapmak için Enter tuşuna basın. Esc basarak kapatabilirsiniz