Haber

Aramalarda Aşı Karşıtı Kitaplar İlk Sıralarda

Amazon, Barnes & Noble ve Fnac gibi ünlü platformlarda aşı karşıtlığı ile ilgili yapılan kitapların ilk sıralarda yer aldığı açıklandı. Son günlerde Türkiye’de de gündeme gelen sosyal medyada yer bulan aşı karşıtlığı tüm dünya tarafından merak ediliyor.

Aşı Karşıtlığını Anlamak Talebi

Amazon, Barnes & Noble ve Fnac gibi ünlü platformlarda aşı karşıtlığı kitapları ile ilgili aramaların son aylarda artış gösterdiği açıklandı. Bloomberg’in aktardığına göre Amazon’da aşı ve aşı karşıtlığı ile kitaplar son dönemlerde önemli bir arama hacmine ulaştı.

Fnac’ın sitesinde yapılan aramalarda ise Aşı Hakkındaki Gerçekler isimli kitap en çok aranan kitaplar arasında yer aldı.

Bu sonuçlara göre koronavirüs aşısı karşısında çoğunluğun kafasının karışık olduğu daha net anlaşılıyor. Son zamanlarda Türkiye’de de başlamış olan aşı karşıtlığına yönelik kampanyada temel argüman aşıların geniş kitleler üzerinde farklı amaçlar için denendiği iddiasına dayanıyor. Hatta bazen işin içine komplo teorileri de giriyor ve aşılar üzerinden insanların manipüle edildiği de öne sürülüyor.

Son olarak Fransa’da yapılan bir ankette katılımcıların yüzde 59’u koronavirüs aşısı olmayacaklarını ifade etmişti.

Ancak aşı karşıtı olmak sadece kişilerin kendisine karşı bir sorun değil aynı zamanda toplum sağlığı için de risk taşıyor. Bu yüzden aşı karşıtı olanların aşı olmamaları toplumsal bir mesele haline geliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu