Gazeteci Birsen Altuntaş’ın haberine göre, dizinin yapımcı şirketi Medyapım ile Şakir Paşa Ailesi’nin avukatı Aydın Kurban arasında yapılan görüşmeler sonucunda, taraflar arasında anlaşmaya varıldığı bildirildi.
Aile üyelerinin açtığı tedbir davasından feragat etmeleriyle, mahkemenin uyguladığı yayın ve çekim yasağının kaldırıldığı ifade edildi. Bu gelişme, dizinin yeniden yayınlanmasına olanak sağladı.
Şakir Paşa Ailesi dizisi, Şakir Paşa’nın torunları Joanne Aliye Noonan Kutup, Diana Deniz Noonan, Ömer Derya Kabaağaçlı, Sibel Kabaağaçlı, Murat Can Önce ve Cem Noonan tarafından alınan tedbir kararı nedeniyle yayından kaldırılmıştı. Diziye ait tüm içerikler, NOW TV platformundan tamamen çıkarılmıştı; adı, görselleri ve bölümleri yayın akışından silinmişti.
Şimdi, taraflar arasındaki anlaşmanın ardından dizinin ekranlarda yeniden izleyiciyle buluşması bekleniyor.