Close Menu
    X (Twitter)
    Edebi Bülten
    • Haber
    • Teknoloji
    • Kültür
    • İnceleme
    • Dosya
    • İletişim
    X (Twitter) Instagram
    TAKİP EDİN
    POPÜLER KATEGORİLER:
    • Haber
    • Teknoloji
    • Kültür
    • İnceleme
    • Dosya
    • İletişim
    Edebi Bülten
    • Haber
    • Teknoloji
    • Kültür
    • İnceleme
    • Dosya
    • İletişim
    Kültür

    Bodrum Film Festivali’nde En İyi Film Ödülü Açıklandı

    Pelin YılmazPelin Yılmaz9 Ekim 2025
    Paylaş
    Facebook Twitter LinkedIn Eposta Telegram WhatsApp Kopyala

    Bodrum Uluslararası Film Festivali, Bodrum Sinema ve Kültür Derneği tarafından T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla gerçekleştirilen, görkemli bir törenle son buldu. Festival boyunca sinema, kültür, hafıza ve sanat Ege’nin sıcak atmosferinde bir araya geldi. Altı gün süren etkinlik, Bodrum Nurol Kültür Merkezi’ndeki ödül töreniyle en başarılı filmleri onurlandırdı.

    Festivalde, 15 farklı ülkeden 19 film, altı ayrı mekânda toplam 34 gösterimle seyirciyle buluştu. Sinema sektöründen birçok uluslararası konuğun katılımıyla festival, binlerce izleyiciyi ağırladı. Soru-cevap etkinlikleri, atölye çalışmaları ve panellerle dolu geçen altı gün, Bodrum’un Akdeniz’in kültür başkenti olma özelliğini bir kez daha vurguladı.

    Gecenin sunuculuğunu, festivale destek veren Hakan Bilgin ve Nevcan Su Özer üstlendi. Şarkıcı Şenay Lambaoğlu’nun performansı, geceye duygusal bir atmosfer kattı.

    Tony Gatlif’in başkanlık ettiği jüride Hülya Uçansu, Fadik Sevin Atasoy, Reza Mirkarimi ve Elise Jalladeau yer aldı. Jüri, En İyi Film ödülünü Elsa Kremser ve Levin Peter’in yönettiği, Avusturya-Almanya ortak yapımı “White Snail / Beyaz Salyangoz” filmine uygun gördü. Film, heykelciğin yanı sıra 10.000 Euro değerindeki para ödülünün de sahibi oldu.

    Jüri Özel Ödülü ise Alexandros Voulgaris’in yönettiği “They Come Out of Margo / Margo” adlı Yunanistan yapımına verildi. Jüri, filmi “büyücülük gibi güçlü bir temayı cesur bir şekilde işlemesi ve sinematik bir sanat eseri olması” nedeniyle ödüle layık buldu.

    Festivalin altı günlük programı, yalnızca film gösterimleriyle değil, aynı zamanda bir kültürel paylaşım platformu olmasıyla da dikkat çekti. Gösterilen her film, bir hikaye anlatmanın ötesinde, bir direniş, bir hatırlatma ve bir çağrı olarak izleyicilerin zihninde yer edindi. Bodrum Uluslararası Film Festivali, 2026 yılında da aynı tutku ve vizyonla, sınırları aşan hikayelere ve sinemanın dönüştürücü gücüne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Sinemaseverler şimdiden bir sonraki festivali heyecanla bekliyor.

    Haberlerimizi Google'da Takip Edin

    Gelişmelerden anında haberdar olun, Google'da tercih edilen kaynak olarak ekleyin.

    Google'da Takip Et

    Pelin Yılmaz

    Edebiyat fakültesi mezunuyum, aynı amanda öğretmenim. Kültür sanat haberlerini, incelemeleri ve görüşlerini paylaşıyorum.

    GÖZ ATIN

    Kapadokya planı mahkeme engeliyle karşılaştı, umut yeşerdi

    20 Ağustos 2026

    Spider-Man: Brand New Day, 2 milyar doları aşarak gişe tarihine geçti

    18 Ağustos 2026

    Kaş Jazz Festivali 8. kez düzenleniyor

    14 Ağustos 2026
    Yanıt Yazın Cancel Reply

    Son Haberler

    Necib Mahfuz’un bilinmeyen tiyatro dünyası İngilizce okurla buluşuyor

    Ankara’nın Kitapçıları Kapanırken: Kent Hafızası ve Kitaba Erişim Daralıyor

    Mesajlaşmanın Güvercinler Tekrar Popüler

    Savaşın Edebiyatla Kesişiminde Beş Kitaplık Okuma Rotası

    • HABER
    • TEKNOLOJİ
    • KÜLTÜR

    Ankara’nın Kitapçıları Kapanırken: Kent Hafızası ve Kitaba Erişim Daralıyor

    Özel Okullarda Kitap Ücretleri 80 bin TL!

    Aziz Sancar’dan Özgür Bolat’ın Kitabına Önsöz

    Küba’da 160 Yıllık Gelenek: Purolar Sarılırken Kitaplar Sesleniyor

    Necib Mahfuz’un bilinmeyen tiyatro dünyası İngilizce okurla buluşuyor

    Mesajlaşmanın Güvercinler Tekrar Popüler

    Otomatik karşılama özelliği WhatsApp gruplarına geliyor

    WhatsApp’ta Yeni Dönem: Kişiler Kullanıcı Adıyla Kaydedilebilecek

    Kapadokya planı mahkeme engeliyle karşılaştı, umut yeşerdi

    Spider-Man: Brand New Day, 2 milyar doları aşarak gişe tarihine geçti

    Kaş Jazz Festivali 8. kez düzenleniyor

    Matrix yönetmeni Lilly Wachowski: “Filmime para yok!”

    RSS beslemesi: Topluluk Başlıkları Topluluk Başlıkları
    • Güncel Kitap Kampanyaları
    • Tekrar Tekrar İzlediğiniz Diziler?
    • Çevirmenine güvenip aldığınız kitaplar var mı?
    • Şu Anda Hangi Kitabı Okuyorsunuz?
    • Android mi IOS mu?

    X (Twitter) Instagram
    • Hakkımızda
    • Gizlilik Politikası
    • Künye
    • SEO UYUMLU İÇERİK
    • Web Tasarım – Backlink
    2025 - Güncel edebiyat haberleri - Kitap Haberleri. Güncel edebiyat, sanat ve bilim içerikleri ile birlikte kültürü doğru adresten takip edin!
    tasarım: Aradigo 💜

    Arama yapmak için Enter tuşuna basın. Esc basarak kapatabilirsiniz