DenizBank’ın 21 senedir aralıksız sürdürdüğü destekle güçlenen İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO), 2025-2026 sanat sezonunun açılışını görkemli bir konserle yaptı. Konser, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Türk Telekom Opera Salonu’nun büyüleyici atmosferinde gerçekleşti.
Bu yıl 80. yılını kutlamanın gururunu yaşayan İDSO, açılış konserinde dünyaca ünlü isimleri ağırladı. Orkestrayı, İtalyan şef Antonio Pirolli yönetirken, piyano başına ise uluslararası alanda büyük beğeni toplayan Rus piyanist Nikolai Lugansky geçti.
Konser, sanatseverlerin yoğun katılımıyla gerçekleşti ve müzik tutkunlarına unutulmaz bir gece yaşattı. Programda, müzik tarihinin önemli bestecilerinden Maurice Ravel ve Johannes Brahms’ın ölümsüz eserleri yer aldı. İDSO’nun kusursuz performansı ve solist Nikolai Lugansky’nin büyüleyici yorumu, dinleyicilerden büyük alkış aldı.
İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, yeni sezonda da sanatseverlere zengin bir müzik yelpazesi sunmaya hazırlanıyor. Orkestra, sezon boyunca hem dünya klasik müziğinin seçkin örneklerini hem de Türk bestecilerin özgün eserlerini sahneye taşıyacak. İDSO ayrıca, Türkiye’den ve dünyanın farklı ülkelerinden önemli şef ve solistleri de ağırlayarak, müzikseverlere unutulmaz deneyimler yaşatmayı hedefliyor. Orkestranın amacı, klasik müziği daha geniş kitlelere ulaştırmak ve Türkiye’nin kültürel yaşamına katkıda bulunmak olarak belirtiliyor.