Close Menu
    X (Twitter)
    Edebi Bülten
    • Haber
    • Teknoloji
    • Kültür
    • İnceleme
    • Dosya
    • İletişim
    X (Twitter) Instagram
    TAKİP EDİN
    POPÜLER KATEGORİLER:
    • Haber
    • Teknoloji
    • Kültür
    • İnceleme
    • Dosya
    • İletişim
    Edebi Bülten
    • Haber
    • Teknoloji
    • Kültür
    • İnceleme
    • Dosya
    • İletişim
    Kültür

    İstanbul’da Sanat Rüzgarı: Bu Hafta Etkinlikler Şöleni

    Pelin YılmazPelin Yılmaz14 Ekim 2025
    Paylaş
    Facebook Twitter LinkedIn Eposta Telegram WhatsApp Kopyala

    İstanbul’da bu hafta sanat etkinlikleri yoğun bir programla izleyicileri bekliyor. Konserden sergiye, tiyatro oyunlarından dans performanslarına kadar çeşitli etkinlikler sanatseverlerle buluşacak.

    Atatürk Kültür Merkezi (AKM) sahnesi, çeşitli gösterilere ev sahipliği yapacak. Yarın “Deliriyum” adlı dans gösterisi sahnelenirken, 15, 16 ve 18 Ekim tarihlerinde “Carmen” operası izleyicilerle buluşacak. Tiyatro severler için ise 16 Ekim’de “Aydınlıkevler” ve 19 Ekim’de “Saatleri Ayarlama Enstitüsü” oyunları Maximum Uniq Açık Hava’da sahnelenecek.

    Zorlu PSM’de de tiyatro rüzgarı esecek. 13, 14 ve 17 Ekim’de “Don Quixote (Don Kişot)”, 14 Ekim’de “Kopenhag”, 16 Ekim’de “Medea” ve “Aşk Biter Mi?”, 18-19 Ekim’de “İnsanlar Mekanlar Nesneler” ve 19 Ekim’de “Ezop Masalları” oyunları seyircilerin beğenisine sunulacak.

    Müzikseverler için de dopdolu bir hafta olacak. AKM’de 15 Ekim’de “Buselik Makamında Klasik Fasıl ve Solo Eserler Konseri”, 17 Ekim’de “Shostakovich’in 50. Ölüm Yıl Dönümü Anısına”, 18 Ekim’de “Metallica Senfonik”, 19 Ekim’de “‘İlelebet Cumhuriyet’ Cumhuriyeti Yaşayan Bestekarlarımız” ve “Bir Ulu Ağaçtan” konserleri düzenlenecek.

    Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nde 14 Ekim’de Zeynep Bastık, 15 Ekim’de Sıla, 17 ve 18 Ekim’de Melike Şahin sahne alacak. Yalın, yarın Volkswagen Arena’da “Bir Büyülü Gece” konseri verecek. Caz severler, 15 Ekim’de Paribu Art Ana Sahne’de Amerikalı trompetçi Theo Croker’ı dinleyebilecek. 17 Ekim’de Cengiz Kurtoğlu Masal Ataşehir’de, Selda Bağcan JJ Arena Ataşehir’de sahne alacak. Avusturyalı müzisyen Simone Kopmajer 18 Ekim’de Asa Khai Jazz Club’da konser verecek. Demet Akalın ise 19 Ekim’de Bostancı Gösteri Merkezi’nde hayranlarıyla buluşacak.

    Sergi ziyaretçileri için de birçok seçenek bulunuyor. Zeki Demirkubuz’un “Hayatta ve Fotoğrafta En İyi Pozu Yalnızlar Verir” sergisi Art On İstanbul’da görülebilir. Berrin Yapar Ünal’ın “Ayna” adlı hat sanatı sergisi Kadırga Sanat Galerileri’nde 24 Ekim’e kadar devam edecek. “Gazze Bienali-İstanbul Pavyonu: Elimde Bulut” Depo İstanbul’da 8 Kasım’a kadar ziyaret edilebilecek. “Sanatta Hayat Var: 2. Karma Sergi” Ortaköy Tarihi Hüsrev Kethüda Hamamı’nda 19 Ekim’e kadar görülebilir. Lale Müzesi’nde “Birbirine Karşılık Gelen İşaretler” sergisi, Yapı Kredi bomontiada Ara Güler Müzesi’nde “Robert Capa-Gerçek En İyi Fotoğraftır” sergisi 22 Mart 2026’ya kadar ziyaret edilebilir.

    18. İstanbul Bienali, bu yıl farklı bir formatla 23 Kasım’a kadar ücretsiz olarak izlenebilir. Pera Müzesi’nde “Ortak Duygular: British Council Koleksiyonu’ndan Yapıtlar” ve “Toprak, Ateş, Su ve Havayla Yazılmış Bir Dize” sergileri, Sakıp Sabancı Müzesi’nde Suzanne Lacy’nin “Birlikte/Togæther” sergisi görülebilir. Arter’de Nilbar Güreş’in “Kadife Bakış”, İstanbul Akvaryumu’nda “Okyanusun Devleri”, Bağlarbaşı Abdülmecid Efendi Köşkü’nde “Folia”, İstanbul Modern’de Ali Kazma’nın “Aklın Manzaraları”, Meşher’de “Hikaye İstanbul’da Geçiyor” ve Salt Beyoğlu’nda “90’lardan Beri Halı’dayız” sergileri de sanatseverleri bekliyor.

    Haberlerimizi Google'da Takip Edin

    Gelişmelerden anında haberdar olun, Google'da tercih edilen kaynak olarak ekleyin.

    Google'da Takip Et

    Pelin Yılmaz

    Edebiyat fakültesi mezunuyum, aynı amanda öğretmenim. Kültür sanat haberlerini, incelemeleri ve görüşlerini paylaşıyorum.

    GÖZ ATIN

    Kapadokya planı mahkeme engeliyle karşılaştı, umut yeşerdi

    20 Ağustos 2026

    Spider-Man: Brand New Day, 2 milyar doları aşarak gişe tarihine geçti

    18 Ağustos 2026

    Kaş Jazz Festivali 8. kez düzenleniyor

    14 Ağustos 2026
    Yanıt Yazın Cancel Reply

    Son Haberler

    Necib Mahfuz’un bilinmeyen tiyatro dünyası İngilizce okurla buluşuyor

    Ankara’nın Kitapçıları Kapanırken: Kent Hafızası ve Kitaba Erişim Daralıyor

    Mesajlaşmanın Güvercinler Tekrar Popüler

    Savaşın Edebiyatla Kesişiminde Beş Kitaplık Okuma Rotası

    • HABER
    • TEKNOLOJİ
    • KÜLTÜR

    Ankara’nın Kitapçıları Kapanırken: Kent Hafızası ve Kitaba Erişim Daralıyor

    Özel Okullarda Kitap Ücretleri 80 bin TL!

    Aziz Sancar’dan Özgür Bolat’ın Kitabına Önsöz

    Küba’da 160 Yıllık Gelenek: Purolar Sarılırken Kitaplar Sesleniyor

    Necib Mahfuz’un bilinmeyen tiyatro dünyası İngilizce okurla buluşuyor

    Mesajlaşmanın Güvercinler Tekrar Popüler

    Otomatik karşılama özelliği WhatsApp gruplarına geliyor

    WhatsApp’ta Yeni Dönem: Kişiler Kullanıcı Adıyla Kaydedilebilecek

    Kapadokya planı mahkeme engeliyle karşılaştı, umut yeşerdi

    Spider-Man: Brand New Day, 2 milyar doları aşarak gişe tarihine geçti

    Kaş Jazz Festivali 8. kez düzenleniyor

    Matrix yönetmeni Lilly Wachowski: “Filmime para yok!”

    RSS beslemesi: Topluluk Başlıkları Topluluk Başlıkları
    • Güncel Kitap Kampanyaları
    • Tekrar Tekrar İzlediğiniz Diziler?
    • Çevirmenine güvenip aldığınız kitaplar var mı?
    • Şu Anda Hangi Kitabı Okuyorsunuz?
    • Android mi IOS mu?

    X (Twitter) Instagram
    • Hakkımızda
    • Gizlilik Politikası
    • Künye
    • SEO UYUMLU İÇERİK
    • Web Tasarım – Backlink
    2025 - Güncel edebiyat haberleri - Kitap Haberleri. Güncel edebiyat, sanat ve bilim içerikleri ile birlikte kültürü doğru adresten takip edin!
    tasarım: Aradigo 💜

    Arama yapmak için Enter tuşuna basın. Esc basarak kapatabilirsiniz