Close Menu
    X (Twitter)
    Edebi Bülten
    • Haber
    • Teknoloji
    • Kültür
    • İnceleme
    • Dosya
    • İletişim
    X (Twitter) Instagram
    TAKİP EDİN
    POPÜLER KATEGORİLER:
    • Haber
    • Teknoloji
    • Kültür
    • İnceleme
    • Dosya
    • İletişim
    Edebi Bülten
    • Haber
    • Teknoloji
    • Kültür
    • İnceleme
    • Dosya
    • İletişim
    Kültür

    Tomris Uyar Öykü Günleri Başlıyor!

    Pelin YılmazPelin Yılmaz31 Ekim 2025
    Paylaş
    Facebook Twitter LinkedIn Eposta Telegram WhatsApp Kopyala

    Türk edebiyatının önemli isimlerinden Tomris Uyar’ın anısını yaşatmak amacıyla düzenlenen “Tomris Uyar Öykü Günleri”nin beşincisi, 1-3 Kasım tarihleri arasında Beyoğlu’nda edebiyatseverlerle buluşacak. Etkinlik, Bilim Beyoğlu’nda gerçekleşecek ve üç gün boyunca söyleşiler, yazar-okur etkileşimleri, atölye çalışmaları, masal dinletileri ve müzik performanslarıyla dolu bir program sunacak.

    Programın açılışı 1 Kasım Cumartesi günü saat 14.00’te “Tomris Uyar Öykücülüğü” başlıklı bir oturumla yapılacak. Berna Durmaz ve Derya Sönmez, bu oturumda konuşmacı olarak yer alacak. Günün ilerleyen saatlerinde Müge İplikçi, “Edebiyatta Kadın” konulu bir söyleşi gerçekleştirecek. Ardından Uğraş Abanoz, Öniz Ercan, Gözen Esmer, Murat Özsan ve Aslıhan Duman, “Öykücüler Tartışıyor” başlıklı panelde bir araya gelerek öykü yazımı ve edebiyat üzerine fikir alışverişinde bulunacaklar.

    2 Kasım Pazar günü program, Selva Ezgi Yücel, Çemen Tozbey, Fulya Taşçeviren ve Ahmet Rıfat İlhan’ın katılımıyla “Öykü Okumaları” etkinliği ile başlayacak. Daha sonra M. Sadık Aslankara, Özcan Karabulut ve Hürriyet Yaşar, “Günümüz Öykücülüğü” üzerine bir söyleşi yapacaklar. Etkinliğin kapanış oturumunda ise Murat Yalçın, Abdullah Ezik ve Faruk Duman, “Öykü Yayıncılığı” başlıklı panelde deneyimlerini ve görüşlerini paylaşacaklar.

    Etkinliğin son günü olan 3 Kasım Pazartesi günü, “Öykü Okumaları” bölümünde Hande Kavgacı, Sitem Şanlı ve Müge Murat sahne alacaklar. Gün boyunca Zeynep Eşin’in yönetiminde “Öykü Atölyesi” düzenlenecek. Ayrıca Melike Güler Kadan’ın anlatımıyla “Masal Saati” etkinliği ve Ömer Göyce’nin müzik dinletisi de programda yer alacak.

    Etkinlik, saat 19.30’da düzenlenecek ödül töreniyle sona erecek. Törenin açılış konuşmasını Beyoğlu Belediyesi Başkan Vekili Sefer Karaahmetoğlu yapacak. Turgut Uyar ve Zeynep Eşin de konuşmacı olarak törende yer alacaklar. Gecede, edebiyat dünyasına önemli katkıları olan usta yazar İnci Aral’a Onur Ödülü takdim edilecek.

    Haberlerimizi Google'da Takip Edin

    Gelişmelerden anında haberdar olun, Google'da tercih edilen kaynak olarak ekleyin.

    Google'da Takip Et

    Pelin Yılmaz

    Edebiyat fakültesi mezunuyum, aynı amanda öğretmenim. Kültür sanat haberlerini, incelemeleri ve görüşlerini paylaşıyorum.

    GÖZ ATIN

    Kapadokya planı mahkeme engeliyle karşılaştı, umut yeşerdi

    20 Ağustos 2026

    Spider-Man: Brand New Day, 2 milyar doları aşarak gişe tarihine geçti

    18 Ağustos 2026

    Kaş Jazz Festivali 8. kez düzenleniyor

    14 Ağustos 2026
    Yanıt Yazın Cancel Reply

    Son Haberler

    Düşünüyorum Öyleyse Varım Ne Demek?

    2026 Gemini Öğrenciler İçin 1 Yıllık Ücretsiz Abonelik Nasıl Alınır?

    Necib Mahfuz’un bilinmeyen tiyatro dünyası İngilizce okurla buluşuyor

    Ankara’nın Kitapçıları Kapanırken: Kent Hafızası ve Kitaba Erişim Daralıyor

    • HABER
    • TEKNOLOJİ
    • KÜLTÜR

    Ankara’nın Kitapçıları Kapanırken: Kent Hafızası ve Kitaba Erişim Daralıyor

    Özel Okullarda Kitap Ücretleri 80 bin TL!

    Aziz Sancar’dan Özgür Bolat’ın Kitabına Önsöz

    Küba’da 160 Yıllık Gelenek: Purolar Sarılırken Kitaplar Sesleniyor

    2026 Gemini Öğrenciler İçin 1 Yıllık Ücretsiz Abonelik Nasıl Alınır?

    Necib Mahfuz’un bilinmeyen tiyatro dünyası İngilizce okurla buluşuyor

    Mesajlaşmanın Güvercinler Tekrar Popüler

    Otomatik karşılama özelliği WhatsApp gruplarına geliyor

    Kapadokya planı mahkeme engeliyle karşılaştı, umut yeşerdi

    Spider-Man: Brand New Day, 2 milyar doları aşarak gişe tarihine geçti

    Kaş Jazz Festivali 8. kez düzenleniyor

    Matrix yönetmeni Lilly Wachowski: “Filmime para yok!”

    RSS beslemesi: Topluluk Başlıkları Topluluk Başlıkları
    • Güncel Kitap Kampanyaları
    • Tekrar Tekrar İzlediğiniz Diziler?
    • Çevirmenine güvenip aldığınız kitaplar var mı?
    • Şu Anda Hangi Kitabı Okuyorsunuz?
    • Android mi IOS mu?

    X (Twitter) Instagram
    • Hakkımızda
    • Gizlilik Politikası
    • Künye
    • SEO UYUMLU İÇERİK
    • Web Tasarım – Backlink
    2025 - Güncel edebiyat haberleri - Kitap Haberleri. Güncel edebiyat, sanat ve bilim içerikleri ile birlikte kültürü doğru adresten takip edin!
    tasarım: Aradigo 💜

    Arama yapmak için Enter tuşuna basın. Esc basarak kapatabilirsiniz