Close Menu
    X (Twitter)
    Edebi Bülten
    • Haber
    • Teknoloji
    • Kültür
    • İnceleme
    • Dosya
    • İletişim
    X (Twitter) Instagram
    TAKİP EDİN
    POPÜLER KATEGORİLER:
    • Haber
    • Teknoloji
    • Kültür
    • İnceleme
    • Dosya
    • İletişim
    Edebi Bülten
    • Haber
    • Teknoloji
    • Kültür
    • İnceleme
    • Dosya
    • İletişim
    Kültür

    “Tavşan İmparatorluğu” Altın Portakal’da En İyi Film!

    Pelin YılmazPelin Yılmaz2 Kasım 2025
    Paylaş
    Facebook Twitter LinkedIn Eposta Telegram WhatsApp Kopyala
    1. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, görkemli bir ödül töreniyle son buldu. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin “Kalpten” sloganıyla düzenlediği festivalde, Seyfettin Tokmak’ın yönettiği “Tavşan İmparatorluğu” filmi büyük bir başarıya imza attı. Film, En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Görüntü Yönetimi ve En İyi Sanat Yönetimi gibi önemli dallarda olmak üzere toplamda yedi ödül alarak festivalin en çok konuşulan yapımı oldu.

    Cam Piramit’te gerçekleşen kapanış töreninde sunuculuğu Nefise Karatay ve Alpdoğan Esenoğlu üstlendi. Tören, Türk sinemasının değerli ismi Engin Çağlar’ın vefatı nedeniyle hüzünlü bir atmosferde başladı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in gönderdiği mektubun okunmasının ardından, Festival Başkanı Büşra Özdemir’in “Altın Portakal yalnızca bir festival değil, bu şehrin vicdanıdır” sözleri salonda büyük yankı uyandırdı.

    Ulusal Uzun Metraj Jürisi’nin başkanlığını Ömer Vargı’nın yaptığı yarışmada, “Tavşan İmparatorluğu” toplumsal meselelere dokunan ve bunu etkileyici bir sinema diliyle sunan yapısıyla dikkat çekti. En İyi Yönetmen ödülünü alırken Seyfettin Tokmak, filmi çocuklara ve karanlığa karşı direnenlere adadı. Film aynı zamanda Film-Yön En İyi Yönetmen Ödülü’nü de kazanarak başarısını taçlandırdı.

    Festivalde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü “Erken Kış” filmindeki performansıyla Leyla Tanlar, En İyi Erkek Oyuncu ödülünü ise “Parçalı Yıllar” filmindeki rolüyle Yetkin Dikinciler aldı. Yıldız Kültür “Kanto” filmindeki performansıyla En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülüne layık görülürken, Sermet Yeşil “Tavşan İmparatorluğu” filmiyle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü kazandı.

    Uluslararası yarışmada ise En İyi Film ödülü “A Poet” filmine verilirken, En İyi Yönetmen ödülünü “Father” filmiyle Tereza Nvotova aldı. Jüri Özel Ödülü ise Ali Asgari’nin “İlahi Komedi” filmine verildi.

    Bu yılki festivalin Onur Nişanı, “Kader”, “Bir Başkadır” ve “Kuzey Güney” gibi yapımlardaki rolleriyle tanınan Öykü Karayel’e takdim edildi. Karayel, ödülünü alırken, sanatın özgürce var olabildiği bir dünya dileğiyle bu nişanı geleceğe devrettiğini belirtti. Festival, sinemaseverlere unutulmaz anlar yaşatarak sona erdi.

    Haberlerimizi Google'da Takip Edin

    Gelişmelerden anında haberdar olun, Google'da tercih edilen kaynak olarak ekleyin.

    Google'da Takip Et

    Pelin Yılmaz

    Edebiyat fakültesi mezunuyum, aynı amanda öğretmenim. Kültür sanat haberlerini, incelemeleri ve görüşlerini paylaşıyorum.

    GÖZ ATIN

    CD’ler Geri mi Dönüyor? %50 Satışlar Arttı

    7 Eylül 2026

    Hogwarts’a dönüş başlıyor: Harry Potter dizisinden ikinci resmi teaser yayınlandı

    3 Eylül 2026

    Kapadokya planı mahkeme engeliyle karşılaştı, umut yeşerdi

    20 Ağustos 2026
    Yanıt Yazın Cancel Reply

    Son Haberler

    Georgi Gospodinov’a 2026 Jean Monnet Avrupa Edebiyat Ödülü

    iPhone DUO Tanıtıldı! Türkiye’de Almak İçin Servet Gerekiyor!

    2026 Nobel Edebiyat Ödülü için adaylar kimler?

    Akademisyenlerin YouTube faaliyetlerine yasak!

    • HABER
    • TEKNOLOJİ
    • KÜLTÜR

    Georgi Gospodinov’a 2026 Jean Monnet Avrupa Edebiyat Ödülü

    2026 Nobel Edebiyat Ödülü için adaylar kimler?

    Kitap üretiminde düşüş sürüyor: İlk 8 ayda 265 milyon kitap basıldı

    Can Yayınları’nın Eylül Seçkisinde Veronesi’den Cixous’ya Beş Yeni Kitap

    iPhone DUO Tanıtıldı! Türkiye’de Almak İçin Servet Gerekiyor!

    Akademisyenlerin YouTube faaliyetlerine yasak!

    GTA 6 İçin Türkçe Dil Desteği İddiası Gündemde

    iPhone 18 Pro Renk Seçenekleri Sızdırıldı

    CD’ler Geri mi Dönüyor? %50 Satışlar Arttı

    Hogwarts’a dönüş başlıyor: Harry Potter dizisinden ikinci resmi teaser yayınlandı

    Kapadokya planı mahkeme engeliyle karşılaştı, umut yeşerdi

    Spider-Man: Brand New Day, 2 milyar doları aşarak gişe tarihine geçti

    RSS beslemesi: Topluluk Başlıkları Topluluk Başlıkları
    • Güncel Kitap Kampanyaları
    • Tekrar Tekrar İzlediğiniz Diziler?
    • Çevirmenine güvenip aldığınız kitaplar var mı?
    • Şu Anda Hangi Kitabı Okuyorsunuz?
    • Android mi IOS mu?

    X (Twitter) Instagram
    • Hakkımızda
    • Gizlilik Politikası
    • Künye
    • SEO UYUMLU İÇERİK
    • Web Tasarım – Backlink
    2025 - Güncel edebiyat haberleri - Kitap Haberleri. Güncel edebiyat, sanat ve bilim içerikleri ile birlikte kültürü doğru adresten takip edin!
    tasarım: Aradigo 💜

    Arama yapmak için Enter tuşuna basın. Esc basarak kapatabilirsiniz