Close Menu
    X (Twitter)
    Edebi Bülten
    • Haber
    • Teknoloji
    • Kültür
    • İnceleme
    • Dosya
    • İletişim
    X (Twitter) Instagram
    TAKİP EDİN
    POPÜLER KATEGORİLER:
    • Haber
    • Teknoloji
    • Kültür
    • İnceleme
    • Dosya
    • İletişim
    Edebi Bülten
    • Haber
    • Teknoloji
    • Kültür
    • İnceleme
    • Dosya
    • İletişim
    Kültür

    İBB’den Ara Tatilde Çocuklara Özel Etkinlikler Başlıyor

    Pelin YılmazPelin Yılmaz10 Kasım 2025
    Paylaş
    Facebook Twitter LinkedIn Eposta Telegram WhatsApp Kopyala

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2019 yerel seçimlerinin ardından Ekrem İmamoğlu’nun başkanlığı döneminde, çocuklara ve gençlere yönelik kaliteli projeler gerçekleştirme sözünü tutmaya devam ediyor. Siyasi zorluklara rağmen, kentin önemli noktalarında yurtlar ve kütüphaneler açıldı, çeşitli festivaller düzenlendi. Bu etkinlikler arasında öne çıkanlardan biri, İBB Kültür tarafından beşinci kez organize edilecek olan Uluslararası Çocuk Hakları Festivali.

    Birleşmiş Milletler’in 1989’da kabul ettiği Çocuk Haklarına Dair Sözleşme’nin prensiplerini temel alan festival, bu yıl 11-23 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek. Festival programı, çocukların önerileri dikkate alınarak oluşturuldu ve toplamda 108 farklı etkinliği kapsıyor. Çocuklar, yaratıcı drama, dans, yazarlık, resim, kostüm, felsefe ve müzik atölyelerinde yer alacak, tiyatro oyunları izleyecek, sinema filmleri seyredecek, Karagöz oyunlarıyla eğlenecek, masal dinleyecek ve çocuk şarkıları konserlerine katılarak hem eğlenecek hem de haklarını öğrenecekler.

    Festival etkinliklerine Artİstanbul Feshane, Bulgur Palas, İBB Arnavutköy Kültür ve Yaşam Merkezi, Çubuklu Silolar, Turhan Selçuk Kültür Evi, İBB Prof. Dr. Adem Baştürk Kültür Merkezi, İBB İdris Güllüce Kültür Merkezi ve İBB Kültür Habitat Sahne ev sahipliği yapacak. Festival, çocukların katılım hakkını ön planda tutarak, onların etkinliklerin belirlenmesinde aktif rol oynamasını sağlıyor. Çocukların fikirlerini ifade edebilecekleri drama etkinlikleri ve ortak masa çalışmaları gibi yöntemlerle katılımları teşvik ediliyor.

    İBB Kültür, “Kültür Hakkı, Kent Hakkı” anlayışıyla, çocuklara yönelik sanat eğitimleri ve katılımcı programlar düzenlemeye devam ediyor. Festivalde işaret dili çevirisi, sesli betimleme atölyeleri gibi uygulamalarla, hastanede tedavi gören çocuklar da dahil olmak üzere tüm çocukların eşit şartlarda etkinliklere katılımı hedefleniyor. Ayrıca, 6 Şubat depremi sonrası çocukların eserlerinden oluşan “İyileştiren Hikâyeler” sergisi, travma ve iyileşme temasını ele alarak çocukların duygularını ifade etmelerine ve travmalarıyla başa çıkmalarına yardımcı oluyor.

    İBB, çocukların kültür ve sanata eşit erişimini sağlamak amacıyla, kültür merkezlerinde ve miras alanlarında çocuklar için özel alanlar oluşturuyor. Sahnebüs ve Sinebüs gibi projelerle de mahalle mahalle gezerek çocukları kültür ve sanatla buluşturuyor. İBB Çocuk Korosu ve yakında duyurulacak İBB Çocuk ve Gençlik Halk Dansları Topluluğu gibi projelerle de çocukların sanatsal yeteneklerini geliştirmelerine ve sahne deneyimi kazanmalarına destek olunuyor. Bu çalışmalar için bütçe ayrılıyor, programlar oluşturuluyor ve eğitimler düzenleniyor.

    Haberlerimizi Google'da Takip Edin

    Gelişmelerden anında haberdar olun, Google'da tercih edilen kaynak olarak ekleyin.

    Google'da Takip Et

    Pelin Yılmaz

    Edebiyat fakültesi mezunuyum, aynı amanda öğretmenim. Kültür sanat haberlerini, incelemeleri ve görüşlerini paylaşıyorum.

    GÖZ ATIN

    CD’ler Geri mi Dönüyor? %50 Satışlar Arttı

    7 Eylül 2026

    Hogwarts’a dönüş başlıyor: Harry Potter dizisinden ikinci resmi teaser yayınlandı

    3 Eylül 2026

    Kapadokya planı mahkeme engeliyle karşılaştı, umut yeşerdi

    20 Ağustos 2026
    Yanıt Yazın Cancel Reply

    Son Haberler

    Georgi Gospodinov’a 2026 Jean Monnet Avrupa Edebiyat Ödülü

    iPhone DUO Tanıtıldı! Türkiye’de Almak İçin Servet Gerekiyor!

    2026 Nobel Edebiyat Ödülü için adaylar kimler?

    Akademisyenlerin YouTube faaliyetlerine yasak!

    • HABER
    • TEKNOLOJİ
    • KÜLTÜR

    Georgi Gospodinov’a 2026 Jean Monnet Avrupa Edebiyat Ödülü

    2026 Nobel Edebiyat Ödülü için adaylar kimler?

    Kitap üretiminde düşüş sürüyor: İlk 8 ayda 265 milyon kitap basıldı

    Can Yayınları’nın Eylül Seçkisinde Veronesi’den Cixous’ya Beş Yeni Kitap

    iPhone DUO Tanıtıldı! Türkiye’de Almak İçin Servet Gerekiyor!

    Akademisyenlerin YouTube faaliyetlerine yasak!

    GTA 6 İçin Türkçe Dil Desteği İddiası Gündemde

    iPhone 18 Pro Renk Seçenekleri Sızdırıldı

    CD’ler Geri mi Dönüyor? %50 Satışlar Arttı

    Hogwarts’a dönüş başlıyor: Harry Potter dizisinden ikinci resmi teaser yayınlandı

    Kapadokya planı mahkeme engeliyle karşılaştı, umut yeşerdi

    Spider-Man: Brand New Day, 2 milyar doları aşarak gişe tarihine geçti

    RSS beslemesi: Topluluk Başlıkları Topluluk Başlıkları
    • Güncel Kitap Kampanyaları
    • Tekrar Tekrar İzlediğiniz Diziler?
    • Çevirmenine güvenip aldığınız kitaplar var mı?
    • Şu Anda Hangi Kitabı Okuyorsunuz?
    • Android mi IOS mu?

    X (Twitter) Instagram
    • Hakkımızda
    • Gizlilik Politikası
    • Künye
    • SEO UYUMLU İÇERİK
    • Web Tasarım – Backlink
    2025 - Güncel edebiyat haberleri - Kitap Haberleri. Güncel edebiyat, sanat ve bilim içerikleri ile birlikte kültürü doğru adresten takip edin!
    tasarım: Aradigo 💜

    Arama yapmak için Enter tuşuna basın. Esc basarak kapatabilirsiniz