Close Menu
    X (Twitter)
    Edebi Bülten
    • Haber
    • Teknoloji
    • Kültür
    • İnceleme
    • Dosya
    • İletişim
    X (Twitter) Instagram
    TAKİP EDİN
    POPÜLER KATEGORİLER:
    • Haber
    • Teknoloji
    • Kültür
    • İnceleme
    • Dosya
    • İletişim
    Edebi Bülten
    • Haber
    • Teknoloji
    • Kültür
    • İnceleme
    • Dosya
    • İletişim
    Kültür

    Yunan Sineması Rüzgarı İstanbul’da Esecek!

    Pelin YılmazPelin Yılmaz28 Kasım 2025
    Paylaş
    Facebook Twitter LinkedIn Eposta Telegram WhatsApp Kopyala

    İstanbul’daki sinemaseverler, Yunanistan Sineması Günleri’nin dördüncü edisyonuyla buluşmaya hazırlanıyor. 2-7 Aralık 2025 tarihleri arasında Pera Müzesi, bu özel etkinliğe ev sahipliği yapacak ve tüm gösterimler ücretsiz olacak. Bu yılki etkinlik, özellikle 1990’lar Yunan sinemasına odaklanarak, o dönemin öne çıkan yapımlarını bir araya getiren kapsamlı bir seçki sunacak.

    EMEIS Kültür Kolektifi, istos film ve istos yayın işbirliği ile hayata geçirilen bu etkinlik, Yunanistan Ulusal Turizm Teşkilatı ve EKKOMED’in katkılarıyla, Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu’nun desteği ve Pera Müzesi’nin ortaklığıyla düzenleniyor. Altı gün boyunca sürecek olan program, sinema tutkunlarına zengin bir deneyim vadediyor.

    Festivalin açılışı, Pantelis Voulgaris’in yönettiği ve 1998 yapımı olan “Hepsi Bir Yol” filmi ile yapılacak. Film, orta yaşlardaki üç adamın hayatlarındaki dönüm noktalarını ele alıyor ve 1998 Yunan Devlet Film Ödülleri’nde En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Makyaj ödüllerini kazanmıştı.

    Gösterilecek diğer filmler arasında Vassiliki Iliopoulou’nun “Haykırış”, Frieda Liappa’nın “Eyyamıbahur Yılları”, Dimitris Yatzouzakis’in “Fanuropita”, Katerina Evangelakou’nun “Jaguar”, Nikos Grammatikos’un “Kaytaranlar”, Nicholas Triandafyllidis’in “Moskova Radyosu”, Eleni Alexandrakis’in “Okyanusta Bir Damla” ve Dimitris Indares’in “Wyoming’de Bir İbibik Kuşu” adlı yapımları yer alıyor.

    Etkinlik sadece film gösterimleriyle sınırlı kalmayacak. Yönetmen Yeşim Ustaoğlu ve senarist Petros Markaris, 7 Aralık’ta Ustaoğlu’nun “Bulutları Beklerken” filminin gösteriminin ardından bir ustalık sınıfı ve söyleşi gerçekleştirecek. Dimitris Indares ise 6 Aralık’ta “Sinema: Anlatıda Israr Etmek – Dünyanın Tutarlılığını Korumak” başlıklı bir ustalık sınıfı sunacak. Ayrıca, Drama Uluslararası Kısa Film Festivali Programcısı Vasileios Terzopoulos, 5 Aralık’ta kısa filmcilere yönelik bir söyleşi yapacak.

    Yarışma bölümünde ise Yunanistan yapımı 75 film arasından seçilen 10 kısa film, Aslı Filiz, Hüseyin Karabey ve Vasileios Terzopoulos tarafından değerlendirilecek. Kazananlar 7 Aralık’ta açıklanacak ve yarışmada Nefeli Raptis’in “Bayan Niça”, Georgia Michailidi’nin “Böh!”, Iliana Driva’nın “Denizkızı”, Konstantinos Karamaghiolis’in “Habil”, Antonina Frokou’nun “Lou”, Ekati Koukoutsaki’nin “Mimoza”, George Georgakopoulos’un “Sera”, Kostas Gerampinis’in “Temizlikçi”, Harrys Tzortzakis’in “Terminal 12”, Iris Baglanea’nın “Zange” adlı filmleri gösterilecek.

    Yunanistan Sineması Günleri, Theo Angelopoulos’un başyapıtı “Leyleğin Asılı Kalan Adımı” ile kapanış yapacak. Marcello Mastroianni ve Jeanne Moreau’nun başrollerini paylaştığı bu film, şiirsel anlatımı ve Eleni Karaindrou’nun müzikleriyle unutulmaz bir deneyim sunacak.

    Haberlerimizi Google'da Takip Edin

    Gelişmelerden anında haberdar olun, Google'da tercih edilen kaynak olarak ekleyin.

    Google'da Takip Et

    Pelin Yılmaz

    Edebiyat fakültesi mezunuyum, aynı amanda öğretmenim. Kültür sanat haberlerini, incelemeleri ve görüşlerini paylaşıyorum.

    GÖZ ATIN

    Kapadokya planı mahkeme engeliyle karşılaştı, umut yeşerdi

    20 Ağustos 2026

    Spider-Man: Brand New Day, 2 milyar doları aşarak gişe tarihine geçti

    18 Ağustos 2026

    Kaş Jazz Festivali 8. kez düzenleniyor

    14 Ağustos 2026
    Yanıt Yazın Cancel Reply

    Son Haberler

    Necib Mahfuz’un bilinmeyen tiyatro dünyası İngilizce okurla buluşuyor

    Ankara’nın Kitapçıları Kapanırken: Kent Hafızası ve Kitaba Erişim Daralıyor

    Mesajlaşmanın Güvercinler Tekrar Popüler

    Savaşın Edebiyatla Kesişiminde Beş Kitaplık Okuma Rotası

    • HABER
    • TEKNOLOJİ
    • KÜLTÜR

    Ankara’nın Kitapçıları Kapanırken: Kent Hafızası ve Kitaba Erişim Daralıyor

    Özel Okullarda Kitap Ücretleri 80 bin TL!

    Aziz Sancar’dan Özgür Bolat’ın Kitabına Önsöz

    Küba’da 160 Yıllık Gelenek: Purolar Sarılırken Kitaplar Sesleniyor

    Necib Mahfuz’un bilinmeyen tiyatro dünyası İngilizce okurla buluşuyor

    Mesajlaşmanın Güvercinler Tekrar Popüler

    Otomatik karşılama özelliği WhatsApp gruplarına geliyor

    WhatsApp’ta Yeni Dönem: Kişiler Kullanıcı Adıyla Kaydedilebilecek

    Kapadokya planı mahkeme engeliyle karşılaştı, umut yeşerdi

    Spider-Man: Brand New Day, 2 milyar doları aşarak gişe tarihine geçti

    Kaş Jazz Festivali 8. kez düzenleniyor

    Matrix yönetmeni Lilly Wachowski: “Filmime para yok!”

    RSS beslemesi: Topluluk Başlıkları Topluluk Başlıkları
    • Güncel Kitap Kampanyaları
    • Tekrar Tekrar İzlediğiniz Diziler?
    • Çevirmenine güvenip aldığınız kitaplar var mı?
    • Şu Anda Hangi Kitabı Okuyorsunuz?
    • Android mi IOS mu?

    X (Twitter) Instagram
    • Hakkımızda
    • Gizlilik Politikası
    • Künye
    • SEO UYUMLU İÇERİK
    • Web Tasarım – Backlink
    2025 - Güncel edebiyat haberleri - Kitap Haberleri. Güncel edebiyat, sanat ve bilim içerikleri ile birlikte kültürü doğru adresten takip edin!
    tasarım: Aradigo 💜

    Arama yapmak için Enter tuşuna basın. Esc basarak kapatabilirsiniz