Close Menu
    X (Twitter)
    Edebi Bülten
    • Haber
    • Teknoloji
    • Kültür
    • İnceleme
    • Dosya
    • İletişim
    X (Twitter) Instagram
    TAKİP EDİN
    POPÜLER KATEGORİLER:
    • Haber
    • Teknoloji
    • Kültür
    • İnceleme
    • Dosya
    • İletişim
    Edebi Bülten
    • Haber
    • Teknoloji
    • Kültür
    • İnceleme
    • Dosya
    • İletişim
    Haber

    1. Sennur Sezer Ödülleri için başvurular başladı

    Pelin YılmazPelin Yılmaz4 Aralık 2025
    Paylaş
    Facebook Twitter LinkedIn Eposta Telegram WhatsApp Kopyala

    Sennur Sezer Emek-Direniş Şiir ve Öykü Ödülleri, 2015 yılında yaşamını yitiren Sennur Sezer’in hatırasını ve emek mücadelesini yaşatmak amacıyla düzenleniyor. Gıda İş Sendikası ve Manos Kitap işbirliğiyle bu yıl 11. kez verilecek olan ödüller için başvurular başladı.

    Eserlerin 1 Aralık 2025 ile 18 Nisan 2026 tarihleri arasında teslim edilmesi gerekiyor. Ödül sonuçları 1 Temmuz 2026 tarihinde duyurulacak ve ödül töreni 1 Eylül 2026’da gerçekleştirilecek.

    Şiir dalında A. Hicri İzgören, Orhan Alkaya, Nalan Çelik, Gülce Başer ve Betül Dünder jüri üyeliği yapacak. Öykü dalında ise Adnan Özyalçıner, Ayşegül Tözeren, Gaye Boralıoğlu, Eylem Ata ve Sibel Öz jüri koltuğunda oturacak.

    Ödüllerle ilgili daha fazla bilgi almak isteyenler, ilgili e-posta adresi üzerinden veya telefon numarası aracılığıyla Özge Gelen’e ulaşabilirler.

    Ödüle katılım koşulları şu şekilde belirlendi:

    * Daha önce dergilerde yayımlanmış olsa dahi, kitap olarak basılmamış ve herhangi bir ödül almamış şiir ve öykü dosyaları kabul edilecek. Her katılımcı yalnızca bir dalda ve tek bir dosyayla başvurabilir.
    * Dosyalarda yazarın kimliğini belirtecek herhangi bir bilgi, isim veya işaret bulunmamalıdır. Kimlik ve iletişim bilgileri, dosyayla birlikte kapalı bir zarf içinde gönderilmelidir.
    * Şiir ve öykü dosyaları, kitap formatına uygun, Times New Roman yazı tipiyle 12 punto boyutunda ve bilgisayarda yazılmış olmalıdır. El yazısıyla hazırlanmış dosyalar değerlendirmeye alınmayacaktır.
    * Dosyalar, A4 boyutunda 6 kopya olarak belirtilen adrese kargo veya posta yoluyla ulaştırılmalıdır. E-posta veya elden teslim başvuruları kabul edilmeyecektir.
    * Her iki dalda da yalnızca birincilik ödülü verilecek ve kazanan eserler kitap olarak yayımlanacaktır.
    * Jüri, gerekli gördüğü takdirde “Jüri Özel Ödülü” verebilir. Ancak, Jüri Özel Ödülü alan eserlerin yayımlanması garanti edilmez.
    * Gönderilen dosyalar iade edilmeyecek ve başvuru sahipleri belirtilen tüm şartları kabul etmiş sayılacaktır.
    * Ödül kazanan yazarın telif hakları, yayıncı kuruluş ile yapılacak sözleşme ile belirlenecektir.
    * Seçici kurul üyeleri, yayınevi çalışanları, sendika yönetim kurulu üyeleri ve birinci derece yakınları ödüle başvuramaz.
    * Daha önce bu ödüllerde herhangi bir dalda ödül almış olanlar, tekrar başvuru yapamaz.
    * Başvurular, 1 Aralık 2025 – 18 Nisan 2026 tarihleri arasında kabul edilecektir. Başvurular aşağıdaki adrese yapılabilir: Gıda-İş Sendikası Genel Merkezi, Merkez Mahallesi, Merkez Camii Sok. No: 18 Kat 3 D.6 Avcılar/İstanbul
    * Dosyaların son başvuru tarihine kadar gönderilmesi gerekmektedir. Posta veya kargodaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.
    * Sonuçlar 1 Temmuz 2026 tarihinde açıklanacak ve ödüller 1 Eylül 2026 Dünya Barış Günü’nde düzenlenecek törenle sahiplerine takdim edilecektir.

    Haberlerimizi Google'da Takip Edin

    Gelişmelerden anında haberdar olun, Google'da tercih edilen kaynak olarak ekleyin.

    Google'da Takip Et

    Pelin Yılmaz

    Edebiyat fakültesi mezunuyum, aynı amanda öğretmenim. Kültür sanat haberlerini, incelemeleri ve görüşlerini paylaşıyorum.

    GÖZ ATIN

    Ankara’nın Kitapçıları Kapanırken: Kent Hafızası ve Kitaba Erişim Daralıyor

    24 Ağustos 2026

    Özel Okullarda Kitap Ücretleri 80 bin TL!

    22 Ağustos 2026

    Aziz Sancar’dan Özgür Bolat’ın Kitabına Önsöz

    22 Ağustos 2026
    Yanıt Yazın Cancel Reply

    Son Haberler

    Necib Mahfuz’un bilinmeyen tiyatro dünyası İngilizce okurla buluşuyor

    Ankara’nın Kitapçıları Kapanırken: Kent Hafızası ve Kitaba Erişim Daralıyor

    Mesajlaşmanın Güvercinler Tekrar Popüler

    Savaşın Edebiyatla Kesişiminde Beş Kitaplık Okuma Rotası

    • HABER
    • TEKNOLOJİ
    • KÜLTÜR

    Ankara’nın Kitapçıları Kapanırken: Kent Hafızası ve Kitaba Erişim Daralıyor

    Özel Okullarda Kitap Ücretleri 80 bin TL!

    Aziz Sancar’dan Özgür Bolat’ın Kitabına Önsöz

    Küba’da 160 Yıllık Gelenek: Purolar Sarılırken Kitaplar Sesleniyor

    Necib Mahfuz’un bilinmeyen tiyatro dünyası İngilizce okurla buluşuyor

    Mesajlaşmanın Güvercinler Tekrar Popüler

    Otomatik karşılama özelliği WhatsApp gruplarına geliyor

    WhatsApp’ta Yeni Dönem: Kişiler Kullanıcı Adıyla Kaydedilebilecek

    Kapadokya planı mahkeme engeliyle karşılaştı, umut yeşerdi

    Spider-Man: Brand New Day, 2 milyar doları aşarak gişe tarihine geçti

    Kaş Jazz Festivali 8. kez düzenleniyor

    Matrix yönetmeni Lilly Wachowski: “Filmime para yok!”

    RSS beslemesi: Topluluk Başlıkları Topluluk Başlıkları
    • Güncel Kitap Kampanyaları
    • Tekrar Tekrar İzlediğiniz Diziler?
    • Çevirmenine güvenip aldığınız kitaplar var mı?
    • Şu Anda Hangi Kitabı Okuyorsunuz?
    • Android mi IOS mu?

    X (Twitter) Instagram
    • Hakkımızda
    • Gizlilik Politikası
    • Künye
    • SEO UYUMLU İÇERİK
    • Web Tasarım – Backlink
    2025 - Güncel edebiyat haberleri - Kitap Haberleri. Güncel edebiyat, sanat ve bilim içerikleri ile birlikte kültürü doğru adresten takip edin!
    tasarım: Aradigo 💜

    Arama yapmak için Enter tuşuna basın. Esc basarak kapatabilirsiniz