Haber

Orhan Veli’yi Kız Kardeşinden Dinleyin

Ünlü şair Orhan Veli hakkında kız kardeşinin tanıklıklarını içeren Ağabeyim Orhan Veli yayımlandı. Kitapta bir kardeşin gözünden şairin nasıl olduğuna tanık olurken Orhan Veli hakkında pek çok yeni bilgi öğrenebiliyorsunuz.

Kardeşinin Gözünden Orhan Veli

Seray Şahinler tarafından kaleme alınan Ağabeyim Orhan Veli, ünlü şairin kız kardeşi Füruzan Yolyapan’ın anıları eşliğinde şekillendi. Bunun yanında şairin ailesi ve dostları ile kurduğu ilişkiler de kitabın hazırlanmasında önemli bir rol oynadı. Özenle hazırlanmış olan kitap şairin aşklarına, yaşam sevgisine ve karanlıkta kalmış kısımlarına ışık tutuyor. Vefatının üzerinden yıllarca zaman geçmiş olmasına karşılık dizeleri ile hâlâ yaşamayı sürdüren Orhan Veli bu kitapta daha insani olarak karşımıza çıkıyor ve hem edebiyat meraklıları hem de Orhan Veli’yi yakından tanımak isteyenler için özel bir kaynak oluşturuyor.

Orhan Veli’nin günlük yaşamda nasıl olduğuna odaklanan kitapta aynı zamanda şairlik serüvenine dair pek çok bilgi bulmak da mümkün. Şairin şiirlerini nasıl yazdığını, edebiyat görüşünün nasıl şekillendiğini, kimlerle dostluk kurduğunu, sevmediği kimselerin kimler olduğuna dair geniş bir yelpazede önemli bilgi kitabın içerisinde bulunuyor. Özellikle âşık olduğu kadınların kimler olduğuna da ışık tutan kitap bu sayede pek çok şiirin yazılma serüvenini de ortaya çıkarıyor. Orhan Veli’nin bizzat kendisine Fırfırım diye hitap ettiği kardeşi Füruzan Yolyapan’ın anılarından hareketle hazırlanan çalışma şairin bilinmeyenlere doğru yolculuğa çıkmak isteyenler için önemli bir Orhan Veli portresi çizmeyi başarıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu