Close Menu
    X (Twitter)
    Edebi Bülten
    • Haber
    • Teknoloji
    • Kültür
    • İnceleme
    • Dosya
    • İletişim
    X (Twitter) Instagram
    TAKİP EDİN
    POPÜLER KATEGORİLER:
    • Haber
    • Teknoloji
    • Kültür
    • İnceleme
    • Dosya
    • İletişim
    Edebi Bülten
    • Haber
    • Teknoloji
    • Kültür
    • İnceleme
    • Dosya
    • İletişim
    Teknoloji

    Android Auto’da Can Sıkıcı Hata Alarmı!

    Melih KayagilMelih Kayagil14 Ekim 2025
    Paylaş
    Facebook Twitter LinkedIn Eposta Telegram WhatsApp Kopyala

    Android Auto’nun 15.2 sürümü, kullanıcılar arasında hayal kırıklığına neden olan bir arızayla karşı karşıya. Yeni özellikler ve geliştirmeler beklentisiyle kurulan güncelleme, beklenmedik bir şekilde arayüzün önemli bir bileşenini işlevsiz hale getirdi. Özellikle sürücüler tarafından sıklıkla kullanılan Hızlı Kontroller (Quick Controls) özelliği, bu son sürümde dikey ekran düzenlerinde kullanılamaz duruma geldi.

    Hızlı Kontroller, kullanıcıların farklı bir uygulama açıkken müzik çalmayı yönetmelerine veya navigasyon bilgilerini görüntülemelerine olanak sağlıyordu. Ancak 15.2 güncellemesiyle birlikte, bu özellik dikey ekranlarda kullanılamaz hale geldi. Kullanıcılar, ayarlar menüsünden özelliği etkinleştirmeye çalıştıklarında herhangi bir değişiklik olmadığını belirtiyorlar. Bu durum, normalde ekranın altında bulunması gereken görev çubuğunun dikey kenarda sabit kalmasına yol açıyor.

    Önceki versiyonlarda, Hızlı Kontroller etkinleştirildiğinde görev çubuğu ekranın alt kısmına yerleşiyor ve böylece medya kontrolleri ve navigasyon bilgilerine aynı anda daha rahat erişim sağlanıyordu. Ancak bu özellik, yeni güncellemede beklendiği gibi çalışmıyor. Kullanıcılar, bu sorunla ilgili olarak hem Reddit platformunda hem de Google’ın resmi destek forumlarında çok sayıda şikayet dile getiriyor.

    Reddit kullanıcısı “lorenmatt93” sorunu “sinir bozucu” olarak nitelendirirken, Google forumlarında bir başka kullanıcı “bu hata beni çileden çıkarıyor” şeklinde yorum yaptı. Tepkiler, özellikle uzun yolculuklar yapan ve araç ekranlarında dikey düzeni tercih eden kullanıcılar arasında daha yoğun. Çünkü Hızlı Kontroller, bu tür ekranlarda en çok kullanılan özelliklerden biri olarak öne çıkıyordu.

    Bu sorunun bir yazılım hatasından mı kaynaklandığı henüz kesin değil. Geçmişte Android Auto arayüzünde daha belirgin bir yere sahip olan Hızlı Kontroller, Google’ın son dönemdeki ekran tasarımı değişiklikleriyle birlikte daha geri plana itilmişti. Kullanıcıların bu özelliği manuel olarak etkinleştirmesi gerektiği gerçeği, Google’ın bu özelliği tamamen kaldırmaya hazırlandığı iddialarını da beraberinde getirdi.

    Ancak Hızlı Kontroller’in yalnızca dikey ekranlarda çalışmaması, uzmanların çoğunluğunun bunun basit bir yazılım hatası olabileceği yönünde düşünmesine neden oluyor. Bu durum, Google’ın test sürecinde bazı senaryoları gözden kaçırmış olabileceği ihtimalini güçlendiriyor.

    Bu sorun, Android Auto kullanıcılarının önemli bir kısmını etkiliyor. Özellikle araç ekranlarında müzik kontrolü ve navigasyon kullanımını kolaylaştıran Hızlı Kontroller’in devre dışı kalması, sürüş deneyimini olumsuz yönde etkiliyor. Kullanıcılar şimdi Google’dan kısa sürede bir düzeltme güncellemesi bekliyor.

    Google henüz bu konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmadı. Ancak geçmişte benzer hataların kısa sürede çözüme kavuşturulduğu biliniyor. Yakın gelecekte yeni bir güncelleme yayınlanabileceği tahmin ediliyor. Hızlı Kontroller’in geri gelip gelmeyeceği ise şimdilik belirsizliğini koruyor.

    Haberlerimizi Google'da Takip Edin

    Gelişmelerden anında haberdar olun, Google'da tercih edilen kaynak olarak ekleyin.

    Google'da Takip Et

    Melih Kayagil

    Teknolojiyi seviyorum ve yıllardır teknoloji içerikleri üretiyorum.

    GÖZ ATIN

    Otomatik karşılama özelliği WhatsApp gruplarına geliyor

    14 Ağustos 2026

    WhatsApp’ta Yeni Dönem: Kişiler Kullanıcı Adıyla Kaydedilebilecek

    13 Ağustos 2026

    Minimal Phone 2 tanıtıldı: Fiziksel klavyeli telefonlar dönüyor!

    12 Ağustos 2026
    Yanıt Yazın Cancel Reply

    Son Haberler

    Yayınevleri Reddetti, Netflix Dünyaya Taşıdı

    Rami Kütüphanesi’ne IFLA’dan sürdürülebilirlik ödülü

    Edremit Kitap Fuarı 8’inci kez kapılarını açtı

    Spider-Man: Brand New Day, 2 milyar doları aşarak gişe tarihine geçti

    • HABER
    • TEKNOLOJİ
    • KÜLTÜR

    Yayınevleri Reddetti, Netflix Dünyaya Taşıdı

    Rami Kütüphanesi’ne IFLA’dan sürdürülebilirlik ödülü

    Edremit Kitap Fuarı 8’inci kez kapılarını açtı

    Elif Şafak’ın yeni romanının merkezinde Madame Bovary var

    Otomatik karşılama özelliği WhatsApp gruplarına geliyor

    WhatsApp’ta Yeni Dönem: Kişiler Kullanıcı Adıyla Kaydedilebilecek

    Minimal Phone 2 tanıtıldı: Fiziksel klavyeli telefonlar dönüyor!

    Apple’ın Eylül Etkinliğinde Tanıtılması Beklenen Ürünler Ortaya Çıktı

    Spider-Man: Brand New Day, 2 milyar doları aşarak gişe tarihine geçti

    Kaş Jazz Festivali 8. kez düzenleniyor

    Matrix yönetmeni Lilly Wachowski: “Filmime para yok!”

    Ben Affleck İmzalı “Animals” İçin Yayın Tarihi Açıklandı

    RSS Topluluk Başlıkları
    • Güncel Kitap Kampanyaları
    • Tekrar Tekrar İzlediğiniz Diziler?
    • Çevirmenine güvenip aldığınız kitaplar var mı?
    • Şu Anda Hangi Kitabı Okuyorsunuz?
    • Android mi IOS mu?

    X (Twitter) Instagram
    • Hakkımızda
    • Gizlilik Politikası
    • Künye
    • SEO UYUMLU İÇERİK
    • Web Tasarım – Backlink
    2025 - Güncel edebiyat haberleri - Kitap Haberleri. Güncel edebiyat, sanat ve bilim içerikleri ile birlikte kültürü doğru adresten takip edin!
    tasarım: Aradigo 💜

    Arama yapmak için Enter tuşuna basın. Esc basarak kapatabilirsiniz