Marquez’in kayıp romanı okurlarla buluşacak!

Sıradaki içerik:

Marquez’in kayıp romanı okurlarla buluşacak!

e
  • e0

    Mutlu

  • e0

    Eğlenmiş

  • e0

    Şaşırmış

  • e0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri Sahiplerini Buldu

23 Ekim 2023 22:23
Attilâ İlhan Bilim, Sanat ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenen ve Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları'nın desteklediği Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri'nin bu yılki kazananları belirlendi. Ödüller, seçici kurulların titiz çalışmaları sonucunda sahiplerini buldu.

Roman kategorisinde 2023 Attilâ İlhan Roman Ödülü, Kerem Eksen’in “Ölümden Uzak Bir Yer” adlı eseriyle sahibini buldu. Seçici kurul, bu ödülü, Kerem Eksen’in aile hikayesini ölümle yüzleşme ve baba-oğul ilişkisi temasıyla harmanlayarak anlattığı romanına layık gördü.

İlk Roman kategorisinde ise Everest Yayınları’ndan çıkan “Nergis Hanım Hakkında Bazı Şeyler” kitabıyla Devrim Koçak, İlk Roman Vakıf Özel Teşvik Ödülü’nün sahibi oldu. Seçici kurul, Devrim Koçak’ın kişisel tarihini mektuplar ve beklentilerle örülü bir hikayeye dönüştürdüğü eseri için bu ödülü verdi.

Şiir kategorisinde ise 2023 Attilâ İlhan Şiir Ödülü, “Yavaş Yavaş Bilemiyorum” adlı kitabıyla Süreyya Berfe’ye verildi. Seçici kurul, Berfe’nin şiire verdiği emek ve derin poetikası nedeniyle bu ödülü kendisine layık gördü.

İlk Şiir Kitabı kategorisinde ise Pikaresk Yayınevi tarafından yayımlanan “Şiir Mayasıdır Uzakların” kitabıyla Zeynep Tiryaki, İlk Şiir Kitabı Vakıf Özel Teşvik Ödülü’nün sahibi oldu. Seçici kurul, Tiryaki’nin anlatımcılığı aşan imge zenginliği ve sağlam dize yapısıyla bu ödülü hak ettiğine karar verdi.

Ödül töreni, 2 Kasım 2023 Perşembe günü saat 16.00’da Tüyap İstanbul Kitap Fuarı’nda gerçekleştirilecek. Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri, ulusal kültür bileşimini gerçekleştirme misyonunu sürdürerek, hem usta yazarları ödüllendiriyor hem de genç yazarlara teşvik sağlamayı amaçlıyor.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.