Close Menu
    X (Twitter)
    Edebi Bülten
    • Haber
    • Teknoloji
    • Kültür
    • İnceleme
    • Dosya
    • İletişim
    X (Twitter) Instagram
    TAKİP EDİN
    POPÜLER KATEGORİLER:
    • Haber
    • Teknoloji
    • Kültür
    • İnceleme
    • Dosya
    • İletişim
    Edebi Bülten
    • Haber
    • Teknoloji
    • Kültür
    • İnceleme
    • Dosya
    • İletişim
    Teknoloji

    Google’a Almanya’dan 572 Milyon € Ceza Şoku

    Melih KayagilMelih Kayagil15 Kasım 2025
    Paylaş
    Facebook Twitter LinkedIn Eposta Telegram WhatsApp Kopyala

    Almanya’da bir mahkeme, Google’ın fiyat karşılaştırma sektöründeki baskın konumunu kötüye kullandığına dair bir karar verdi. Bu karar doğrultusunda teknoloji devinin, iki Alman şirketine toplamda 572 milyon avro tazminat ödemesi gerektiği açıklandı. Bu mahkeme kararı, Avrupa Adalet Divanı’nın daha önceki benzer davalardaki kararlarını izliyor.

    Mahkeme kararının detaylarına göre, Google’ın fiyat karşılaştırma platformu Idealo’ya yaklaşık 465 milyon avro, diğer bir fiyat karşılaştırma aracı olan Producto’ya ise 107 milyon avro tazminat ödemesi gerekecek. Bu karar, Google’ın Avrupa’da karşılaştığı hukuki zorluklara bir yenisini eklemiş oldu.

    Idealo, davasını Avrupa Adalet Divanı’nın, arama devinin kendi alışveriş karşılaştırma hizmetini ön plana çıkardığı ve rekabet kurallarını ihlal ettiği yönündeki bir önceki kararına dayandırmıştı. Başlangıçta Idealo, Google’dan 3.3 milyar avro tutarında bir tazminat talep etmişti. Idealo yetkilileri, Google’a karşı davalarını sürdüreceklerini ve talep ettikleri tazminatın tamamını almak için mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

    Şirketin kurucu ortağı ve CEO’su Albrecht von Sonntag, mahkemenin Google’ı sorumlu tutmasını memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti. Ancak, pazarın kötüye kullanılmasının sonuçlarının, mahkemenin hükmettiği miktarın çok ötesinde olduğunu da sözlerine ekledi. Sonntag, pazar istismarının cezalara ve tazminat ödemelerine rağmen kârlı bir iş modeli haline gelmemesi gerektiğini, bu nedenle mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı.

    Google tarafından yapılan açıklamada ise, her iki karara da itiraz edileceği bilgisi paylaşıldı. Şirket, 2017 yılında yaptıkları değişikliklerin iyi sonuçlar verdiğini ve Avrupa Komisyonu’ndan herhangi bir müdahale gelmediğini belirtti. O dönemde yedi olan fiyat karşılaştırma sitesi sayısının günümüzde 1550’ye ulaştığına dikkat çekildi. Google ayrıca, rakip karşılaştırma alışveriş hizmetlerine Google Alışveriş ile aynı fırsatları sunduklarını ve Google Alışveriş’in ayrı bir işletme gibi çalıştığını ve açık artırmalara herkes gibi katıldığını ifade etti.

    Bu son karar, Avrupa Birliği’nin Google’ın spam politikasının yayıncıların arama sıralamalarını nasıl etkilediğine dair yürüttüğü soruşturmanın hemen ardından geldi. Google, yakın zamanda AB antitröst kurallarını ihlal ederek kendi reklam hizmetlerini kayırdığı iddiasıyla Avrupa Birliği tarafından 2.95 milyar avro para cezasına çarptırılmıştı. Bu gelişmeler, şirketin Avrupa’da karşılaştığı yasal incelemelerin son halkasını oluşturuyor.

    Haberlerimizi Google'da Takip Edin

    Gelişmelerden anında haberdar olun, Google'da tercih edilen kaynak olarak ekleyin.

    Google'da Takip Et

    Melih Kayagil

    Teknolojiyi seviyorum ve yıllardır teknoloji içerikleri üretiyorum.

    GÖZ ATIN

    Necib Mahfuz’un bilinmeyen tiyatro dünyası İngilizce okurla buluşuyor

    25 Ağustos 2026

    Mesajlaşmanın Güvercinler Tekrar Popüler

    24 Ağustos 2026

    Otomatik karşılama özelliği WhatsApp gruplarına geliyor

    14 Ağustos 2026
    Yanıt Yazın Cancel Reply

    Son Haberler

    Necib Mahfuz’un bilinmeyen tiyatro dünyası İngilizce okurla buluşuyor

    Ankara’nın Kitapçıları Kapanırken: Kent Hafızası ve Kitaba Erişim Daralıyor

    Mesajlaşmanın Güvercinler Tekrar Popüler

    Savaşın Edebiyatla Kesişiminde Beş Kitaplık Okuma Rotası

    • HABER
    • TEKNOLOJİ
    • KÜLTÜR

    Ankara’nın Kitapçıları Kapanırken: Kent Hafızası ve Kitaba Erişim Daralıyor

    Özel Okullarda Kitap Ücretleri 80 bin TL!

    Aziz Sancar’dan Özgür Bolat’ın Kitabına Önsöz

    Küba’da 160 Yıllık Gelenek: Purolar Sarılırken Kitaplar Sesleniyor

    Necib Mahfuz’un bilinmeyen tiyatro dünyası İngilizce okurla buluşuyor

    Mesajlaşmanın Güvercinler Tekrar Popüler

    Otomatik karşılama özelliği WhatsApp gruplarına geliyor

    WhatsApp’ta Yeni Dönem: Kişiler Kullanıcı Adıyla Kaydedilebilecek

    Kapadokya planı mahkeme engeliyle karşılaştı, umut yeşerdi

    Spider-Man: Brand New Day, 2 milyar doları aşarak gişe tarihine geçti

    Kaş Jazz Festivali 8. kez düzenleniyor

    Matrix yönetmeni Lilly Wachowski: “Filmime para yok!”

    RSS beslemesi: Topluluk Başlıkları Topluluk Başlıkları
    • Güncel Kitap Kampanyaları
    • Tekrar Tekrar İzlediğiniz Diziler?
    • Çevirmenine güvenip aldığınız kitaplar var mı?
    • Şu Anda Hangi Kitabı Okuyorsunuz?
    • Android mi IOS mu?

    X (Twitter) Instagram
    • Hakkımızda
    • Gizlilik Politikası
    • Künye
    • SEO UYUMLU İÇERİK
    • Web Tasarım – Backlink
    2025 - Güncel edebiyat haberleri - Kitap Haberleri. Güncel edebiyat, sanat ve bilim içerikleri ile birlikte kültürü doğru adresten takip edin!
    tasarım: Aradigo 💜

    Arama yapmak için Enter tuşuna basın. Esc basarak kapatabilirsiniz