1. Haberler
  2. Haber
  3. İzmir Kitap Fuarı’nda yazarlar ayrılan alanı küçük buldu

İzmir Kitap Fuarı’nda yazarlar ayrılan alanı küçük buldu

0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fuar alanında kendilerine ayrılan standların yetersizliği ve sağlanan imkanların yetersizliği, fuara katılan derneklerin tepkisine neden oldu. Türkiye Yazarlar Birliği İzmir Şubesi, Türkiye Şair Ozan ve Yazarlar Kültür Derneği, İzmir Şairler ve Bestekarlar Derneği’nin yanı sıra Yazarlar Birliği Başkan Yardımcısı Mehmet Yazıcı’nın da katıldığı basın toplantısında, fuar organizasyonunun eksiklikleri dile getirildi.

İzmir Kitap Fuarı’nda, sivil toplum kuruluşlarına ayrılan alanların yetersizliği ve sağlanan imkanların yetersizliği gibi konular ele alındı. Türkiye Yazarlar Birliği İzmir Şubesi Başkanı Levent Ertekin, verilen çadırların yağmurdan dolayı kitapların ıslanmasına neden olduğunu belirtirken, fuar alanında kendilerine sağlanan standlarda sandalye ve masa eksikliği yaşandığını ifade etti. Benzer şekilde, Türkiye Şair Ozan ve Yazarlar Kültür Derneği Başkanı Damla Günay Demirel ve İzmir Şairler ve Bestekarlar Dernek Başkanı Nurgül Ekeke de, fuar alanının koşullarının kendilerini memnun etmediğini vurguladılar.

Sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin eleştirilerine yanıt veren Yazarlar Birliği Başkan Yardımcısı Mehmet Yazıcı, kitabın ruhu besleyen temel bir gıda olduğunu ifade ederek, belediyeden gerekli hizmetlerin sağlanmasını talep etti.

İzmir Kitap Fuarı’nda yaşanan bu sıkıntılar, fuar organizasyonunu düzenleyenlerin dikkatini çekmiş durumda. Sorunların çözümü ve gelecek fuarların daha iyi organize edilmesi için gerekli adımların atılması bekleniyor. Bu açıklamalarla, sivil toplum kuruluşlarının taleplerine karşılık verilmesi ve fuarların daha verimli geçmesi hedefleniyor.

İzmir Kitap Fuarı’nda yazarlar ayrılan alanı küçük buldu
+ - 0

E-Posta Aboneliği Başlat

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir