1. Haberler
  2. Haber
  3. NDS Edebiyat Ödülü yazarına verildi

NDS Edebiyat Ödülü yazarına verildi

featured
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Metis Yayınları’ndan çıkan “Maladroite/Sakar” kitabıyla ödülü kazanan Seurat, ödül töreninde yaptığı konuşmada NDS’nin kültürler arasındaki köprü görevine vurgu yaptı. Büyükelçi Isabelle Dumont ve İstanbul Başkonsolosu Olivier Gauvin’in de katıldığı törende, Seurat ve Demiryontan ödüllerini aldı.

Kitabın editörü Müge Sökmen, Seurat’ın genç bir yazar olarak daha da şevkleneceğini belirtirken, Türkçeye çevrilen eserin okurla buluşmasından büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. NDS mezunu jürinin, Türkçe ve Fransızca edebiyat eserlerini dönüşümlü olarak değerlendirdiği ödül, kültürler arası diyalogun güçlenmesine katkıda bulunuyor.

Seurat’ın “Maladroite/Sakar” kitabının Türkçe okurlar tarafından da ilgi gördüğü ve ödülle önemli bir başarı elde ettiği belirtiliyor. NDS’nin bu tür etkinliklerle edebiyat dünyasına katkı sağlamaya devam etmesi bekleniyor.

NDS Edebiyat Ödülü yazarına verildi
+ - 0

E-Posta Aboneliği Başlat

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir