1. Haberler
  2. Haber
  3. Nobel Ödülü alan Han Kang’ın ülkesinde kitapları yok sattı

Nobel Ödülü alan Han Kang’ın ülkesinde kitapları yok sattı

featured
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nobel komitesinin açıklamasıyla elde ettiği bu prestijli ödül, yazarın eserlerine olan ilgiyi patlattı. Kitapçılar önünde oluşan uzun kuyruklar, çevrimiçi satış platformlarının yoğun talep nedeniyle çökmeye başlaması, Han Kang’ın eserlerine yönelik ilgiyi gözler önüne serdi.

Kyobo Kitap Merkezi, yazarın kitaplarının hızla tükendiğini duyurdu. Han Kang, Nobel Edebiyat Ödülü haberini aldığında büyük bir şaşkınlık yaşadığını belirtti ve kendisine ulaşan tebrik mesajlarına teşekkür etti.

Güney Kore’nin siyasi arenasında da bu başarı coşkuyla kutlandı. Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, sosyal medya üzerinden yazarı tebrik ederek, parlamento oturumlarının bu haberi kutlamak için kesintiye uğradığını ifade etti. Han Kang, Nobel ödülünü kazanan ilk Güney Koreli yazar olarak tarihi bir anı da simgeliyor. Eserlerinden özellikle “Vejetaryen” büyük ilgi görerek, satış listelerinde hızla yükseldi.

Yazar Min Jin Lee ve diğerleri, Han Kang’ın ödülünü, Kore’nin tarihini gizlemeye çalışan yaklaşımların itibarını zedeleyici bir başarı olarak yorumladılar. Güney Kore’nin kültürel anlamda önemli bir dönüm noktasına işaret eden bu gelişme, edebiyat dünyasında da yankı buldu. Kim Bo-young, “Bu ödül Kore’nin geçmişiyle barış içinde yaşamaya yönelik bir adım” diyerek sevinçlerini paylaştı.

Nobel Ödülü alan Han Kang’ın ülkesinde kitapları yok sattı
+ - 0

E-Posta Aboneliği Başlat

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni güncellemelerden haberdar olan ilk kişi olun.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir