Organizasyon şirketi Kınay Entertainment tarafından yapılan açıklamada, iptalin sanatçıdan kaynaklanmadığı ve “güvenlik endişeleri” nedeniyle karar alındığı belirtildi.
Geçtiğimiz hafta Ankara’daki MEB Şura Salonu’nda, bu hafta ise İstanbul Kongre Merkezi’nde sahneye çıkması beklenen Levy, sosyal medyada bazı çevrelerin boykot çağrılarıyla karşı karşıya kalmıştı. Konserlerin iptali, söz konusu çağrıların ardından geldi.
“Sanatçı Kararı Değil”
Etkinlikleri organize eden Kınay Entertainment, kamuoyuyla paylaştığı açıklamada, iptal kararının Yasmin Levy ya da ekibi tarafından alınmadığını vurgulayarak şu ifadelere yer verdi:
“Yasmin Levy’nin İstanbul ve Ankara’da vereceği konserlerin, üçüncü taraflardan kaynaklanan ve performansları engelleyen beklenmedik gelişmeler nedeniyle iptal edildiğini üzülerek bildiriyoruz. Sanatçı ve ekibi, Türkiye’ye büyük bir heyecanla geldi ve dinleyicileriyle buluşmayı arzuladı. Ancak gelişen olaylar neticesinde konserlerin gerçekleşmesi mümkün olmamıştır. Bu iptal, sanatçının kendi kararı değil, kontrolümüz dışında yaşanan olumsuzlukların sonucudur.”
Organizatör firma, iptal edilen konserlere ait bilet ücretlerinin, satın alındığı resmi kanallar aracılığıyla iade edileceğini de duyurdu.
“Sadece Sanatım ve Kalbimle Geldim”
Geçtiğimiz günlerde konserlerin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğine dair belirsizlik sürerken, Yasmin Levy bir açıklama yaparak konserleri iptal etmeye niyeti olmadığını ve Türkiye’ye “sadece sanatı ve kalbiyle” geldiğini ifade etmişti.
Konserlerin resmi olarak iptal edilmesinin ardından sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Levy, kararın kendi iradesi dışında geliştiğini belirterek yaşadığı üzüntüyü dile getirdi.
Manisa kökenli Sefarad bir ailenin çocuğu olan Yasmin Levy, Ladino dilinde seslendirdiği şarkılarla tanınıyor. Sanatçının Türkiye konserlerinin iptali, hem müzikseverler hem de kültür-sanat çevreleri tarafından üzüntüyle karşılandı.