Close Menu
    X (Twitter)
    Edebi Bülten
    • Haber
    • Teknoloji
    • Kültür
    • İnceleme
    • Dosya
    • İletişim
    X (Twitter) Instagram
    TAKİP EDİN
    POPÜLER KATEGORİLER:
    • Haber
    • Teknoloji
    • Kültür
    • İnceleme
    • Dosya
    • İletişim
    Edebi Bülten
    • Haber
    • Teknoloji
    • Kültür
    • İnceleme
    • Dosya
    • İletişim
    Çocuk

    Topraktaki Yıldızlar Doğan Çocuk

    Pelin YılmazPelin Yılmaz20 Aralık 2025
    Paylaş
    Facebook Twitter LinkedIn Eposta Telegram WhatsApp Kopyala

    Doğan Çocuk tarafından yayınlanan “Topraktaki Yıldızlar” adlı roman, genç okurlara 1915’in İstanbul’u ve Çanakkale Cephesi’ni taşıyan sürükleyici bir hikaye sunuyor. Yazar Halenur Çalışan, kedi Züleyha’nın gözünden anlatılan bu romanla savaşın sadece kahramanlık destanları üzerinden değil, kaybedilenler, yalnızlık ve umutsuzluk gibi duygular üzerinden de derinlemesine bir inceleme yapıyor.

    Hikaye, güzelliği dillere destan ahşap bir evde doğan Züleyha’nın yaşadığı trajik olaylarla başlıyor. Annesinin ve kardeşlerinin kaybıyla yalnız kalan Züleyha, evin Rauf adlı bir oğlunun şefkatiyle korunmaya başlanıyor. Ancak Rauf’un ailesinden ve hayatından koparılması, Züleyha’nın hayatını derinden etkiliyor. Bu yeni yalnızlık, evin ikinci oğlu Fuat ile beklenmedik bir yakınlaşmaya yol açıyor. İstanbul Erkek Lisesi öğrencisi Fuat, zeki ve sevimli bir çocuk olmasına rağmen başına gelenler onu derinden sarsıyor ve bu durum, Züleyha’nın küçük ikiz kardeşleri Behiye ve Behzat’ın hayatını da derinden etkiliyor. Bu ikizin cesur kararı, onları beklenmedik bir yolculuğa sürüklüyor ve Züleyha, bu yolculukta onlara eşlik ediyor.

    Roman, savaşın acımasızlığı ve yoksullaşan toplumun çaresizliği arasındaki gerilimi çarpıcı bir şekilde yansıtıyor. İstanbul’dan Çanakkale’ye uzanan bu yolculuk, okuyucuyu 1915’in karmaşık siyasi ve sosyal atmosferine götürüyor. Çalışan, savaşın sadece askeri bir olay olmadığını, aynı zamanda insanların hayatlarını, ailelerini ve umutlarını nasıl yok ettiğini gözler önüne seriyor. Züleyha’nın bakış açısı, savaşın yarattığı travmaları ve yalnızlığı daha da acımasız bir şekilde ortaya koyuyor.

    Halenur Çalışan, çocuk edebiyatına önemli katkılar sağlamış bir yazar. Daha önce de yayınladığı “Asiye” ve “Kelime Atlası” serileriyle tanınan Çalışan, bu romanıyla da çocukların duygusal zekasını geliştirmeyi amaçlıyor. Volkan Akmeşe ise, romanın etkileyici resimlerini çizerek hikayenin görsel dünyasını zenginleştiriyor. Akmeşe’nin detaylara verdiği önem ve resimlerindeki yaratıcılık, okuyucunun hikayeye daha fazla bağlanmasını sağlıyor. Roman, hem edebi hem de görsel açıdan başarılı bir yapım olarak, genç okurlara unutulmaz bir okuma deneyimi sunuyor.

    Haberlerimizi Google'da Takip Edin

    Gelişmelerden anında haberdar olun, Google'da tercih edilen kaynak olarak ekleyin.

    Google'da Takip Et

    Pelin Yılmaz

    Edebiyat fakültesi mezunuyum, aynı amanda öğretmenim. Kültür sanat haberlerini, incelemeleri ve görüşlerini paylaşıyorum.

    GÖZ ATIN

    Peçete Kafa Macera Başlıyor

    9 Ocak 2026

    Şehrin Alfabesi İstanbul’un abc’si

    5 Ocak 2026

    Neden Serisi: 4-8 Yaş Kitapları Yeniden

    4 Ocak 2026
    Yanıt Yazın Cancel Reply

    Son Haberler

    Ankara’nın Kitapçıları Kapanırken: Kent Hafızası ve Kitaba Erişim Daralıyor

    Mesajlaşmanın Güvercinler Tekrar Popüler

    Savaşın Edebiyatla Kesişiminde Beş Kitaplık Okuma Rotası

    Özel Okullarda Kitap Ücretleri 80 bin TL!

    • HABER
    • TEKNOLOJİ
    • KÜLTÜR

    Ankara’nın Kitapçıları Kapanırken: Kent Hafızası ve Kitaba Erişim Daralıyor

    Özel Okullarda Kitap Ücretleri 80 bin TL!

    Aziz Sancar’dan Özgür Bolat’ın Kitabına Önsöz

    Küba’da 160 Yıllık Gelenek: Purolar Sarılırken Kitaplar Sesleniyor

    Mesajlaşmanın Güvercinler Tekrar Popüler

    Otomatik karşılama özelliği WhatsApp gruplarına geliyor

    WhatsApp’ta Yeni Dönem: Kişiler Kullanıcı Adıyla Kaydedilebilecek

    Minimal Phone 2 tanıtıldı: Fiziksel klavyeli telefonlar dönüyor!

    Kapadokya planı mahkeme engeliyle karşılaştı, umut yeşerdi

    Spider-Man: Brand New Day, 2 milyar doları aşarak gişe tarihine geçti

    Kaş Jazz Festivali 8. kez düzenleniyor

    Matrix yönetmeni Lilly Wachowski: “Filmime para yok!”

    RSS beslemesi: Topluluk Başlıkları Topluluk Başlıkları
    • Güncel Kitap Kampanyaları
    • Tekrar Tekrar İzlediğiniz Diziler?
    • Çevirmenine güvenip aldığınız kitaplar var mı?
    • Şu Anda Hangi Kitabı Okuyorsunuz?
    • Android mi IOS mu?

    X (Twitter) Instagram
    • Hakkımızda
    • Gizlilik Politikası
    • Künye
    • SEO UYUMLU İÇERİK
    • Web Tasarım – Backlink
    2025 - Güncel edebiyat haberleri - Kitap Haberleri. Güncel edebiyat, sanat ve bilim içerikleri ile birlikte kültürü doğru adresten takip edin!
    tasarım: Aradigo 💜

    Arama yapmak için Enter tuşuna basın. Esc basarak kapatabilirsiniz