Close Menu
    X (Twitter)
    Edebi Bülten
    • Haber
    • Teknoloji
    • Kültür
    • İnceleme
    • Dosya
    • İletişim
    X (Twitter) Instagram
    TAKİP EDİN
    POPÜLER KATEGORİLER:
    • Haber
    • Teknoloji
    • Kültür
    • İnceleme
    • Dosya
    • İletişim
    Edebi Bülten
    • Haber
    • Teknoloji
    • Kültür
    • İnceleme
    • Dosya
    • İletişim
    Kültür

    Ankara Film Festivali’nden Yepyeni Bir Bölüm: “Taptaze”

    Pelin YılmazPelin Yılmaz25 Ekim 2025
    Paylaş
    Facebook Twitter LinkedIn Eposta Telegram WhatsApp Kopyala

    Ankara, genç ve yetenekli sinemacıların ilk yapıtlarına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 36. Ankara Film Festivali, “Taptaze” adını taşıyan özel bir bölümle, sinemaya yeni adım atan yönetmenlerin özgün ve cesur eserlerini izleyiciyle buluşturacak. Festival, 13-21 Kasım 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek.

    “Taptaze” seçkisi, uluslararası alanda saygın festivallerde öne çıkan ilk filmleri bir araya getiriyor. Berlin, Locarno, Roma, Torino ve SXSW gibi festivallerde dikkat çeken yapımlar, Ankaralı sinemaseverlerin beğenisine sunulacak. Avusturya, Almanya, İtalya ve Polonya büyükelçiliklerinin işbirliğiyle hazırlanan bu bölüm, farklı coğrafyalardan yükselen genç yönetmenlerin sinema dillerini keşfetme fırsatı sunuyor.

    Edgardo Pistone’nin yönettiği ve Roma’da En İyi İlk Film ödülünü kazanan “Merhaba Çocuk” (Ciao Bambino, 2024), Napoli’nin yoksul mahallelerinde geçen, umutsuz bir aşk ve suç mirası arasında sıkışan genç bir adamın öyküsünü konu alıyor. Florian Pochlatko’nun “Normal Olmanın Yolları ve Öteki Dünyanın Garipliği” (How to Be Normal and the Oddness of the Other World, 2025) adlı filmi ise, bir psikiyatri kliniğinden çıktıktan sonra “normal” olmaya çalışan genç bir kadının arayışını deneysel bir yaklaşımla ele alıyor.

    Valentina ve Nicole Bertani kardeşlerin Locarno’da yarışan filmi “Sivrisinekler” (Mosquitoes, 2025), 90’ların punk ruhunu taşıyan enerjik bir büyüme hikayesi anlatıyor. Helena Ganjalyan ve Bartosz Szpak’ın SXSW’de beğeni toplayan filmi “Işıltılı Yaz” (Glorious Summer, 2025) ise, tuhaf ve büyüleyici bir distopik dünya sunuyor.

    Goethe Institut’un Kino 2025 işbirliğiyle gösterilecek iki yapım, çağdaş Alman sinemasının yükselen kadın yönetmenlerine odaklanıyor. Sarah Miro Fischer’ın “Kardeş Yüreği” (Schwesterherz, 2025) adlı filmi, kardeşlik ve vicdan arasındaki ince çizgide ilerleyen dokunaklı bir aile dramını beyaz perdeye taşıyor. Chiara Fleischhacker’ın “Vena” (2024) filmi ise, plansız bir hamilelikle karşı karşıya kalan genç bir kadının hayata tutunma mücadelesini samimi bir üslupla anlatıyor.

    Festivaldeki tüm gösterimler, Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda gerçekleştirilecek. Biletler, 31 Ekim’den itibaren biletinial.com web sitesi ve sinema gişelerinden temin edilebilir.

    Haberlerimizi Google'da Takip Edin

    Gelişmelerden anında haberdar olun, Google'da tercih edilen kaynak olarak ekleyin.

    Google'da Takip Et

    Pelin Yılmaz

    Edebiyat fakültesi mezunuyum, aynı amanda öğretmenim. Kültür sanat haberlerini, incelemeleri ve görüşlerini paylaşıyorum.

    GÖZ ATIN

    CD’ler Geri mi Dönüyor? %50 Satışlar Arttı

    7 Eylül 2026

    Hogwarts’a dönüş başlıyor: Harry Potter dizisinden ikinci resmi teaser yayınlandı

    3 Eylül 2026

    Kapadokya planı mahkeme engeliyle karşılaştı, umut yeşerdi

    20 Ağustos 2026
    Yanıt Yazın Cancel Reply

    Son Haberler

    Georgi Gospodinov’a 2026 Jean Monnet Avrupa Edebiyat Ödülü

    iPhone DUO Tanıtıldı! Türkiye’de Almak İçin Servet Gerekiyor!

    2026 Nobel Edebiyat Ödülü için adaylar kimler?

    Akademisyenlerin YouTube faaliyetlerine yasak!

    • HABER
    • TEKNOLOJİ
    • KÜLTÜR

    Georgi Gospodinov’a 2026 Jean Monnet Avrupa Edebiyat Ödülü

    2026 Nobel Edebiyat Ödülü için adaylar kimler?

    Kitap üretiminde düşüş sürüyor: İlk 8 ayda 265 milyon kitap basıldı

    Can Yayınları’nın Eylül Seçkisinde Veronesi’den Cixous’ya Beş Yeni Kitap

    iPhone DUO Tanıtıldı! Türkiye’de Almak İçin Servet Gerekiyor!

    Akademisyenlerin YouTube faaliyetlerine yasak!

    GTA 6 İçin Türkçe Dil Desteği İddiası Gündemde

    iPhone 18 Pro Renk Seçenekleri Sızdırıldı

    CD’ler Geri mi Dönüyor? %50 Satışlar Arttı

    Hogwarts’a dönüş başlıyor: Harry Potter dizisinden ikinci resmi teaser yayınlandı

    Kapadokya planı mahkeme engeliyle karşılaştı, umut yeşerdi

    Spider-Man: Brand New Day, 2 milyar doları aşarak gişe tarihine geçti

    RSS beslemesi: Topluluk Başlıkları Topluluk Başlıkları
    • Güncel Kitap Kampanyaları
    • Tekrar Tekrar İzlediğiniz Diziler?
    • Çevirmenine güvenip aldığınız kitaplar var mı?
    • Şu Anda Hangi Kitabı Okuyorsunuz?
    • Android mi IOS mu?

    X (Twitter) Instagram
    • Hakkımızda
    • Gizlilik Politikası
    • Künye
    • SEO UYUMLU İÇERİK
    • Web Tasarım – Backlink
    2025 - Güncel edebiyat haberleri - Kitap Haberleri. Güncel edebiyat, sanat ve bilim içerikleri ile birlikte kültürü doğru adresten takip edin!
    tasarım: Aradigo 💜

    Arama yapmak için Enter tuşuna basın. Esc basarak kapatabilirsiniz