Close Menu
    X (Twitter)
    Edebi Bülten
    • Haber
    • Teknoloji
    • Kültür
    • İnceleme
    • Dosya
    • İletişim
    X (Twitter) Instagram
    TAKİP EDİN
    POPÜLER KATEGORİLER:
    • Haber
    • Teknoloji
    • Kültür
    • İnceleme
    • Dosya
    • İletişim
    Edebi Bülten
    • Haber
    • Teknoloji
    • Kültür
    • İnceleme
    • Dosya
    • İletişim
    Kültür

    1. Antalya Edebiyat Günleri’nde perde indi

    Pelin YılmazPelin Yılmaz28 Kasım 2025
    Paylaş
    Facebook Twitter LinkedIn Eposta Telegram WhatsApp Kopyala

    Muratpaşa Belediyesi’nin gelenekselleşen etkinliği Antalya Edebiyat Günleri, bu yıl 10. kez düzenlenerek sona erdi. “Edebiyat Nereye” başlığı altında toplanan etkinlik, üç gün boyunca sergiler, şiir dinletileri, söyleşiler ve paneller aracılığıyla edebiyatseverlere dolu dolu bir program sundu.

    Etkinlik, 21 Kasım Cuma günü Kaleiçi’nde gerçekleşen bir şiir dinletisiyle başladı. Antalya’da buluşan şairler, bu özel etkinlikte kendi eserlerini seslendirdi. Daha sonra, Koç Üniversitesi Suna & İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Merkezi’nde (AKMED), Ahmet Telli’nin moderatörlüğünde “Çağdaş Şiirimizde Nazım Hikmet Köprüsü” adlı bir panel düzenlendi. Panelde Ali Cengizkan, Eren Aysan ve Sevgi Özel konuşmacı olarak yer aldı.

    Aynı gün, Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde İbrahim Karaoğlu’nun küratörlüğünü üstlendiği “Sanat Nereye” sergisinin açılışı yapıldı. Açılış töreninde, yılın en iyi öyküleri ödülleri sahiplerini buldu. Cabir Özyıldız “Dünyanın Bütün Karıcıları” ve Özlem Dikeçligil “Karanlığın İcadı” adlı kitaplarıyla “En İyi Öykü Kitabı Ödülü”nü paylaştı. “En İyi İlk Öykü Kitabı Ödülü” ise Ceyhan Usanmaz’a “Kağıttan Kaplan” adlı eseriyle verildi.

    Antalya Edebiyat Günleri, 23 ve 24 Kasım tarihlerinde Prof. Dr. Erdal İnönü Kent Parkı’nda çeşitli etkinliklerle devam etti. Programda paneller, söyleşiler, imza günleri ve şiir dinletileri yer aldı.

    Etkinliğin ikinci gününde, Ferruh Tunç’un moderatörlüğünde “Edebiyat, Buradan Nereye?” başlıklı bir panel düzenlendi. Panele Prof. Dr. Ahmet İnam, Mahmut Temizyürek, Mustafa Cihan Camcı ve Orhan Koçak konuşmacı olarak katıldı. Yazar ve şairler, kitaplarını imzalamak için okurlarıyla buluştu. Ardından, Tuncer Çetinkaya’nın moderatörlüğünde “Ödül Alanlar Masası” söyleşisi yapıldı ve ödül sahibi yazarlar eserleri üzerine değerlendirmelerde bulundu.

    Günün ilerleyen saatlerinde, Ahmet Telli’nin moderatörlüğünde gerçekleşen şiir dinletisinde Neşe Yaşın, Tuğrul Keskin ve Yunus Koray, şiirlerini edebiyatseverlerle paylaştı.

    Edebiyat Günleri’nin son gününde, “Estetik Diyaloglar” paneli düzenlendi. Nazmi Ağıl’ın moderatörlüğünü yaptığı panelde Akif Kurtuluş, Fatih Altuğ, Nedret Öztokat Kılıçeri ve Yalçın Armağan konuşmacı olarak yer aldı. Daha sonra, Abüldkadir Budak, Akif Kurtuluş ve Nazmi Ağıl, şiirlerini okurlarıyla buluşturdu.

    Etkinlik, 10 yıllık geçmişi değerlendiren “Antalya Edebiyat Günleri 10 Yaşında” paneliyle sona erdi. Tuncer Çetinkaya’nın yönettiği panelde Ferruh Tunç, Gülnur Karaaslan, İbrahim Karaoğlu ve Özcan Karabulut, etkinliğin başlangıcından bugüne kadar olan yolculuğunu anlattı.

    Antalya Edebiyat Günleri’nin gönüllü Sanat Yönetmenliğini Ferruh Tunç üstlenirken, danışma kurulunda Ahmet Telli, Ali Cengizkan, Eren Aysan, İbrahim Karaoğlu, Nazmi Ağıl, Nedret Öztokat Kılıçeri, Özcan Karabulut, Serhan Ada, Tarık Günersel ve Tuncer Çetinkaya yer aldı. Öykü dalında yılın en iyilerini belirleyen seçici kurul ise Ayşen Işık, Gülay Kaplan, İbrahim Karaoğlu, Özcan Karabulut ve Şenay Eroğlu Aksoy’dan oluştu.

    Haberlerimizi Google'da Takip Edin

    Gelişmelerden anında haberdar olun, Google'da tercih edilen kaynak olarak ekleyin.

    Google'da Takip Et

    Pelin Yılmaz

    Edebiyat fakültesi mezunuyum, aynı amanda öğretmenim. Kültür sanat haberlerini, incelemeleri ve görüşlerini paylaşıyorum.

    GÖZ ATIN

    Kapadokya planı mahkeme engeliyle karşılaştı, umut yeşerdi

    20 Ağustos 2026

    Spider-Man: Brand New Day, 2 milyar doları aşarak gişe tarihine geçti

    18 Ağustos 2026

    Kaş Jazz Festivali 8. kez düzenleniyor

    14 Ağustos 2026
    Yanıt Yazın Cancel Reply

    Son Haberler

    Necib Mahfuz’un bilinmeyen tiyatro dünyası İngilizce okurla buluşuyor

    Ankara’nın Kitapçıları Kapanırken: Kent Hafızası ve Kitaba Erişim Daralıyor

    Mesajlaşmanın Güvercinler Tekrar Popüler

    Savaşın Edebiyatla Kesişiminde Beş Kitaplık Okuma Rotası

    • HABER
    • TEKNOLOJİ
    • KÜLTÜR

    Ankara’nın Kitapçıları Kapanırken: Kent Hafızası ve Kitaba Erişim Daralıyor

    Özel Okullarda Kitap Ücretleri 80 bin TL!

    Aziz Sancar’dan Özgür Bolat’ın Kitabına Önsöz

    Küba’da 160 Yıllık Gelenek: Purolar Sarılırken Kitaplar Sesleniyor

    Necib Mahfuz’un bilinmeyen tiyatro dünyası İngilizce okurla buluşuyor

    Mesajlaşmanın Güvercinler Tekrar Popüler

    Otomatik karşılama özelliği WhatsApp gruplarına geliyor

    WhatsApp’ta Yeni Dönem: Kişiler Kullanıcı Adıyla Kaydedilebilecek

    Kapadokya planı mahkeme engeliyle karşılaştı, umut yeşerdi

    Spider-Man: Brand New Day, 2 milyar doları aşarak gişe tarihine geçti

    Kaş Jazz Festivali 8. kez düzenleniyor

    Matrix yönetmeni Lilly Wachowski: “Filmime para yok!”

    RSS beslemesi: Topluluk Başlıkları Topluluk Başlıkları
    • Güncel Kitap Kampanyaları
    • Tekrar Tekrar İzlediğiniz Diziler?
    • Çevirmenine güvenip aldığınız kitaplar var mı?
    • Şu Anda Hangi Kitabı Okuyorsunuz?
    • Android mi IOS mu?

    X (Twitter) Instagram
    • Hakkımızda
    • Gizlilik Politikası
    • Künye
    • SEO UYUMLU İÇERİK
    • Web Tasarım – Backlink
    2025 - Güncel edebiyat haberleri - Kitap Haberleri. Güncel edebiyat, sanat ve bilim içerikleri ile birlikte kültürü doğru adresten takip edin!
    tasarım: Aradigo 💜

    Arama yapmak için Enter tuşuna basın. Esc basarak kapatabilirsiniz