Close Menu
    X (Twitter)
    Edebi Bülten
    • Haber
    • Teknoloji
    • Kültür
    • İnceleme
    • Dosya
    • İletişim
    X (Twitter) Instagram
    TAKİP EDİN
    POPÜLER KATEGORİLER:
    • Haber
    • Teknoloji
    • Kültür
    • İnceleme
    • Dosya
    • İletişim
    Edebi Bülten
    • Haber
    • Teknoloji
    • Kültür
    • İnceleme
    • Dosya
    • İletişim
    Haber

    Hasan Özkılıç Öykü Yarışması Başvuruları Açıldı

    Pelin YılmazPelin Yılmaz27 Aralık 2025
    Paylaş
    Facebook Twitter LinkedIn Eposta Telegram WhatsApp Kopyala

    Mask Yayınları, 2025’te kaybettiğimiz usta yazar Hasan Özkılıç’ın anısını yaşatmak ve Türk edebiyatına özgün öyküler kazandırmak amacıyla bir öykü yarışması düzenliyor. Bu yarışma, her beş yılda bir olmak üzere, Özkılıç’ın mirasını sürdürmeyi amaçlıyor. Başvuru süresi 15 Nisan 2026 tarihine kadar uzatılmış durumda.

    Yarışmaya katılım koşulları oldukça açık ve belirli. Katılımcılar, 18 yaş ve üstündekiler olabilir ve yarışmaya iki adet öykü gönderebilirler. Gönderilen eserler, tamamen özgün olmalı, daha önce hiçbir yerde yayımlanmamış ve herhangi bir yarışmada ödül almamış olmalıdır. Yapay zeka tarafından üretilmiş, kopyalanmış veya intihal içeren eserler değerlendirme dışı bırakılacaktır. Eserlerin, Times New Roman yazı tipi, 12 punto, 1,5 satır aralığı ile hazırlanması ve üzerinde yazarın adı yer almaması (sadece RUMUZ kullanılmalı) gerekmektedir.

    Yarışmanın teknik şartları da belirtilmiş. Eserler Türkçe dilinde olmalı, konu serbest ancak kişilik haklarını ihlal edecek içeriklere yer verilmemeli. Başvurular, belirtilen e-posta adresine gönderilecek ve katılımcılar, öykü dosyalarının yanı sıra, “ÖZGEÇMİŞ” başlıklı ayrı bir Word dosyası da iletmek zorundalar. Bu dosya, katılımcının adı-soyadı, doğum tarihi, iletişim bilgileri ve kısa bir özgeçmiş içermeli.

    Değerlendirme süreci, ön jüri tarafından yapılacak ilk değerlendirme ile devam edecek. Bu aşamadan sonra, 7 kişiden oluşan Seçici Kurul, öyküleri inceleyecek. Seçici Kurul’da Semiramis Yağcıoğlu, Hülya Soyşekerci, Muzaffer Kale, Aydın Şimşek, Hayri K. Yetik, Altay Ömer Erdoğan ve Ş. Didem Keremoğlu yer alıyor. Yarışma Koordinatörü ise yazarın ailesi adına “Öykü Özkılıç” olarak görevlendirilecek.

    Yarışmanın ödülleri oldukça cazip. Birincilik ödülü alan yazarın eseri Mask Yayınları tarafından 500 adet basılacak ve yazara telif olarak %50 üzerinden 50 kitap verilecektir. Ödül alan yazar ile yayınevinin yapacağı basım sözleşmesi 3 yıl süreyle sınırlandırılmış durumda. Ayrıca, ön jüri tarafından ilk 10’a giren öyküler “Hasan Özkılıç Öykü Ödülü Seçkisi” adlı bir antolojide yer alacak ve seçkide yer alan her yazarın telif haklarına 3 adet seçki kitabı gönderilecektir. Ödüller, Mayıs ayında açıklanacak ve 2026 yılı içerisinde düzenlenecek bir törenle sahibine teslim edilecektir.

    Katılımcıların, gönderdikleri eserlerin tüm telif haklarının kendilerine ait olduğunu kabul ettiği, yarışmada dereceye giren eserlerin yayınevi tarafından süreli olarak basılı veya dijital olarak yayımlanabileceği ve eserlerin yayımlandığında katılımcıya ek telif ücreti ödenmeyeceği, ancak yazar adının belirtileceği hatırlatılmalıdır. Yarışmaya katılan tüm eserler iade edilmeyecektir. Şartnameye uymayan başvuruların değerlendirmeye alınmayacağı ve düzenleyici kurumun şartnamede değişiklik yapma hakkını saklı tutacağı da belirtilmiş durumda.

    Haberlerimizi Google'da Takip Edin

    Gelişmelerden anında haberdar olun, Google'da tercih edilen kaynak olarak ekleyin.

    Google'da Takip Et

    Pelin Yılmaz

    Edebiyat fakültesi mezunuyum, aynı amanda öğretmenim. Kültür sanat haberlerini, incelemeleri ve görüşlerini paylaşıyorum.

    GÖZ ATIN

    Ankara’nın Kitapçıları Kapanırken: Kent Hafızası ve Kitaba Erişim Daralıyor

    24 Ağustos 2026

    Özel Okullarda Kitap Ücretleri 80 bin TL!

    22 Ağustos 2026

    Aziz Sancar’dan Özgür Bolat’ın Kitabına Önsöz

    22 Ağustos 2026
    Yanıt Yazın Cancel Reply

    Son Haberler

    Ankara’nın Kitapçıları Kapanırken: Kent Hafızası ve Kitaba Erişim Daralıyor

    Mesajlaşmanın Güvercinler Tekrar Popüler

    Savaşın Edebiyatla Kesişiminde Beş Kitaplık Okuma Rotası

    Özel Okullarda Kitap Ücretleri 80 bin TL!

    • HABER
    • TEKNOLOJİ
    • KÜLTÜR

    Ankara’nın Kitapçıları Kapanırken: Kent Hafızası ve Kitaba Erişim Daralıyor

    Özel Okullarda Kitap Ücretleri 80 bin TL!

    Aziz Sancar’dan Özgür Bolat’ın Kitabına Önsöz

    Küba’da 160 Yıllık Gelenek: Purolar Sarılırken Kitaplar Sesleniyor

    Mesajlaşmanın Güvercinler Tekrar Popüler

    Otomatik karşılama özelliği WhatsApp gruplarına geliyor

    WhatsApp’ta Yeni Dönem: Kişiler Kullanıcı Adıyla Kaydedilebilecek

    Minimal Phone 2 tanıtıldı: Fiziksel klavyeli telefonlar dönüyor!

    Kapadokya planı mahkeme engeliyle karşılaştı, umut yeşerdi

    Spider-Man: Brand New Day, 2 milyar doları aşarak gişe tarihine geçti

    Kaş Jazz Festivali 8. kez düzenleniyor

    Matrix yönetmeni Lilly Wachowski: “Filmime para yok!”

    RSS beslemesi: Topluluk Başlıkları Topluluk Başlıkları
    • Güncel Kitap Kampanyaları
    • Tekrar Tekrar İzlediğiniz Diziler?
    • Çevirmenine güvenip aldığınız kitaplar var mı?
    • Şu Anda Hangi Kitabı Okuyorsunuz?
    • Android mi IOS mu?

    X (Twitter) Instagram
    • Hakkımızda
    • Gizlilik Politikası
    • Künye
    • SEO UYUMLU İÇERİK
    • Web Tasarım – Backlink
    2025 - Güncel edebiyat haberleri - Kitap Haberleri. Güncel edebiyat, sanat ve bilim içerikleri ile birlikte kültürü doğru adresten takip edin!
    tasarım: Aradigo 💜

    Arama yapmak için Enter tuşuna basın. Esc basarak kapatabilirsiniz