Close Menu
    X (Twitter)
    Edebi Bülten
    • Haber
    • Teknoloji
    • Kültür
    • İnceleme
    • Dosya
    • İletişim
    X (Twitter) Instagram
    TAKİP EDİN
    POPÜLER KATEGORİLER:
    • Haber
    • Teknoloji
    • Kültür
    • İnceleme
    • Dosya
    • İletişim
    Edebi Bülten
    • Haber
    • Teknoloji
    • Kültür
    • İnceleme
    • Dosya
    • İletişim
    Kültür

    İBB’den Çanakkale Zaferi’nin 111. Yılına Özel Etkinlikler

    Pelin YılmazPelin Yılmaz17 Mart 2026
    Paylaş
    Facebook Twitter LinkedIn Eposta Telegram WhatsApp Kopyala

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 111. yıl dönümünü ve Şehitleri Anma Günü’nü geniş katılımlı bir dizi etkinlikle anmaya hazırlanıyor. Bu anlamlı günde, söyleşilerden konserlere, özel anonslardan boğaz turlarına kadar birçok farklı program İstanbullularla buluşacak.

    Anma etkinlikleri, Beyoğlu Metrohan’da saat 18.00’de başlayacak özel bir söyleşi ile öne çıkıyor. Moderatörlüğünü Fuat Öztürk’ün üstleneceği “Çanakkale: Hatıradan Tarihe” başlıklı bu programda, Haluk Oral Çanakkale ruhunu ve tarihini katılımcılara aktaracak.

    Müzikseverler için de çeşitli alternatifler sunuluyor. Çanakkale türküleri, Türk Halk Müziği disiplini çerçevesinde farklı yorumlarla sahnelere taşınacak. Sancaktepe Eyüpsultan Kültür Merkezi’nde saat 20.30’da Emir Talha Altunbaş, ardından saat 21.30’da Ayfer Vardar, Çanakkale repertuvarını kendilerine özgü icra teknikleriyle dinleyicilere sunacak. Gecenin anlam ve önemine uygun bu konserler, duygusal anlara sahne olacak.

    Klasik müzik sevenler için ise Çanakkale türküleri opera formatında yorumlanacak. Kartal İBB Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde saat 20.30’da Tenor Aykut Yılmaz, Çanakkale destanını klasik müzik ve tenor vokal tekniğiyle yeniden canlandıracak. Çok sesli müzik formunda yorumlanan bu eserler, izleyicilere farklı bir deneyim yaşatacak. Artİstanbul Feshane’de ise saat 21.35’te İBB Türk Halk Müziği Topluluğu’nun “Çanakkale Geçilmez” konseriyle kahramanlık türküleri ve ağıtlar seslendirilecek. Ayrıca, Esenler İBB Prof. Dr. Adem Baştürk Kültür Merkezi’nde saat 20.30’da İBB Mehteranı, “Bir Destandır Çanakkale” konseriyle bu ruhu yaşatacak eserleri icra edecek.

    Etkinlikler sadece sahnelerle sınırlı kalmayacak. Metro İstanbul, 18 Mart boyunca istasyonlarında ve araçlarında Ruhi Su’nun yorumladığı “Çanakkale Türküsü”nü anons olarak yayınlayarak yolculara zaferin ruhunu hissettirecek. Şehir Hatları da şehit yakınları ve gazilere özel bir Boğaz turu düzenleyerek bu anlamlı günü farklı bir şekilde onurlandıracak.

    Haberlerimizi Google'da Takip Edin

    Gelişmelerden anında haberdar olun, Google'da tercih edilen kaynak olarak ekleyin.

    Google'da Takip Et

    Pelin Yılmaz

    Edebiyat fakültesi mezunuyum, aynı amanda öğretmenim. Kültür sanat haberlerini, incelemeleri ve görüşlerini paylaşıyorum.

    GÖZ ATIN

    ‘Spider-Man: Brand New Day’ gişede hız kesmiyor!

    8 Ağustos 2026

    Türkiye’de Temmuz Ayının En Çok İzlenen Dizi ve Filmleri Açıklandı

    6 Ağustos 2026

    Billie Eilish, Sylvia Plath’in “Sırça Fanus” filminde başrolde!

    5 Ağustos 2026
    Yanıt Yazın Cancel Reply

    Son Haberler

    Gül Gölge’nin İlk Romanı “Lagom” Raflarda

    Google One Aboneliklerine Türkiye’de Yeni Zam: Fiyatlar Yüzde 70’e Yakın Arttı

    Orhan Pamuk’un İlk Romanı Yarım Asır Sonra İngilizce Okuruyla Buluşuyor

    ‘Spider-Man: Brand New Day’ gişede hız kesmiyor!

    • HABER
    • TEKNOLOJİ
    • KÜLTÜR

    Orhan Pamuk’un İlk Romanı Yarım Asır Sonra İngilizce Okuruyla Buluşuyor

    Kitap Kapaklarında Sosyal Medya Etkisi

    Sel Yayıncılık’tan yeni yayınevi markası: Sel Nera

    Yapay Zeka Binlerce Kitabı Nasıl Yok Etti? Detaylar Belli Oldu!

    Google One Aboneliklerine Türkiye’de Yeni Zam: Fiyatlar Yüzde 70’e Yakın Arttı

    WhatsApp Grup Sohbetlerine Yeni Dönem

    e-Devlet’te elektronik para hesapları görünecek

    Spotify’da Şarkılara Not Bırakılabilecek

    ‘Spider-Man: Brand New Day’ gişede hız kesmiyor!

    Türkiye’de Temmuz Ayının En Çok İzlenen Dizi ve Filmleri Açıklandı

    Billie Eilish, Sylvia Plath’in “Sırça Fanus” filminde başrolde!

    Tatilde Seçtiğiniz Kitap Kişiliğiniz Hakkında İpuçları Verebilir

    RSS Topluluk Başlıkları
    • Güncel Kitap Kampanyaları
    • Tekrar Tekrar İzlediğiniz Diziler?
    • Çevirmenine güvenip aldığınız kitaplar var mı?
    • Şu Anda Hangi Kitabı Okuyorsunuz?
    • Android mi IOS mu?

    X (Twitter) Instagram
    • Hakkımızda
    • Gizlilik Politikası
    • Künye
    • SEO UYUMLU İÇERİK
    • Web Tasarım – Backlink
    2025 - Güncel edebiyat haberleri - Kitap Haberleri. Güncel edebiyat, sanat ve bilim içerikleri ile birlikte kültürü doğru adresten takip edin!
    tasarım: Aradigo 💜

    Arama yapmak için Enter tuşuna basın. Esc basarak kapatabilirsiniz