Close Menu
    X (Twitter)
    Edebi Bülten
    • Haber
    • Teknoloji
    • Kültür
    • İnceleme
    • Dosya
    • İletişim
    X (Twitter) Instagram
    TAKİP EDİN
    POPÜLER KATEGORİLER:
    • Haber
    • Teknoloji
    • Kültür
    • İnceleme
    • Dosya
    • İletişim
    Edebi Bülten
    • Haber
    • Teknoloji
    • Kültür
    • İnceleme
    • Dosya
    • İletişim
    Kültür

    İZKİTAP ve İzmir Edebiyat Festivali Başlıyor

    Pelin YılmazPelin Yılmaz7 Ekim 2025
    Paylaş
    Facebook Twitter LinkedIn Eposta Telegram WhatsApp Kopyala

    İzmir, 2025 yılının Ekim ayında edebiyat dünyasının nabzını tutacak iki büyük organizasyona ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 6. İzmir Kitap Fuarı (İZKİTAP) ve 9. İzmir Uluslararası Edebiyat Festivali, aynı tarihlerde başlayarak kenti edebiyatın merkezi haline getirecek. Her iki etkinliğin ortak açılış töreni, 17 Ekim 2025 tarihinde Kültürpark’ta düzenlenecek ve edebiyatseverlere kapılarını açacak.

    İZKİTAP’ın bu yılki onur konuğu, çağdaş Türk edebiyatının önemli temsilcilerinden Mehmet Eroğlu olacak. Eserleriyle tanınan ve televizyon ile sinema projelerinde de imzası bulunan Eroğlu, fuar süresince düzenlenecek söyleşilerde ve imza etkinliklerinde okurlarıyla bir araya gelecek. Fuarın uluslararası arenadaki onur konuğu ise Fransız çizgi roman sanatçısı Fabien Toulmé olarak belirlendi.

    Kültürpark’ın doğal güzellikleriyle iç içe olan alanında kurulacak olan İZKİTAP stantları, ziyaretçilere en yeni yayınları keşfetme ve yazarlarla doğrudan iletişim kurma imkanı sağlayacak. Fuar, girişin ücretsiz olması sayesinde her yaştan ve her kesimden kitapsevere ulaşmayı hedefliyor. Akın Erdoğan, Ahmet Ümit, Anooshirvan Miandji, Ayşe Kulin, Buket Uzuner, Cemil Koçak, Demir Demirkan, Deniz Alev, Dilge Güney, Erkan Serçe, Hidayet Karakuş, Mahir Ünsal Eriş, Mavisel Yener, Melis Alphan, Nevzat Süer Sezgin, Şener Üşümezsoy, Töre Sivrioğlu, Umut Sarıkaya, Yılmaz Aslantürk ve Zeynep Çolakoğlu gibi pek çok değerli isim, fuar boyunca çeşitli söyleşi ve imza etkinliklerinde okurlarıyla buluşacak.

    Aynı gün kapılarını açacak olan 9. İzmir Uluslararası Edebiyat Festivali ise 17-19 Ekim 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek. Bu yılki festivalin teması “Edebiyat Yolculuktur” olarak belirlendi. Festival, Türkiye’den ve dünyanın farklı ülkelerinden önemli şair ve yazarları İzmir’de bir araya getirecek. Şair Haydar Ergülen’in direktörlüğünü üstlendiği festivalin onur konuğu ise çağdaş Türk edebiyatının önemli isimlerinden yazar, editör ve senarist Ayfer Tunç olacak.

    Etkinliklere dair detaylı bilgilere, katılımcı yayınevlerinin listesine, söyleşi ve imza günü programlarına, ulaşım bilgilerine ve diğer tüm merak edilenlere kitapizmir.com adresinden erişilebilir.

    Haberlerimizi Google'da Takip Edin

    Gelişmelerden anında haberdar olun, Google'da tercih edilen kaynak olarak ekleyin.

    Google'da Takip Et

    Pelin Yılmaz

    Edebiyat fakültesi mezunuyum, aynı amanda öğretmenim. Kültür sanat haberlerini, incelemeleri ve görüşlerini paylaşıyorum.

    GÖZ ATIN

    Kapadokya planı mahkeme engeliyle karşılaştı, umut yeşerdi

    20 Ağustos 2026

    Spider-Man: Brand New Day, 2 milyar doları aşarak gişe tarihine geçti

    18 Ağustos 2026

    Kaş Jazz Festivali 8. kez düzenleniyor

    14 Ağustos 2026
    Yanıt Yazın Cancel Reply

    Son Haberler

    Ankara’nın Kitapçıları Kapanırken: Kent Hafızası ve Kitaba Erişim Daralıyor

    Mesajlaşmanın Güvercinler Tekrar Popüler

    Savaşın Edebiyatla Kesişiminde Beş Kitaplık Okuma Rotası

    Özel Okullarda Kitap Ücretleri 80 bin TL!

    • HABER
    • TEKNOLOJİ
    • KÜLTÜR

    Ankara’nın Kitapçıları Kapanırken: Kent Hafızası ve Kitaba Erişim Daralıyor

    Özel Okullarda Kitap Ücretleri 80 bin TL!

    Aziz Sancar’dan Özgür Bolat’ın Kitabına Önsöz

    Küba’da 160 Yıllık Gelenek: Purolar Sarılırken Kitaplar Sesleniyor

    Mesajlaşmanın Güvercinler Tekrar Popüler

    Otomatik karşılama özelliği WhatsApp gruplarına geliyor

    WhatsApp’ta Yeni Dönem: Kişiler Kullanıcı Adıyla Kaydedilebilecek

    Minimal Phone 2 tanıtıldı: Fiziksel klavyeli telefonlar dönüyor!

    Kapadokya planı mahkeme engeliyle karşılaştı, umut yeşerdi

    Spider-Man: Brand New Day, 2 milyar doları aşarak gişe tarihine geçti

    Kaş Jazz Festivali 8. kez düzenleniyor

    Matrix yönetmeni Lilly Wachowski: “Filmime para yok!”

    RSS beslemesi: Topluluk Başlıkları Topluluk Başlıkları
    • Güncel Kitap Kampanyaları
    • Tekrar Tekrar İzlediğiniz Diziler?
    • Çevirmenine güvenip aldığınız kitaplar var mı?
    • Şu Anda Hangi Kitabı Okuyorsunuz?
    • Android mi IOS mu?

    X (Twitter) Instagram
    • Hakkımızda
    • Gizlilik Politikası
    • Künye
    • SEO UYUMLU İÇERİK
    • Web Tasarım – Backlink
    2025 - Güncel edebiyat haberleri - Kitap Haberleri. Güncel edebiyat, sanat ve bilim içerikleri ile birlikte kültürü doğru adresten takip edin!
    tasarım: Aradigo 💜

    Arama yapmak için Enter tuşuna basın. Esc basarak kapatabilirsiniz