Close Menu
    X (Twitter)
    Edebi Bülten
    • Haber
    • Teknoloji
    • Kültür
    • İnceleme
    • Dosya
    • İletişim
    X (Twitter) Instagram
    TAKİP EDİN
    POPÜLER KATEGORİLER:
    • Haber
    • Teknoloji
    • Kültür
    • İnceleme
    • Dosya
    • İletişim
    Edebi Bülten
    • Haber
    • Teknoloji
    • Kültür
    • İnceleme
    • Dosya
    • İletişim
    Kültür

    Muğla’da Demokrasi Sempozyumu: ‘Demos’ Mercek Altında

    Pelin YılmazPelin Yılmaz11 Ekim 2025
    Paylaş
    Facebook Twitter LinkedIn Eposta Telegram WhatsApp Kopyala

    Muğla, 25 Ekim 2025 tarihinde önemli bir felsefe sempozyumuna ev sahipliği yapacak. Muğla Büyükşehir Belediyesi Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi, demokrasi kavramının kökenlerini ve günümüzdeki anlamını derinlemesine inceleyecek olan “Demokrasinin ‘Demos’u: Antik Çağ’dan Bugüne Gelen Bir Kavramın Çok Boyutlu Analizi” başlıklı etkinliğe ev sahipliği yapacak. Felsefe Kültür Sanat Derneği (FKSD), Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Muğla Felsefe ve Yaşam Akademisi iş birliğiyle düzenlenen bu sempozyum, halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

    Sempozyum, demokrasinin temel taşları olan “demos” (halk) ve “kratos” (iktidar/güç) kavramlarını merkeze alarak, bu kavramların felsefi, hukuki, sosyolojik, psikolojik ve politik boyutlarını disiplinlerarası bir yaklaşımla ele almayı hedefliyor. Amaç, demokrasinin günümüzdeki karmaşıklığını ve farklı boyutlarını anlamak ve tartışmaya açmak.

    FKSD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Apaydın, demokrasinin hem küresel ölçekte hem de Türkiye’de yeniden sorgulandığı bu dönemde, bu tür bir tartışmanın hayati önem taşıdığını vurguladı. Apaydın, “halkın iktidarı” anlamına gelen demokrasi kavramını en temelden yeniden ele almanın gerekliliğine dikkat çekti. Ayrıca, etkinliğin Ege Bölgesi’nde, antik dünyanın canlı kent yaşamlarına ve sivil toplum fikrinin doğuşuna tanıklık etmiş bir şehir olan Muğla’da düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

    Apaydın, demokrasiyi sadece bir yönetim biçimi olarak değil, aynı zamanda bir kültür ve yaşam biçimi olarak yeniden düşünmenin önemini vurgulayarak, sempozyumda “demos” kavramının yanı sıra “ethnos”, “okhlos” ve “laos” gibi ilgili kavramların da tartışılacağını belirtti. Bu sayede, “halkın iktidarı” derken tam olarak hangi halktan bahsedildiğinin sorgulanması amaçlanıyor.

    Sempozyumda, alanında uzman akademisyenler ve düşünürler bir araya gelerek farklı perspektifler sunacaklar. Prof. Dr. Nami Başer, Prof. Dr. Emre Kongar, Prof. Dr. Tolga Şirin, Prof. Dr. Solmaz Zelyüt, Dr. Ali Haydar Fırat, Dr. Özge Soysal, Zülâl Kalkandelen ve Suat Özçağdaş gibi isimler konuşmacı olarak yer alacaklar. Etkinlik, gün boyu sürecek ve dört farklı oturum şeklinde gerçekleştirilecek. Saat 10.00’da başlayacak olan sempozyum, 18.00’e kadar devam edecek.

    Haberlerimizi Google'da Takip Edin

    Gelişmelerden anında haberdar olun, Google'da tercih edilen kaynak olarak ekleyin.

    Google'da Takip Et

    Pelin Yılmaz

    Edebiyat fakültesi mezunuyum, aynı amanda öğretmenim. Kültür sanat haberlerini, incelemeleri ve görüşlerini paylaşıyorum.

    GÖZ ATIN

    Kapadokya planı mahkeme engeliyle karşılaştı, umut yeşerdi

    20 Ağustos 2026

    Spider-Man: Brand New Day, 2 milyar doları aşarak gişe tarihine geçti

    18 Ağustos 2026

    Kaş Jazz Festivali 8. kez düzenleniyor

    14 Ağustos 2026
    Yanıt Yazın Cancel Reply

    Son Haberler

    Necib Mahfuz’un bilinmeyen tiyatro dünyası İngilizce okurla buluşuyor

    Ankara’nın Kitapçıları Kapanırken: Kent Hafızası ve Kitaba Erişim Daralıyor

    Mesajlaşmanın Güvercinler Tekrar Popüler

    Savaşın Edebiyatla Kesişiminde Beş Kitaplık Okuma Rotası

    • HABER
    • TEKNOLOJİ
    • KÜLTÜR

    Ankara’nın Kitapçıları Kapanırken: Kent Hafızası ve Kitaba Erişim Daralıyor

    Özel Okullarda Kitap Ücretleri 80 bin TL!

    Aziz Sancar’dan Özgür Bolat’ın Kitabına Önsöz

    Küba’da 160 Yıllık Gelenek: Purolar Sarılırken Kitaplar Sesleniyor

    Necib Mahfuz’un bilinmeyen tiyatro dünyası İngilizce okurla buluşuyor

    Mesajlaşmanın Güvercinler Tekrar Popüler

    Otomatik karşılama özelliği WhatsApp gruplarına geliyor

    WhatsApp’ta Yeni Dönem: Kişiler Kullanıcı Adıyla Kaydedilebilecek

    Kapadokya planı mahkeme engeliyle karşılaştı, umut yeşerdi

    Spider-Man: Brand New Day, 2 milyar doları aşarak gişe tarihine geçti

    Kaş Jazz Festivali 8. kez düzenleniyor

    Matrix yönetmeni Lilly Wachowski: “Filmime para yok!”

    RSS beslemesi: Topluluk Başlıkları Topluluk Başlıkları
    • Güncel Kitap Kampanyaları
    • Tekrar Tekrar İzlediğiniz Diziler?
    • Çevirmenine güvenip aldığınız kitaplar var mı?
    • Şu Anda Hangi Kitabı Okuyorsunuz?
    • Android mi IOS mu?

    X (Twitter) Instagram
    • Hakkımızda
    • Gizlilik Politikası
    • Künye
    • SEO UYUMLU İÇERİK
    • Web Tasarım – Backlink
    2025 - Güncel edebiyat haberleri - Kitap Haberleri. Güncel edebiyat, sanat ve bilim içerikleri ile birlikte kültürü doğru adresten takip edin!
    tasarım: Aradigo 💜

    Arama yapmak için Enter tuşuna basın. Esc basarak kapatabilirsiniz