Close Menu
    X (Twitter)
    Edebi Bülten
    • Haber
    • Teknoloji
    • Kültür
    • İnceleme
    • Dosya
    • İletişim
    X (Twitter) Instagram
    TAKİP EDİN
    POPÜLER KATEGORİLER:
    • Haber
    • Teknoloji
    • Kültür
    • İnceleme
    • Dosya
    • İletişim
    Edebi Bülten
    • Haber
    • Teknoloji
    • Kültür
    • İnceleme
    • Dosya
    • İletişim
    Kültür

    Mustafa Erol’dan Ankara’da “Eşik II” Sergisi

    Pelin YılmazPelin Yılmaz26 Kasım 2025
    Paylaş
    Facebook Twitter LinkedIn Eposta Telegram WhatsApp Kopyala

    Platform A Sanat Galerisi, 29 Kasım – 27 Aralık 2025 tarihleri arasında “Eşik II” adlı bir sergiye ev sahipliği yapacak. Sergi, 29 Kasım Cumartesi günü saat 17.00’de başlayacak ve 20.00’ye kadar sürecek bir açılış etkinliğiyle sanatseverlerle buluşacak.

    Sergide, sanatçının diorama tekniğini kullanarak oluşturduğu eserler yer alacak. Diorama, bir anın veya kesitin modellendirilmesi olarak tanımlanırken, sanatçı bu tekniği gerçeğin birebir kopyasını oluşturmaktan ziyade, ona ironik bir bakış açısı getirme aracı olarak kullanıyor. Sanatçıya göre diorama, fiziksel dünyada gerçeğin simüle edilmesini ifade ediyor ve bu yaklaşım, serginin temel konseptini oluşturuyor.

    “Eşik II”, belirli bir mekâna ait olmayan, hayal ürünü kapılar ve pencerelerden oluşan dioramalardan meydana geliyor. Sanatçı, 1/10 ölçekli bu eserlerde genellikle geri dönüştürülmüş malzemelere yer veriyor. Eserlerdeki tüm kapıların aslında sanatçının kendisini temsil ettiğini belirtiliyor. Serginin altında yatan temel duygu ise, bir sabah kapıdan çıkıp geri döndüğümüzde artık aynı kişi olmadığımızın farkına varmak. Bu durum, hem ürkütücü hem de büyüleyici bir deneyim olarak tanımlanıyor ve kapılara büyülü bir anlam yüklüyor. Bir eşikten atlamak veya bir kilidi açmak, büyüme sürecine benzetiliyor.

    Sanatçı, etkilendiği kapı ve eşiklerden ilham alarak yarattığı diorama eserlerinde, kendi iç dünyasının izlerini de sergiliyor. Sergi, izleyiciyi günlük yaşamın sıradan geçiş noktaları olan kapılar, aralıklar ve eşiklere farklı bir gözle bakmaya davet ediyor. Kişisel dönüşüm ile mekânsal deneyim arasındaki ilişki, serginin incelikle ele aldığı temalar arasında yer alıyor.

    Toplamda 51 eserin sergileneceği “Eşik II”, Platform A Sanat Galerisinde 27 Aralık 2025 tarihine kadar ziyaret edilebilir. Galeri, Pazar ve Pazartesi günleri hariç haftanın diğer günleri 11.00–19.00 saatleri arasında açık olacak. Sergi, diorama sanatının özgün bir yorumuyla kişisel ve mekânsal dönüşüm temalarını bir araya getirerek izleyicilere farklı bir deneyim sunmayı amaçlıyor.

    Haberlerimizi Google'da Takip Edin

    Gelişmelerden anında haberdar olun, Google'da tercih edilen kaynak olarak ekleyin.

    Google'da Takip Et

    Pelin Yılmaz

    Edebiyat fakültesi mezunuyum, aynı amanda öğretmenim. Kültür sanat haberlerini, incelemeleri ve görüşlerini paylaşıyorum.

    GÖZ ATIN

    CD’ler Geri mi Dönüyor? %50 Satışlar Arttı

    7 Eylül 2026

    Hogwarts’a dönüş başlıyor: Harry Potter dizisinden ikinci resmi teaser yayınlandı

    3 Eylül 2026

    Kapadokya planı mahkeme engeliyle karşılaştı, umut yeşerdi

    20 Ağustos 2026
    Yanıt Yazın Cancel Reply

    Son Haberler

    Georgi Gospodinov’a 2026 Jean Monnet Avrupa Edebiyat Ödülü

    iPhone DUO Tanıtıldı! Türkiye’de Almak İçin Servet Gerekiyor!

    2026 Nobel Edebiyat Ödülü için adaylar kimler?

    Akademisyenlerin YouTube faaliyetlerine yasak!

    • HABER
    • TEKNOLOJİ
    • KÜLTÜR

    Georgi Gospodinov’a 2026 Jean Monnet Avrupa Edebiyat Ödülü

    2026 Nobel Edebiyat Ödülü için adaylar kimler?

    Kitap üretiminde düşüş sürüyor: İlk 8 ayda 265 milyon kitap basıldı

    Can Yayınları’nın Eylül Seçkisinde Veronesi’den Cixous’ya Beş Yeni Kitap

    iPhone DUO Tanıtıldı! Türkiye’de Almak İçin Servet Gerekiyor!

    Akademisyenlerin YouTube faaliyetlerine yasak!

    GTA 6 İçin Türkçe Dil Desteği İddiası Gündemde

    iPhone 18 Pro Renk Seçenekleri Sızdırıldı

    CD’ler Geri mi Dönüyor? %50 Satışlar Arttı

    Hogwarts’a dönüş başlıyor: Harry Potter dizisinden ikinci resmi teaser yayınlandı

    Kapadokya planı mahkeme engeliyle karşılaştı, umut yeşerdi

    Spider-Man: Brand New Day, 2 milyar doları aşarak gişe tarihine geçti

    RSS beslemesi: Topluluk Başlıkları Topluluk Başlıkları
    • Güncel Kitap Kampanyaları
    • Tekrar Tekrar İzlediğiniz Diziler?
    • Çevirmenine güvenip aldığınız kitaplar var mı?
    • Şu Anda Hangi Kitabı Okuyorsunuz?
    • Android mi IOS mu?

    X (Twitter) Instagram
    • Hakkımızda
    • Gizlilik Politikası
    • Künye
    • SEO UYUMLU İÇERİK
    • Web Tasarım – Backlink
    2025 - Güncel edebiyat haberleri - Kitap Haberleri. Güncel edebiyat, sanat ve bilim içerikleri ile birlikte kültürü doğru adresten takip edin!
    tasarım: Aradigo 💜

    Arama yapmak için Enter tuşuna basın. Esc basarak kapatabilirsiniz