Close Menu
    X (Twitter)
    Edebi Bülten
    • Haber
    • Teknoloji
    • Kültür
    • İnceleme
    • Dosya
    • İletişim
    X (Twitter) Instagram
    TAKİP EDİN
    POPÜLER KATEGORİLER:
    • Haber
    • Teknoloji
    • Kültür
    • İnceleme
    • Dosya
    • İletişim
    Edebi Bülten
    • Haber
    • Teknoloji
    • Kültür
    • İnceleme
    • Dosya
    • İletişim
    Kültür

    ODTÜ Sanat 6 Yıl Sonra Geniş Programla Kampüse Geri Döndü

    Pelin YılmazPelin Yılmaz30 Mart 2026
    Paylaş
    Facebook Twitter LinkedIn Eposta Telegram WhatsApp Kopyala

    Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), öğrenci burs fonuna katkı sağlamak amacıyla 1999 yılında başlatılan ve altı yıl süren bir aranın ardından üniversitenin 70. kuruluş yıl dönümünü kutlamak üzere yeniden düzenlendi. Geçtiğimiz günlerde başlayan bu kapsamlı program, 4 Nisan’a kadar sanatseverleri ağırlayacak. Etkinlikten elde edilecek tüm gelirin “ODTÜ Öğrenci Burs Fonu”na aktarılacağı ve böylece öğrencilerin eğitim hayatlarına sürdürülebilir bir destek sunulacağı belirtildi. Bu değerli inisiyatif, Türkiye İş Bankası’nın katkılarıyla hayata geçirildi.

    Festival, ana merkezi Kemal Kurdaş Kültür ve Kongre Merkezi (KKM) olmak üzere kampüsün çeşitli noktalarına yayıldı. Açılış gününde KKM Fuaye’sinde “ODTÜ’de Sanat/60. Yıl+70. Kuruluş Yılı Sergisi” ziyaretçilerle buluştu. Sergi, Amir Ahmadoghlu, Ecem Dilan Köse, Küntay Tarık Evren, Molektif (Ekin Kılıç Ezer-Özbir Erciyas) gibi sanatçıların yerleştirmelerinin yanı sıra Balkan Karışman, Burak Dirgen, Cem Sonel, dist.es (Bilge Günay İçözü-Ilgın İçözü), Ecem Dilan Köse ve Selçuk Artut’un dijital çalışmalarını sergiledi. ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil, açılış konuşmasında ODTÜ Sanat’ı hak ettiği yere geri getirdiklerini ifade etti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sanatın toplumsal hayattaki önemine vurgu yapan sözlerini anımsatarak, uzun süredir hissedilen bu eksikliğin şimdi eskisinden çok daha güçlü bir şekilde giderildiğini belirtti. Yozgatlıgil, tiyatrodan müziğe, fotoğraftan dijital sanatlara kadar sanatın her dalını öğrenciler, mezunlar ve tüm Ankara halkıyla buluşturma arzusunu dile getirdi. Sekiz gün sürecek olan bu etkinliklerin, kampüsün her köşesine yayılarak sanatla dolu, canlı bir atmosfer yaratmayı hedeflediğini de sözlerine ekledi.

    Açılış gecesinin en çok beklenen konserinde Kerem Görsev Quartet ve Fatih Erkoç sahne aldı. Piyanoda Kerem Görsev, kontrbasta Kağan Yıldız, davulda Ferit Odman ve saksofonda Engin Recepoğulları’ndan oluşan grup, Erkoç’un eşliğiyle yaklaşık bir buçuk saat süren unutulmaz bir performansa imza attı. Gecenin en eğlenceli anlarından biri, Fatih Erkoç’un fotoğrafçılık tutkusuydu. Erkoç, Ferit Odman’ın fotoğraflarını çekerken şarkının girişini kaçırarak hem kendisi hem de tüm salon için neşeli anlar yaşattı.

    Festival kapsamında dün akşam Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu dinleyicilerle buluşurken, yarın Yeni Türkü konseri gerçekleşecek. Şakalı Akustik (Harun Tekin-Koray Candemir), TRT Hafif Müzik ve Caz Orkestrası-Sibel Köse, Fazıl Say, Una Noche En La Habana ve Dhafer Youssef gibi önemli isimler de programda yer alıyor. Bugün saat 17.00’de ODTÜ Müzik Ve Güzel Sanatlar Bölümü önünde rap müzik sanatçısı Çağrı Sinci, Piano Live Sessions konseriyle sahne alacak. Ayrıca festival boyunca çeşitli atölye çalışmaları, paneller ve söyleşiler düzenlenecek. Başka Sinema da festivali destekleyerek, bugün saat 18.00’de “Başka Sinema Rota” kapsamında Yorgos Lanthimos’un yönettiği “Bugonia” filmini gösterecek. Etkinliklerin detaylarına ODTÜ Sanat’ın Instagram hesabı olan “odtüsanat70” adresinden ulaşılabiliyor.

    Haberlerimizi Google'da Takip Edin

    Gelişmelerden anında haberdar olun, Google'da tercih edilen kaynak olarak ekleyin.

    Google'da Takip Et

    Pelin Yılmaz

    Edebiyat fakültesi mezunuyum, aynı amanda öğretmenim. Kültür sanat haberlerini, incelemeleri ve görüşlerini paylaşıyorum.

    GÖZ ATIN

    ‘Spider-Man: Brand New Day’ gişede hız kesmiyor!

    8 Ağustos 2026

    Türkiye’de Temmuz Ayının En Çok İzlenen Dizi ve Filmleri Açıklandı

    6 Ağustos 2026

    Billie Eilish, Sylvia Plath’in “Sırça Fanus” filminde başrolde!

    5 Ağustos 2026
    Yanıt Yazın Cancel Reply

    Son Haberler

    Gül Gölge’nin İlk Romanı “Lagom” Raflarda

    Google One Aboneliklerine Türkiye’de Yeni Zam: Fiyatlar Yüzde 70’e Yakın Arttı

    Orhan Pamuk’un İlk Romanı Yarım Asır Sonra İngilizce Okuruyla Buluşuyor

    ‘Spider-Man: Brand New Day’ gişede hız kesmiyor!

    • HABER
    • TEKNOLOJİ
    • KÜLTÜR

    Orhan Pamuk’un İlk Romanı Yarım Asır Sonra İngilizce Okuruyla Buluşuyor

    Kitap Kapaklarında Sosyal Medya Etkisi

    Sel Yayıncılık’tan yeni yayınevi markası: Sel Nera

    Yapay Zeka Binlerce Kitabı Nasıl Yok Etti? Detaylar Belli Oldu!

    Google One Aboneliklerine Türkiye’de Yeni Zam: Fiyatlar Yüzde 70’e Yakın Arttı

    WhatsApp Grup Sohbetlerine Yeni Dönem

    e-Devlet’te elektronik para hesapları görünecek

    Spotify’da Şarkılara Not Bırakılabilecek

    ‘Spider-Man: Brand New Day’ gişede hız kesmiyor!

    Türkiye’de Temmuz Ayının En Çok İzlenen Dizi ve Filmleri Açıklandı

    Billie Eilish, Sylvia Plath’in “Sırça Fanus” filminde başrolde!

    Tatilde Seçtiğiniz Kitap Kişiliğiniz Hakkında İpuçları Verebilir

    RSS Topluluk Başlıkları
    • Güncel Kitap Kampanyaları
    • Tekrar Tekrar İzlediğiniz Diziler?
    • Çevirmenine güvenip aldığınız kitaplar var mı?
    • Şu Anda Hangi Kitabı Okuyorsunuz?
    • Android mi IOS mu?

    X (Twitter) Instagram
    • Hakkımızda
    • Gizlilik Politikası
    • Künye
    • SEO UYUMLU İÇERİK
    • Web Tasarım – Backlink
    2025 - Güncel edebiyat haberleri - Kitap Haberleri. Güncel edebiyat, sanat ve bilim içerikleri ile birlikte kültürü doğru adresten takip edin!
    tasarım: Aradigo 💜

    Arama yapmak için Enter tuşuna basın. Esc basarak kapatabilirsiniz