Close Menu
    X (Twitter)
    Edebi Bülten
    • Haber
    • Teknoloji
    • Kültür
    • İnceleme
    • Dosya
    • İletişim
    X (Twitter) Instagram
    TAKİP EDİN
    POPÜLER KATEGORİLER:
    • Haber
    • Teknoloji
    • Kültür
    • İnceleme
    • Dosya
    • İletişim
    Edebi Bülten
    • Haber
    • Teknoloji
    • Kültür
    • İnceleme
    • Dosya
    • İletişim
    Teknoloji

    Türkiye’den bir unicorn daha doğdu!

    Melih KayagilMelih Kayagil20 Şubat 2026
    Paylaş
    Facebook Twitter LinkedIn Eposta Telegram WhatsApp Kopyala

    Mobil oyun sektörünün önemli aktörlerinden Scopely, İstanbul merkezli oyun geliştirme stüdyosu Pixel Flow!’da çoğunluk hissesi elde etmek üzere kesin bir anlaşmaya vardığını duyurdu. Satın almanın mali detayları kamuoyuyla paylaşılmamış olsa da, stüdyonun değerlemesinin 1 milyar doları aştığı belirtildi. Bu değerleme, Pixel Flow!’u “unicorn” statüsüne taşıyarak Türkiye’nin oyun ekosistemindeki yükselişini bir kez daha gözler önüne serdi. Yaklaşık 20 kişiden oluşan Pixel Flow! ekibi, çalışmalarına İstanbul’daki merkezlerinden devam edecek.

    Pixel Flow!’un 2025 yılının sonlarında piyasaya sürülen hibrit gündelik bulmaca oyunu olan Pixel Flow!, kısa zamanda 10 milyondan fazla oyuncuya ulaşarak dikkatleri üzerine çekti. Oyun, son bir yıl içinde Amerika Birleşik Devletleri’nde aylık gelir sıralamasında en çok kazandıran ilk 20 mobil oyun arasına girmeyi başaran tek gündelik tür yapım olma özelliğini taşıyor. Bu başarının arkasında, hem uygulama içi satın almaları hem de reklam gelirlerini bir araya getiren yenilikçi hibrit gelir modeli yatıyor.

    Stüdyo, Kübra Gündoğan (CEO) ve Emre Çelik (CTO) tarafından kuruldu. Henüz yaklaşık bir yıllık bir geçmişe sahip olmasına rağmen, geliştirdiği özgün bulmaca mekanikleri ve etkili gelir stratejisi sayesinde mobil oyun pazarında oldukça hızlı bir büyüme ivmesi yakaladı. Anlaşmanın, performansa dayalı çok yıllı bir yapıya sahip olduğu açıklandı.

    Scopely’nin Gelirden Sorumlu Direktörü Tim O’Brien, Pixel Flow! ekibinin gösterdiği hızlı geliştirme süreci ve erken ticari başarılarına vurgu yaptı. Kübra Gündoğan ise oyunun, kullanıcılara benzersiz bir deneyim sunma hedefiyle ortaya çıktığını ve oyunculardan gelen olumlu geri bildirimlerin ekibi sürekli motive ettiğini ifade etti. Stüdyo, Scopely’nin küresel ölçekleme deneyiminden faydalanarak büyümesini sürdürürken, yaratıcı bağımsızlığını koruma fırsatına sahip olacak.

    Geçtiğimiz yıl Arcadia Gaming Partners ve e2vc’nin de yatırım yaptığı bir tohum yatırım turunu tamamlayan Pixel Flow!’un bu başarısı, Arcadia Gaming Partners Yönetici Direktörü Akın Babayiğit tarafından Türk oyun sektörü için mühim bir adım olarak değerlendirildi. 2011 yılında kurulan Scopely ise, MONOPOLY GO!, Pokémon GO, Stumble Guys gibi popüler oyunları bünyesinde barındıran ve mobil, web, PC, konsol gibi çeşitli platformlarda faaliyet gösteren küresel bir güç. Şirketin bugüne kadar 10 milyar doların üzerinde gelir elde ettiği ve TIME dergisi tarafından dünyanın en etkili 100 şirketi arasında gösterildiği biliniyor.

    Haberlerimizi Google'da Takip Edin

    Gelişmelerden anında haberdar olun, Google'da tercih edilen kaynak olarak ekleyin.

    Google'da Takip Et

    Melih Kayagil

    Teknolojiyi seviyorum ve yıllardır teknoloji içerikleri üretiyorum.

    GÖZ ATIN

    Otomatik karşılama özelliği WhatsApp gruplarına geliyor

    14 Ağustos 2026

    WhatsApp’ta Yeni Dönem: Kişiler Kullanıcı Adıyla Kaydedilebilecek

    13 Ağustos 2026

    Minimal Phone 2 tanıtıldı: Fiziksel klavyeli telefonlar dönüyor!

    12 Ağustos 2026
    Yanıt Yazın Cancel Reply

    Son Haberler

    Özel Okullarda Kitap Ücretleri 80 bin TL!

    Aziz Sancar’dan Özgür Bolat’ın Kitabına Önsöz

    Küba’da 160 Yıllık Gelenek: Purolar Sarılırken Kitaplar Sesleniyor

    Earl Spencer’dan Diana’ya dair yeni anı kitabı

    • HABER
    • TEKNOLOJİ
    • KÜLTÜR

    Özel Okullarda Kitap Ücretleri 80 bin TL!

    Aziz Sancar’dan Özgür Bolat’ın Kitabına Önsöz

    Küba’da 160 Yıllık Gelenek: Purolar Sarılırken Kitaplar Sesleniyor

    Earl Spencer’dan Diana’ya dair yeni anı kitabı

    Otomatik karşılama özelliği WhatsApp gruplarına geliyor

    WhatsApp’ta Yeni Dönem: Kişiler Kullanıcı Adıyla Kaydedilebilecek

    Minimal Phone 2 tanıtıldı: Fiziksel klavyeli telefonlar dönüyor!

    Apple’ın Eylül Etkinliğinde Tanıtılması Beklenen Ürünler Ortaya Çıktı

    Kapadokya planı mahkeme engeliyle karşılaştı, umut yeşerdi

    Spider-Man: Brand New Day, 2 milyar doları aşarak gişe tarihine geçti

    Kaş Jazz Festivali 8. kez düzenleniyor

    Matrix yönetmeni Lilly Wachowski: “Filmime para yok!”

    RSS beslemesi: Topluluk Başlıkları Topluluk Başlıkları
    • Güncel Kitap Kampanyaları
    • Tekrar Tekrar İzlediğiniz Diziler?
    • Çevirmenine güvenip aldığınız kitaplar var mı?
    • Şu Anda Hangi Kitabı Okuyorsunuz?
    • Android mi IOS mu?

    X (Twitter) Instagram
    • Hakkımızda
    • Gizlilik Politikası
    • Künye
    • SEO UYUMLU İÇERİK
    • Web Tasarım – Backlink
    2025 - Güncel edebiyat haberleri - Kitap Haberleri. Güncel edebiyat, sanat ve bilim içerikleri ile birlikte kültürü doğru adresten takip edin!
    tasarım: Aradigo 💜

    Arama yapmak için Enter tuşuna basın. Esc basarak kapatabilirsiniz